“GÜNÜMÜZ GENÇLERİ AKILLI…”

Kültür 28.10.2019 - 21:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2326+ kez okundu.
 

“GÜNÜMÜZ GENÇLERİ AKILLI…”

Gençlerin bol bol okumaları gerektiğini söyleyen tiyatro sanatçısı ve yazar Murat Bayar, “Sende iyi bir tiyatro izleyicisi ol.”diyerek tiyatronun önemine vurgu yaptı.

Gençlerin bol bol okumaları gerektiğini söyleyen tiyatro sanatçısı ve yazar Murat Bayar, “Sende iyi bir tiyatro izleyicisi ol.”diyerek tiyatronun önemine vurgu yaptı. “En doğru yol göstericisidir sanat.” Gençlerin okumaya ilgisinin oldukça fazla olduğuna deyinen tiyatro sanatçısı ve yazar Murat Bayar,”Ordu’da dünya’ya geldim. İlk, orta, lise eğitimini Ordu’da tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesinde yüksek öğrenim yaptım. Ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde bir süre oyunculuk eğitimi aldım. Oradan ayrıldıktan sonra, kurucuları arasında bulunduğu Tiyatro Simurg’da, sanatsal faaliyetlerine başladım. Burada, Yüzyıl İçinde Yolculuk, Moskova Sanat Tiyatrosu 100 Yaşında, HeleneWeigel’in Sahnedeki İzleri, Asım Bezirci’nin Şiir Defteri, Hababam Rıfat, Debabam Ilgaz, Ulm’lü Terzi, Aşk’a Dair, Aşk’a Dair-2 adlı oyunlarda yer aldım. Tiyatro Simurg’un yanı sıra, Masal – Gerçek Tiyatrosu, Beşiktaş Kültür Merkezi gibi oluşumlarda görev aldım. Uzunca bir süre liselerde Tiyatro ve Drama dersleri verdim, oyunlar sahneye koydum. Ses, Genel Manzaralar, Geldin De Ne Oldu Sanki, Sakın Yasımı Tutma Anne, Kunduracı gibi oyunları bu okullarda yazıp yönettim. Ordu şehrinin yerel ağzını kullanarak Hain Kadın genel adıyla, 4 videoluk bir seri hazırladım. Bu videolar sosyal medyada ve video paylaşım sitelerinde izlenme ve paylaşılma rekorları kırdı. Bunun üzerine, Hain Kadın – Bir Ordu Şehri Gülmecesi adlı kitabını 2014 yılının ilk aylarında piyasaya çıkardım. 2015 yılının ilk aylarında ise, Gönülden Yaralı adlı öykü kitabını çıkardım. Şubat 2016’da, Dayaklık Adam kitabını çıkardım. 2017’de Mersin Cinayeti adlı öykü kitabını çıkardım. 2019 yılının Ekim ayında ise, O Sokaktı Bizi Ayıran adlı şiir kitabını çıkardım. 7 oyun, 2 roman, 1 öykü kitabım, 1 tiyatro oyun kitabım, 1 dizi senaryosu ve 1 sinema filmi senaryosu yazdım.2 yıl boyunca özel bir radyoda, Dr.Kimble adıyla program yaptım.Hain Kadın - Ordu Şehri Gülmecesi (Roman), Gönülden Yaralı (Öykü), Dayaklık Adam (Roman),Mersin Cinayeti (Öykü), O Sokaktı Bizi Ayıran (Şiir), Ses (Tiyatro Oyunu), Geldin De Ne Oldu Sanki? (Tiyatro Oyunu),Kunduracı (Tiyatro Oyunu),Sakın Yasımı Tutma Anne (Tiyatro Oyunu).Baskıda olan kitap şu an yok. Çünkü son kitabım "O Sokaktı Bizi Ayıran" henüz çıktı.Gençlerin kitap okumaya ilgisi hayli fazla. Okuyorlar, merak ediyorlar, soruyorlar. Günümüz gençleri akıllı. Sosyal medyada ve video paylaşım sitelerinde paylaşılan bilgilerin doğruluğunu teyit etme yoluna gidiyorlar.Neyi istiyorlarsa, neyle mutlu olacaklarsa onu yapsınlar. Bol bol okusunlar. Araştırsınlar, incelesinler. Sanatın bir ucundan tutsunlar. Bir şeye yetenekli olmaları ya da olmamaları o kadar önemli değil. Sanata değer verip takipçisi olsunlar. Tiyatro oyuncusu olmak istedin ama yeteneğin mi yok? Olsun. Sen de iyi bir tiyatro izleyicisi ol. Çünkü en doğru yol göstericidir sanat.”dedi.Mert Can ERSOY(ÖZEL HABER)  
Gençlerin bol bol okumaları gerektiğini söyleyen tiyatro sanatçısı ve yazar Murat Bayar, “Sende iyi bir tiyatro izleyicisi ol.”diyerek tiyatronun önemine vurgu yaptı.

