“GURBETTEN SILAYA HÜSN-Ü HAT SERGİSİ” AÇILDI

Kültür 24.11.2018 - 16:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2975+ kez okundu.
 

“GURBETTEN SILAYA HÜSN-Ü HAT SERGİSİ” AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde “Gurbetten Sılaya Hüsn-ü Hat” sergisi açıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde “Gurbetten Sılaya Hüsn-ü Hat” sergisi açıldı. Başkan Tekintaş, “ Hedefimiz tarihimizin ve ilimizin güzelliklerini sanat yoluyla en iyi şekilde tanıtmak” dedi. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve eşi Münire Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, Hattatlarımız Halil İbrahim Alperen, Abdullah Gün, Ayten Tiryaki, Ferhat Kurlu ile ilçe belediye başkanları, daire başkanları ve birçok sanatsever katıldı. “HAT SANATI GÖNÜLDEN GELEN İNCİ TANELERİNİN KALEMİN UCUNDA SANATA DÖNÜŞMESİDİR” Serginin açılışında konuşan Başkan Engin Tekintaş, hat sanatı içerisinde birçok duyguyu barındırdığını belirterek “Hat sanatı gönülden gelen inci tanelerinin kalemin ucuyla sanata dönüşmesidir. Hat kalpten gelen duyguların sabırla işlenerek yazıya dökülmesidir. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde açılan sergide Ordulu hattatlarımız Ferhat Kurlu, Halil İbrahim Alperen, Ayten Tiryaki, Abdullah Gün tarafından oluşturulan 47 adet eser sizlerle buluşturuldu. Sahip olduğumuz güzellikleri sanat eseri yoluyla sizlere sunarak şehrimizi daha iyi tanıtmayı hedefliyoruz. Gönülden aktardığınız güzelliklerin devam etmesinin diliyorum. Başta hattatlarımıza, emeğe geçenlere ve katılım gösteren tüm sanatseverlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. HATTAT ALPEREN, “HAT; EDEBİ, MiMARİ, MÜZİKAL YÖNÜ OLAN SABIR VE ÇİLE SANATIDIR” Katkılarından dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a teşekkür eden Ordulu Hattat Halil İbrahim Alperen, “Her medeniyetin kendini ifade tarzı olan görsel ve işitsel sanat dalları vardır. Bizim medeniyetimizin de mimariden sonra gelen en önemli sanatı hüsnü hat yani güzel yazı sanatıdır. Hüsn-ü hattın temeli vahiye dayanmaktadır. Vahiy ile başlayan tarihi yolculuk günümüze kadar gelmiş ve 1500 yıla yakın bir tecrübe taşımaktadır. Bir insan eli ile iş yaparsa işçidir, eli ve aklı ile iş yaparsa ustadır, eli, aklı ve gönlü ile iş yaparsa sanatkârdır. Sanatın gönül farkı vardır ve usta çırak ilişkisi içerisinde günümüze kadar gelen hüsnü hat sanatı bunun en güzel örneğidir. Hat sanatı içerisinde edebi, mimari ve müzikal duygular barındıran sabır ve çile sanatıdır. Serginin açılısında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Ordulu hattalar Ferhat Kurlu, Halil İbrahim Alperen, Abdullah Gün ve Ayten Tiryaki tarafından yapılmış 47 eserin yer aldığı sergi 23 Aralık tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde “Gurbetten Sılaya Hüsn-ü Hat” sergisi açıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde “Gurbetten Sılaya Hüsn-ü Hat” sergisi açıldı.

Başkan Tekintaş, “ Hedefimiz tarihimizin ve ilimizin güzelliklerini sanat yoluyla en iyi şekilde tanıtmak” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve eşi Münire Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, Hattatlarımız Halil İbrahim Alperen, Abdullah Gün, Ayten Tiryaki, Ferhat Kurlu ile ilçe belediye başkanları, daire başkanları ve birçok sanatsever katıldı.

“HAT SANATI GÖNÜLDEN GELEN İNCİ TANELERİNİN KALEMİN UCUNDA SANATA DÖNÜŞMESİDİR”

Serginin açılışında konuşan Başkan Engin Tekintaş, hat sanatı içerisinde birçok duyguyu barındırdığını belirterek “Hat sanatı gönülden gelen inci tanelerinin kalemin ucuyla sanata dönüşmesidir. Hat kalpten gelen duyguların sabırla işlenerek yazıya dökülmesidir. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde açılan sergide Ordulu hattatlarımız Ferhat Kurlu, Halil İbrahim Alperen, Ayten Tiryaki, Abdullah Gün tarafından oluşturulan 47 adet eser sizlerle buluşturuldu. Sahip olduğumuz güzellikleri sanat eseri yoluyla sizlere sunarak şehrimizi daha iyi tanıtmayı hedefliyoruz. Gönülden aktardığınız güzelliklerin devam etmesinin diliyorum. Başta hattatlarımıza, emeğe geçenlere ve katılım gösteren tüm sanatseverlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HATTAT ALPEREN, “HAT; EDEBİ, MiMARİ, MÜZİKAL YÖNÜ OLAN SABIR VE ÇİLE SANATIDIR”

Katkılarından dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a teşekkür eden Ordulu Hattat Halil İbrahim Alperen, “Her medeniyetin kendini ifade tarzı olan görsel ve işitsel sanat dalları vardır. Bizim medeniyetimizin de mimariden sonra gelen en önemli sanatı hüsnü hat yani güzel yazı sanatıdır. Hüsn-ü hattın temeli vahiye dayanmaktadır. Vahiy ile başlayan tarihi yolculuk günümüze kadar gelmiş ve 1500 yıla yakın bir tecrübe taşımaktadır. Bir insan eli ile iş yaparsa işçidir, eli ve aklı ile iş yaparsa ustadır, eli, aklı ve gönlü ile iş yaparsa sanatkârdır. Sanatın gönül farkı vardır ve usta çırak ilişkisi içerisinde günümüze kadar gelen hüsnü hat sanatı bunun en güzel örneğidir. Hat sanatı içerisinde edebi, mimari ve müzikal duygular barındıran sabır ve çile sanatıdır. Serginin açılısında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ordulu hattalar Ferhat Kurlu, Halil İbrahim Alperen, Abdullah Gün ve Ayten Tiryaki tarafından yapılmış 47 eserin yer aldığı sergi 23 Aralık tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.