GENÇLER ASTRONOMİ ÖĞRENECEK

Gündem 22.01.2018 - 13:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2867+ kez okundu.
 

GENÇLER ASTRONOMİ ÖĞRENECEK

Ordu il Ulubey ilçesinde bulunana Özel Gözlemevi gençlerin hizmetine açılıyor.

Ordu il Ulubey ilçesinde bulunana Özel Gözlemevi gençlerin hizmetine açılıyor. Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ile Cumaattin TURAP arasında yapılan protokol ile özel gözlemevi gençlerin hizmetine sunuluyor. Yapılan protokol ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne bağlı Ordu Gençlik Merkezi üyesi gençler hafta sonları özel gözlemevine giderek astronomi eğitimi alacaklar. 600 bin TL’ ye mal olan özel teleskoplarla uzayı inceleyebilecekler. Yapılan imza töreninde yapılan protokol ile ilgili bilgi veren il müdürü Mustafa GENÇ “Ulubey ilçemizde gençler için faydalı olabilecek bir hazine yatıyor. Gözlemevinin sahibi Cumaattin TURAP’ ı ziyaret ederek bu merkezde gençlerimize eğitim vermesini istedik, sağ olsun teklifimizi kabul etti ve bu hafta sonundan itibaren her hafta sonu gençlerimizin ulaşımlarını da sağlayarak astronomi eğitimi almalarına olanak sağlayacağız. Gençlerimiz için hayırlı olsun. ” dedi. Özel gözlemevinin sahibi Cumaattin TURAP yaptığı açıklamada “Ben Orduluyum merak saldığım astronomi alanında memleketime yatırım yaptım. Gençlerden böyle bir istek gelmesi beni memnun etti. Gözlemevimiz herkese açık, Ordu Üniversitemiz ve Milli Eğitimden de gençlerin gelmesini arzu ediyorum. Talebin artması halinde daha büyük teleskopların getirilmesini sağlayabilirim. Gözlemevimiz ayrıca NASA verilerine de bağlanabiliyor, çok özel bir merkez büyük emekler harcadık. Gençlerin merkezi kullanmalarına vesile olacak bu protokol hayırlı olsun. ” dedi.
Ordu il Ulubey ilçesinde bulunana Özel Gözlemevi gençlerin hizmetine açılıyor.

Ordu il Ulubey ilçesinde bulunana Özel Gözlemevi gençlerin hizmetine açılıyor.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ile Cumaattin TURAP arasında yapılan protokol ile özel gözlemevi gençlerin hizmetine sunuluyor.

Yapılan protokol ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne bağlı Ordu Gençlik Merkezi üyesi gençler hafta sonları özel gözlemevine giderek astronomi eğitimi alacaklar. 600 bin TL’ ye mal olan özel teleskoplarla uzayı inceleyebilecekler.

Yapılan imza töreninde yapılan protokol ile ilgili bilgi veren il müdürü Mustafa GENÇ “Ulubey ilçemizde gençler için faydalı olabilecek bir hazine yatıyor. Gözlemevinin sahibi Cumaattin TURAP’ ı ziyaret ederek bu merkezde gençlerimize eğitim vermesini istedik, sağ olsun teklifimizi kabul etti ve bu hafta sonundan itibaren her hafta sonu gençlerimizin ulaşımlarını da sağlayarak astronomi eğitimi almalarına olanak sağlayacağız. Gençlerimiz için hayırlı olsun. ” dedi.

Özel gözlemevinin sahibi Cumaattin TURAP yaptığı açıklamada “Ben Orduluyum merak saldığım astronomi alanında memleketime yatırım yaptım. Gençlerden böyle bir istek gelmesi beni memnun etti. Gözlemevimiz herkese açık, Ordu Üniversitemiz ve Milli Eğitimden de gençlerin gelmesini arzu ediyorum. Talebin artması halinde daha büyük teleskopların getirilmesini sağlayabilirim. Gözlemevimiz ayrıca NASA verilerine de bağlanabiliyor, çok özel bir merkez büyük emekler harcadık. Gençlerin merkezi kullanmalarına vesile olacak bu protokol hayırlı olsun. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.