GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Gündem 20.09.2020 - 22:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3164+ kez okundu.
 

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Eylül Gazileri ve Şehitleri Anma Günü Programı nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

19 Eylül Gazileri ve Şehitleri Anma Günü Programı nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gazi Demir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, gaziler, askeri ve mülki erkân ile daire müdürleri katıldı. Yapılan tören Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. “KAHRAMANLARIMIZ YILIN HER GÜNÜNDE BAŞIMIZIN TACIDIR” Şehit ve gazilerin yılın her günü baş tacı olduğunu belirten Ordu Valisi Tuncay Sonel, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisimizce Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hem gazilik hem de mareşallik rütbesi verilmiştir. Bu gün ülkemizde gaziler günü olarak kutlanmaktadır. Ama biz biliyoruz ki yılın belirli gün ve haftalarında değil, kahramanlarımız yılın her gününde bizim başımızın tacıdır. Allah birlik ve beraberliğimize göz dikenlere fırsat vermesin. Bu toprakları vatan yapan başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi. “SİZLER CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATI VE TEMEL TAŞLARISINIZ” Atatürk Anıtı'nda yapılan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya yaptı. Gümüşkaya yaptığı konuşmada, “19 Eylül Gaziler Günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muhabere meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. 19 Eylül Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül Ata’mızdan bize en büyük mirastır. Şehit kanlarıyla yıkanmış bu vatanı canımız pahasına koruyacağımıza inancımız tamdır. Asırlardır Türk yurdunu koruyan güvenlik güçlerimiz dün olduğu gibi bugün de, yarın da vatanımıza yönelik tehlikeyi bertaraf edecek güç ve kudrete sahiptir. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız” şeklinde konuştu.
19 Eylül Gazileri ve Şehitleri Anma Günü Programı nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

19 Eylül Gazileri ve Şehitleri Anma Günü Programı nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Gerçekleştirilen törene Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gazi Demir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, gaziler, askeri ve mülki erkân ile daire müdürleri katıldı.

Yapılan tören Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

“KAHRAMANLARIMIZ YILIN HER GÜNÜNDE BAŞIMIZIN TACIDIR”

Şehit ve gazilerin yılın her günü baş tacı olduğunu belirten Ordu Valisi Tuncay Sonel, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisimizce Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hem gazilik hem de mareşallik rütbesi verilmiştir. Bu gün ülkemizde gaziler günü olarak kutlanmaktadır. Ama biz biliyoruz ki yılın belirli gün ve haftalarında değil, kahramanlarımız yılın her gününde bizim başımızın tacıdır. Allah birlik ve beraberliğimize göz dikenlere fırsat vermesin. Bu toprakları vatan yapan başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

“SİZLER CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATI VE TEMEL TAŞLARISINIZ”

Atatürk Anıtı'nda yapılan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya yaptı. Gümüşkaya yaptığı konuşmada, “19 Eylül Gaziler Günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muhabere meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. 19 Eylül Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül Ata’mızdan bize en büyük mirastır. Şehit kanlarıyla yıkanmış bu vatanı canımız pahasına koruyacağımıza inancımız tamdır. Asırlardır Türk yurdunu koruyan güvenlik güçlerimiz dün olduğu gibi bugün de, yarın da vatanımıza yönelik tehlikeyi bertaraf edecek güç ve kudrete sahiptir. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.