HASTALIKTA VE SAĞLIKTA SÖZLERİNİ TUTTULAR

Siyaset 10.04.2019 - 13:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3161+ kez okundu.
 

HASTALIKTA VE SAĞLIKTA SÖZLERİNİ TUTTULAR

73 yaşındaki Samiye Erin’e bypass ameliyatı, 83 yaşındaki eşi Halil Erin’in ise daralan bacak atardamarının açılması için periferik işlem geçirdi.

73 yaşındaki Samiye Erin’e bypass ameliyatı, 83 yaşındaki eşi Halil Erin’in ise daralan bacak atardamarının açılması için periferik işlem geçirdi. Medical Park Ordu Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Ümit Yener’in başarılı operasyonlarıyla sağlıklarına kavuşan 50 yıllık evli çiftin birbirlerine vefası ve sevgisi herkesi duygulandırdı. Ordu’da yaşayan Samiye (73) ve Halil Erin (83) çifti 4 ay önce Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Ümit Yener’in kapısını çaldı. Samiye Erin göğüs ağrısı, Halil Erin ise bacak ağrısı şikayetlerinin olduğunu söyledi. Yapılan tetkiklerde, Saniye Hanım’ın kalp ve Halil Bey’in ise bacak damarlarında tıkanıklıklar olduğu belirlendi. Dr. Ali Ümit Yener, çiftin sağlık yolundaki duygusal yolculuğunu şöyle anlattı: “Samiye Hanım’a bypass, Halil Bey’e ise anjiyografik olarak “damar tıraşlama” işlemi önerdik. Halil Bey, “Önce eşimi sağlığına kavuşturun” diyerek fedakarlık yaptı ve kendi tedavisini eşinden sonraya bıraktı. Bypass ameliyatına aldığımız Samiye Hanım’ın kalbini durdurmadan kalbinin en büyük atardamarına meme atardamarını bağladık ve başarılı bir şekilde ameliyatını tamamladık. Halil Bey, çektiği bacak ağrısına rağmen 5 gün boyunca eşine refakatçilik yaptı ve sonunda şifa ile taburcu ettik. Halil Bey 4 ay sonra, “Artık sıra bende” diyerek tekrar kapımızı çaldı. Anjiyografi ile bacak damarlarını görüntüledik. Bacak atardamarında müdahale gerektiren ciddi darlıklar vardı ve bu darlıkların olduğu yerler adeta taşlaşmıştı. Bu bölgelerden bir tünel açar gibi tıraşlayarak geçtik. Darlık olan yerleri tekrar daralmasın diye ilaçlı balonlarla genişlettik ve kan akımını sağladık. Bu kez Samiye Hanım eşine refakat etti. Çiftimiz, hastalıkta ve sağlıkta birbirlerini hiç yalnız bırakmadı.” 40 yıldır evli olduklarını söyleyen Samiye-Halil Erin çifti, “Biz birbirimizle şifa buluyoruz. Birimizden birine bir şey olursa ne yaparız bilmiyoruz. Çok şükür sağlığımıza kavuştuk, kendi şehrimizde, kolay ulaşılabilir bir şekilde ameliyatımızı ve tedavimizi gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Ümit Yener’e ve tedavimiz süresince bizlere her türlü yardım ve kolaylığı gösteren hastane personeline çok teşekkür ediyoruz” dedi
73 yaşındaki Samiye Erin’e bypass ameliyatı, 83 yaşındaki eşi Halil Erin’in ise daralan bacak atardamarının açılması için periferik işlem geçirdi.

73 yaşındaki Samiye Erin’e bypass ameliyatı, 83 yaşındaki eşi Halil Erin’in ise daralan bacak atardamarının açılması için periferik işlem geçirdi. Medical Park Ordu Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Ümit Yener’in başarılı operasyonlarıyla sağlıklarına kavuşan 50 yıllık evli çiftin birbirlerine vefası ve sevgisi herkesi duygulandırdı.

Ordu’da yaşayan Samiye (73) ve Halil Erin (83) çifti 4 ay önce Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Ümit Yener’in kapısını çaldı. Samiye Erin göğüs ağrısı, Halil Erin ise bacak ağrısı şikayetlerinin olduğunu söyledi. Yapılan tetkiklerde, Saniye Hanım’ın kalp ve Halil Bey’in ise bacak damarlarında tıkanıklıklar olduğu belirlendi. Dr. Ali Ümit Yener, çiftin sağlık yolundaki duygusal yolculuğunu şöyle anlattı: “Samiye Hanım’a bypass, Halil Bey’e ise anjiyografik olarak “damar tıraşlama” işlemi önerdik. Halil Bey, “Önce eşimi sağlığına kavuşturun” diyerek fedakarlık yaptı ve kendi tedavisini eşinden sonraya bıraktı. Bypass ameliyatına aldığımız Samiye Hanım’ın kalbini durdurmadan kalbinin en büyük atardamarına meme atardamarını bağladık ve başarılı bir şekilde ameliyatını tamamladık. Halil Bey, çektiği bacak ağrısına rağmen 5 gün boyunca eşine refakatçilik yaptı ve sonunda şifa ile taburcu ettik.

Halil Bey 4 ay sonra, “Artık sıra bende” diyerek tekrar kapımızı çaldı. Anjiyografi ile bacak damarlarını görüntüledik. Bacak atardamarında müdahale gerektiren ciddi darlıklar vardı ve bu darlıkların olduğu yerler adeta taşlaşmıştı. Bu bölgelerden bir tünel açar gibi tıraşlayarak geçtik. Darlık olan yerleri tekrar daralmasın diye ilaçlı balonlarla genişlettik ve kan akımını sağladık. Bu kez Samiye Hanım eşine refakat etti. Çiftimiz, hastalıkta ve sağlıkta birbirlerini hiç yalnız bırakmadı.”

40 yıldır evli olduklarını söyleyen Samiye-Halil Erin çifti, “Biz birbirimizle şifa buluyoruz. Birimizden birine bir şey olursa ne yaparız bilmiyoruz. Çok şükür sağlığımıza kavuştuk, kendi şehrimizde, kolay ulaşılabilir bir şekilde ameliyatımızı ve tedavimizi gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Ümit Yener’e ve tedavimiz süresince bizlere her türlü yardım ve kolaylığı gösteren hastane personeline çok teşekkür ediyoruz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.