GÖNÜLLÜLERİN DİKKATİ YARALI ŞAHİNİ KURTARDI

Gündem 21.12.2020 - 15:52, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2142+ kez okundu.
 

GÖNÜLLÜLERİN DİKKATİ YARALI ŞAHİNİ KURTARDI

Ünye ilçesi Sahilköy Mahallesinde yaralı bulunan Kızıl Şahin (Buteo rufinus) , Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği’nce koruma altına alındı.

Ünye ilçesi Sahilköy Mahallesinde  yaralı bulunan Kızıl Şahin (Buteo rufinus) , Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar  Ünye Şefliği’nce koruma altına alındı. Ordunun Ünye ilçesi Sahilköy  Mahallesi Çınarsuyu Mevkiinde Sokak hayvanlarına besleme yapan ÜNYE PATİ DOSTLARI gönüllü grubu uçamayan bir  kuş buldu. Durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın YILDIRIM a İhbar etti. Ünye Şefi Saygın YILDIRIM tarafından teslim alınan Kızıl Şahin İlçede hizmet veren Canik Veteriner  Kliniğine götürüldü. Burada Veteriner Hekim  Deniz Kapısız tarafından Kanadından Saçma ile yaralandığı tespit edilen ,Kızıl Şahine gerekli ilk müdahalesi ,Antibiyotik ve vitamin takviyesi yapıldı. İlk müdahalesi yapılan yaralı Kızıl Şahin   bakım ve tedavilerinin tamamlanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğince veteriner hekim kontrolüne alındı.Yaralı Kızıl Şahin  gerekli tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğaya salınacak. Yetkililerden ; Atmacagiller ve Doğangiller Familyasından olan tüm türlerin ( Atmaca , Doğan ,Şahin, Kerkenez gibi ) koruma altında olduğu, Son günlerde Ordu İli genelinde bu türlerde saçma ile yaralanma olaylarının artığı, koruma altında bu türleri vuran kişilerin tespit edilmesi halinde , ( Sosyal Medya Dahil) uygulanacak tazminat bedeli adet başına 13.888 TL olduğu bilgisine ulaşıldı.  
Ünye ilçesi Sahilköy Mahallesinde yaralı bulunan Kızıl Şahin (Buteo rufinus) , Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği’nce koruma altına alındı.

Ünye ilçesi Sahilköy Mahallesinde  yaralı bulunan Kızıl Şahin (Buteo rufinus) , Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar  Ünye Şefliği’nce koruma altına alındı.
Ordunun Ünye ilçesi Sahilköy  Mahallesi Çınarsuyu Mevkiinde Sokak hayvanlarına besleme yapan ÜNYE PATİ DOSTLARI gönüllü grubu uçamayan bir  kuş buldu. Durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın YILDIRIM a İhbar etti. Ünye Şefi Saygın YILDIRIM tarafından teslim alınan Kızıl Şahin İlçede hizmet veren Canik Veteriner  Kliniğine götürüldü. Burada Veteriner Hekim  Deniz Kapısız tarafından Kanadından Saçma ile yaralandığı tespit edilen ,Kızıl Şahine gerekli ilk müdahalesi ,Antibiyotik ve vitamin takviyesi yapıldı.
İlk müdahalesi yapılan yaralı Kızıl Şahin   bakım ve tedavilerinin tamamlanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğince veteriner hekim kontrolüne alındı.Yaralı Kızıl Şahin  gerekli tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğaya salınacak.
Yetkililerden ; Atmacagiller ve Doğangiller Familyasından olan tüm türlerin ( Atmaca , Doğan ,Şahin, Kerkenez gibi ) koruma altında olduğu, Son günlerde Ordu İli genelinde bu türlerde saçma ile yaralanma olaylarının artığı, koruma altında bu türleri vuran kişilerin tespit edilmesi halinde , ( Sosyal Medya Dahil) uygulanacak tazminat bedeli adet başına 13.888 TL olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.