HAŞERELER, YUVALARINDA İMHA EDİLİYOR

Sağlık 24.12.2016 - 13:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1885+ kez okundu.
 

HAŞERELER, YUVALARINDA İMHA EDİLİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, vektörle mücadele çalışmalarını kış aylarında da sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, Mart ile Aralık ayları arasında toplam 82 bin 65 uygulama gerçekleştirdi.

ÇALIŞMALARI TAM DONANIMLI EKİPLER YÜRÜTÜYOR   İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarında sinek, sivrisinek ve her türlü haşereye karşı yoğun mücadele gösteren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarına kış aylarında da devam ediyor. 15 saha aracı, 1 adet UTV, 1 adet amfibik araç, 43 personel ve 117 ekipmanla sürdürülen vektörel mücadele kapsamında il genelinde Mart ve Aralık ayları arasında Altınordu ilçesi ve havzasında 23 bin 615, Fatsa ilçesi ve havzasında 30 bin 143, Ünye ilçesi ve havzasında ise 28 bin 307 adet olmak üzere toplam 82 bin 65 vektörel uygulama yapıldı.   KIŞ DÖNEMİNİ KAPALI ALANLARDA GEÇİRİYORLAR   Havaların soğumasıyla birlikte dinlenme hâline geçen sivrisineklerin kış aylarını kanalizasyon şebekesi, fosseptik, bina bodrumu ve kalorifer dairesi gibi korunaklı yerlerde geçirmesinden dolayı kış boyunca tüm dinlenme alanları, sıcak sistem ilaç uygulaması yapılarak kontrol altında tutuluyor.   KEMİRGENLERLE DE MÜCADELE EDİLİYOR   Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kış dönemde yaşanan altyapı sorunlarıyla birlikte çalışma ya da kazı yapılan alanlarda meydana gelen kemirgen problemleriyle de mücadeleyi titizlikle yürütüyor. Bu doğrultuda metruk binalar, yıkım ve inşaat alanları, kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları, kanalizasyon terfi merkezleri, çöp biriktirme sahaları ve bakımsız bina altları gibi alanları belli aralıklarla takip eden ekipler, kemirgen kontrolünün sağlanması amacıyla istasyon kurulumu ve yem uygulaması yapıyor.   Kış aylarının başlamasıyla birlikte vektörel mücadele çerçevesinde okullarda ve diğer kamu kurumlarında da dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, vektörle mücadele çalışmalarını kış aylarında da sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, Mart ile Aralık ayları arasında toplam 82 bin 65 uygulama gerçekleştirdi.
ÇALIŞMALARI TAM DONANIMLI EKİPLER YÜRÜTÜYOR
 
İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarında sinek, sivrisinek ve her türlü haşereye karşı yoğun mücadele gösteren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarına kış aylarında da devam ediyor. 15 saha aracı, 1 adet UTV, 1 adet amfibik araç, 43 personel ve 117 ekipmanla sürdürülen vektörel mücadele kapsamında il genelinde Mart ve Aralık ayları arasında Altınordu ilçesi ve havzasında 23 bin 615, Fatsa ilçesi ve havzasında 30 bin 143, Ünye ilçesi ve havzasında ise 28 bin 307 adet olmak üzere toplam 82 bin 65 vektörel uygulama yapıldı.
 
KIŞ DÖNEMİNİ KAPALI ALANLARDA GEÇİRİYORLAR
 
Havaların soğumasıyla birlikte dinlenme hâline geçen sivrisineklerin kış aylarını kanalizasyon şebekesi, fosseptik, bina bodrumu ve kalorifer dairesi gibi korunaklı yerlerde geçirmesinden dolayı kış boyunca tüm dinlenme alanları, sıcak sistem ilaç uygulaması yapılarak kontrol altında tutuluyor.
 
KEMİRGENLERLE DE MÜCADELE EDİLİYOR
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kış dönemde yaşanan altyapı sorunlarıyla birlikte çalışma ya da kazı yapılan alanlarda meydana gelen kemirgen problemleriyle de mücadeleyi titizlikle yürütüyor. Bu doğrultuda metruk binalar, yıkım ve inşaat alanları, kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları, kanalizasyon terfi merkezleri, çöp biriktirme sahaları ve bakımsız bina altları gibi alanları belli aralıklarla takip eden ekipler, kemirgen kontrolünün sağlanması amacıyla istasyon kurulumu ve yem uygulaması yapıyor.
 
Kış aylarının başlamasıyla birlikte vektörel mücadele çerçevesinde okullarda ve diğer kamu kurumlarında da dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.