GÜRGENTEPE'DE ALT YAPI YENİLENİYOR

Gündem 08.08.2017 - 13:24, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2884+ kez okundu.
 

GÜRGENTEPE'DE ALT YAPI YENİLENİYOR

İlçelerde yatırım seferberliğini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Gürgentepe ilçesinde en son 67 yıl önce inşa edilen kanalizasyon hattı ile 1990’lı yıllarda yapılan içme suyu şebeke hatlarını yeniledi.

İlçelerde yatırım seferberliğini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Gürgentepe ilçesinde en son 67 yıl önce inşa edilen kanalizasyon hattı ile 1990’lı yıllarda yapılan içme suyu şebeke hatlarını yeniledi. Bu zamana kadar ilçede yaşanan içme suyu ve kanalizasyon hattı sorunlarının lokal müdahalelerle çözüldüğünü ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ekiplerimiz tarafından yapılan müdahaleler sonucunda, ilçemizde 2.275 m kanalizasyon hattı ile 13.017 m içme suyu hattının imalatı tamamlandı. Günümüz teknolojisiyle döşenen şebeke hatları ve yenilenen altyapı ile Gürgentepe ilçemizde içme suyu ve kanalizasyona yönelik sorunlar çözüme kavuşturuldu” dedi. KANALİZASYON ATIKLARININ DOĞAYA SAĞLIKLI GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANIYOR İlçe merkezinde bulunan mevcut kanalizasyon hattının 1950’li yıllarda inşa edildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “OSKİ ekiplerimiz, bölgemizde uzun yıllar süren ve müdahale edilmeyen altyapı sorunlarını çözecek bir proje hazırlayarak Gürgentepe ilçe merkezini sağlıklı bir altyapıya kavuşturdu. Çalışmalarımız kapsamında, 2.275 metre kanalizasyon hattı ve 45 adet bacanın imalatı tamamlandı. Eski sistemde 6 farklı noktaya gelişigüzel bırakılarak çevre sorunları oluşturan kanalizasyon birikintileri, yeni yapılan kanalizasyon hatlarıyla birlikte 2016 yılında OSKİ tarafından Gürgentepe’ye kazandırılan atık su arıtma tesisine ulaştırıldı. Yapılan çalışmayla birlikte atık su arıtma tesisine gelen kanalizasyon atıklarının arıtılarak doğaya sağlıklı geri dönüşümü sağlanırken, modern ve son sistem tesisler ile daha sağlıklı bir çevre ilçemize kazandırılmış oldu” diye konuştu. İLÇEYE 13 BİN 17 METRE ŞEBEKE HATTI İNŞA EDİLDİ Başkan Enver Yılmaz, “OSKİ Genel Müdürlüğümüz, ilçe merkezinin kanalizasyon hattının yanı sıra içme suyu şebeke hatlarını da yeniledi. 1990’lı yıllarda yapılan ve kullanım ömrünü tamamladığı için bölgemizin içme suyu ihtiyacını karşılayamayan içme suyu şebeke sistemine de müdahalede bulunduk. Sık sık arıza vererek su kesintilerine neden olan şebeke hatlarının yerine günümüz teknolojisine uygun şebeke hatları döşeyerek ilçemize 13.017 metre içme suyu şebeke hattı inşa ettik. Artık Gürgentepe ilçemizde uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak” şeklinde konuştu.
İlçelerde yatırım seferberliğini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Gürgentepe ilçesinde en son 67 yıl önce inşa edilen kanalizasyon hattı ile 1990’lı yıllarda yapılan içme suyu şebeke hatlarını yeniledi.

İlçelerde yatırım seferberliğini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Gürgentepe ilçesinde en son 67 yıl önce inşa edilen kanalizasyon hattı ile 1990’lı yıllarda yapılan içme suyu şebeke hatlarını yeniledi.

Bu zamana kadar ilçede yaşanan içme suyu ve kanalizasyon hattı sorunlarının lokal müdahalelerle çözüldüğünü ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ekiplerimiz tarafından yapılan müdahaleler sonucunda, ilçemizde 2.275 m kanalizasyon hattı ile 13.017 m içme suyu hattının imalatı tamamlandı. Günümüz teknolojisiyle döşenen şebeke hatları ve yenilenen altyapı ile Gürgentepe ilçemizde içme suyu ve kanalizasyona yönelik sorunlar çözüme kavuşturuldu” dedi.

KANALİZASYON ATIKLARININ DOĞAYA SAĞLIKLI GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANIYOR

İlçe merkezinde bulunan mevcut kanalizasyon hattının 1950’li yıllarda inşa edildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “OSKİ ekiplerimiz, bölgemizde uzun yıllar süren ve müdahale edilmeyen altyapı sorunlarını çözecek bir proje hazırlayarak Gürgentepe ilçe merkezini sağlıklı bir altyapıya kavuşturdu. Çalışmalarımız kapsamında, 2.275 metre kanalizasyon hattı ve 45 adet bacanın imalatı tamamlandı. Eski sistemde 6 farklı noktaya gelişigüzel bırakılarak çevre sorunları oluşturan kanalizasyon birikintileri, yeni yapılan kanalizasyon hatlarıyla birlikte 2016 yılında OSKİ tarafından Gürgentepe’ye kazandırılan atık su arıtma tesisine ulaştırıldı. Yapılan çalışmayla birlikte atık su arıtma tesisine gelen kanalizasyon atıklarının arıtılarak doğaya sağlıklı geri dönüşümü sağlanırken, modern ve son sistem tesisler ile daha sağlıklı bir çevre ilçemize kazandırılmış oldu” diye konuştu.

İLÇEYE 13 BİN 17 METRE ŞEBEKE HATTI İNŞA EDİLDİ

Başkan Enver Yılmaz, “OSKİ Genel Müdürlüğümüz, ilçe merkezinin kanalizasyon hattının yanı sıra içme suyu şebeke hatlarını da yeniledi. 1990’lı yıllarda yapılan ve kullanım ömrünü tamamladığı için bölgemizin içme suyu ihtiyacını karşılayamayan içme suyu şebeke sistemine de müdahalede bulunduk. Sık sık arıza vererek su kesintilerine neden olan şebeke hatlarının yerine günümüz teknolojisine uygun şebeke hatları döşeyerek ilçemize 13.017 metre içme suyu şebeke hattı inşa ettik. Artık Gürgentepe ilçemizde uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.