"GENÇLER ÇOK OKUSUN VE ARAŞTIRSIN"

Gündem 07.11.2019 - 16:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2218+ kez okundu.
 

"GENÇLER ÇOK OKUSUN VE ARAŞTIRSIN"

Sanat tarihinin pek bilinmediğini ifade eden Gülsüm Aktürk Erdem, mesleği ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Sanat tarihinin pek bilinmediğini ifade eden Gülsüm Aktürk Erdem, mesleği ile ilgili bazı bilgiler verdi.  "Sanat tarihi pek bilinmez."  Sanat tarihi hakkında bilgi veren Sanat tarihçisi Gülsüm Aktürk Erdem, "1979 Berlin doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu'da okudum. Üniversiteyi Eskişehir Anadolu üniversitesi Sanat tarihi bölümünde tamamladım. Daha sonra Türk İslam tarihi anabilim dalında yüksek lisans yaptım. Türk İslam tarihi uzmanı oldum. Aynı zamanda tarih öğretmenliği için yüksek lisans yaptım. 2006 yılında eğitimimi tamamlayıp Ordu'ya geldim. Çeşitli işlerde çalıştım. Sanat tarihçiligi daha çok toprak uzerinde ki eserlerle ilgilenir. Arkeolojiden farklı olarak bütün sanat eserleri vardır. Sanat tarihi pek bilinmez. Liselerde ders olarak okutulur."dedi.  " Menşei Almanya" Gençlerin pek ilgi alanına girmediğini ifade eden Gülsüm Aktürk Erdem, "Gençler pek tercih etmez. Menşei Almanya'dir. Çok ilgi görmez. Sanat tarihçileri kazı yaparlar. Ben üç sene boyunca kurtarma kazılarına gittim güneydoğuda. Bir sürü anılarımız vardır. Yavrusuyla beraber gömülmüş anne vardı. Anne doğururken ölmüş muhtemelen. Bacak arasına bebeği yatırmısti. Böyle bir iskelet çikarmistim. Bunu hiç unutmam."diye konuştu.  "Sanat tarihi entelektüel insan yapar."  Erdem şunlari ekleyerek konuşmasini bitirdi. "Sanat tarihi pek geniş bir alan değil. Gençler bunu bilip gelirse çok iyi olur. Herseyden anlamalari lazım gençlerin. Çok yönlü entelektüel insan yapar sanat tarihi. Gençler bol bol okumalı ve araştırmali." HABER:MERT CAN ERSOY
Sanat tarihinin pek bilinmediğini ifade eden Gülsüm Aktürk Erdem, mesleği ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Sanat tarihinin pek bilinmediğini ifade eden Gülsüm Aktürk Erdem, mesleği ile ilgili bazı bilgiler verdi. 

"Sanat tarihi pek bilinmez." 

Sanat tarihi hakkında bilgi veren Sanat tarihçisi Gülsüm Aktürk Erdem, "1979 Berlin doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu'da okudum. Üniversiteyi Eskişehir Anadolu üniversitesi Sanat tarihi bölümünde tamamladım. Daha sonra Türk İslam tarihi anabilim dalında yüksek lisans yaptım. Türk İslam tarihi uzmanı oldum. Aynı zamanda tarih öğretmenliği için yüksek lisans yaptım. 2006 yılında eğitimimi tamamlayıp Ordu'ya geldim. Çeşitli işlerde çalıştım. Sanat tarihçiligi daha çok toprak uzerinde ki eserlerle ilgilenir. Arkeolojiden farklı olarak bütün sanat eserleri vardır. Sanat tarihi pek bilinmez. Liselerde ders olarak okutulur."dedi. 

" Menşei Almanya"

Gençlerin pek ilgi alanına girmediğini ifade eden Gülsüm Aktürk Erdem, "Gençler pek tercih etmez. Menşei Almanya'dir. Çok ilgi görmez. Sanat tarihçileri kazı yaparlar. Ben üç sene boyunca kurtarma kazılarına gittim güneydoğuda. Bir sürü anılarımız vardır. Yavrusuyla beraber gömülmüş anne vardı. Anne doğururken ölmüş muhtemelen. Bacak arasına bebeği yatırmısti. Böyle bir iskelet çikarmistim. Bunu hiç unutmam."diye konuştu. 

"Sanat tarihi entelektüel insan yapar." 

Erdem şunlari ekleyerek konuşmasini bitirdi. "Sanat tarihi pek geniş bir alan değil. Gençler bunu bilip gelirse çok iyi olur. Herseyden anlamalari lazım gençlerin. Çok yönlü entelektüel insan yapar sanat tarihi. Gençler bol bol okumalı ve araştırmali." HABER:MERT CAN ERSOY

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.