Gençlerin bol bol okumaları gerektiğini söyleyen tiyatro sanatçısı ve yazar Murat Bayar, “Sende iyi bir tiyatro izleyicisi ol.”diyerek tiyatronun önemine vurgu yaptı.

“En doğru yol göstericisidir sanat.”

Gençlerin okumaya ilgisinin oldukça fazla olduğuna deyinen tiyatro sanatçısı ve yazar Murat Bayar,”Ordu’da dünya’ya geldim. İlk, orta, lise eğitimini Ordu’da tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesinde yüksek öğrenim yaptım. Ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde bir süre oyunculuk eğitimi aldım. Oradan ayrıldıktan sonra, kurucuları arasında bulunduğu Tiyatro Simurg’da, sanatsal faaliyetlerine başladım. Burada, Yüzyıl İçinde Yolculuk, Moskova Sanat Tiyatrosu 100 Yaşında, HeleneWeigel’in Sahnedeki İzleri, Asım Bezirci’nin Şiir Defteri, Hababam Rıfat, Debabam Ilgaz, Ulm’lü Terzi, Aşk’a Dair, Aşk’a Dair-2 adlı oyunlarda yer aldım. Tiyatro Simurg’un yanı sıra, Masal – Gerçek Tiyatrosu, Beşiktaş Kültür Merkezi gibi oluşumlarda görev aldım. Uzunca bir süre liselerde Tiyatro ve Drama dersleri verdim, oyunlar sahneye koydum. Ses, Genel Manzaralar, Geldin De Ne Oldu Sanki, Sakın Yasımı Tutma Anne, Kunduracı gibi oyunları bu okullarda yazıp yönettim. Ordu şehrinin yerel ağzını kullanarak Hain Kadın genel adıyla, 4 videoluk bir seri hazırladım. Bu videolar sosyal medyada ve video paylaşım sitelerinde izlenme ve paylaşılma rekorları kırdı. Bunun üzerine, Hain Kadın – Bir Ordu Şehri Gülmecesi adlı kitabını 2014 yılının ilk aylarında piyasaya çıkardım. 2015 yılının ilk aylarında ise, Gönülden Yaralı adlı öykü kitabını çıkardım. Şubat 2016’da, Dayaklık Adam kitabını çıkardım. 2017’de Mersin Cinayeti adlı öykü kitabını çıkardım. 2019 yılının Ekim ayında ise, O Sokaktı Bizi Ayıran adlı şiir kitabını çıkardım. 7 oyun, 2 roman, 1 öykü kitabım, 1 tiyatro oyun kitabım, 1 dizi senaryosu ve 1 sinema filmi senaryosu yazdım.2 yıl boyunca özel bir radyoda, Dr.Kimble adıyla program yaptım.Hain Kadın - Ordu Şehri Gülmecesi (Roman), Gönülden Yaralı (Öykü), Dayaklık Adam (Roman),Mersin Cinayeti (Öykü), O Sokaktı Bizi Ayıran (Şiir), Ses (Tiyatro Oyunu), Geldin De Ne Oldu Sanki? (Tiyatro Oyunu),Kunduracı (Tiyatro Oyunu),Sakın Yasımı Tutma Anne (Tiyatro Oyunu).Baskıda olan kitap şu an yok. Çünkü son kitabım "O Sokaktı Bizi Ayıran" henüz çıktı.Gençlerin kitap okumaya ilgisi hayli fazla. Okuyorlar, merak ediyorlar, soruyorlar. Günümüz gençleri akıllı. Sosyal medyada ve video paylaşım sitelerinde paylaşılan bilgilerin doğruluğunu teyit etme yoluna gidiyorlar.Neyi istiyorlarsa, neyle mutlu olacaklarsa onu yapsınlar. Bol bol okusunlar. Araştırsınlar, incelesinler. Sanatın bir ucundan tutsunlar. Bir şeye yetenekli olmaları ya da olmamaları o kadar önemli değil. Sanata değer verip takipçisi olsunlar. Tiyatro oyuncusu olmak istedin ama yeteneğin mi yok? Olsun. Sen de iyi bir tiyatro izleyicisi ol. Çünkü en doğru yol göstericidir sanat.”dedi.Mert Can ERSOY(ÖZEL HABER)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.