HİLMİ GÜLER: “ORDU SANATKÂRLAR ŞEHRİDİR”

Kültür 05.07.2019 - 15:28, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4055+ kez okundu.
 

HİLMİ GÜLER: “ORDU SANATKÂRLAR ŞEHRİDİR”

Ordu’nun yetiştirdiği ünlü zanaatkârlardan yakma ve dağlama sanatçısı İhsan Gürdal tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde sergi açıldı.

Ordu’nun yetiştirdiği ünlü zanaatkârlardan yakma ve dağlama sanatçısı İhsan Gürdal tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde sergi açıldı. Ahşap üzerine yakma ve dağlama metodu ile resimler, portreler yapan ve alanında Türkiye’nin en önde gelen sanatçılarından birisi olan İhsan Gürdal’ın açtığı sergiye Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda davetli katıldı. BAŞKAN GÜLER: “SANAT AŞKININ AHŞABA İŞLENMİŞ HALİNİ BU SERGİDE GÖRDÜK” Ordu’nun sanatkârlar şehri olduğunun altını çizen Başkan Güler, sanata ve sanatçıya olan desteklerinin her zaman devam edeceğini söyledi. Başkan Güler, “Ordu’muz sanatkârlar şehridir. Ordu’muza, güzel Ordu denilmesinin bir sebebi de sanatkârlardan ve el sanatlarından geliyor. Bizler bu sergide sanat aşkının ahşap üzerinde işlenmiş halini görmüş olacağız. Ordu’muzun yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri olan İhsan Gürdal’ın açtığı bu sergi, bizi ahşap ile ateşin nasıl bir sanat ile buluştuğunu gösteriyor” dedi “SANATA VE SANATÇIYA VERİLEN DEĞER ÖNEMLİ” Gerçekleştirilen sergide bir konuşma yapan yakma ve dağlama sanatçısı İhsan Gürdal, Ordu’da sanata ve sanatçıya verilen değerin önemli olduğunu ifade etti. Sanatçı Gürdal’ın yaptığı konuşmada, “İlimizde el sanatları ile ilgili çok sayıda sanatkârlarımız var. Bu sanatçılarımızın el emeklerini sergilemeleri ve halkla buluşturmaları için el sanatları müzesinin kurulmasına müzahir olunacağına inanıyorum. Bu konuda yetkililerden ilgi bekliyoruz. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve siz kıymetli misafirlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu
Ordu’nun yetiştirdiği ünlü zanaatkârlardan yakma ve dağlama sanatçısı İhsan Gürdal tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde sergi açıldı.

Ordu’nun yetiştirdiği ünlü zanaatkârlardan yakma ve dağlama sanatçısı İhsan Gürdal tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde sergi açıldı.

Ahşap üzerine yakma ve dağlama metodu ile resimler, portreler yapan ve alanında Türkiye’nin en önde gelen sanatçılarından birisi olan İhsan Gürdal’ın açtığı sergiye Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN GÜLER: “SANAT AŞKININ AHŞABA İŞLENMİŞ HALİNİ BU SERGİDE GÖRDÜK”

Ordu’nun sanatkârlar şehri olduğunun altını çizen Başkan Güler, sanata ve sanatçıya olan desteklerinin her zaman devam edeceğini söyledi. Başkan Güler, “Ordu’muz sanatkârlar şehridir. Ordu’muza, güzel Ordu denilmesinin bir sebebi de sanatkârlardan ve el sanatlarından geliyor. Bizler bu sergide sanat aşkının ahşap üzerinde işlenmiş halini görmüş olacağız. Ordu’muzun yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri olan İhsan Gürdal’ın açtığı bu sergi, bizi ahşap ile ateşin nasıl bir sanat ile buluştuğunu gösteriyor” dedi

“SANATA VE SANATÇIYA VERİLEN DEĞER ÖNEMLİ”

Gerçekleştirilen sergide bir konuşma yapan yakma ve dağlama sanatçısı İhsan Gürdal, Ordu’da sanata ve sanatçıya verilen değerin önemli olduğunu ifade etti. Sanatçı Gürdal’ın yaptığı konuşmada, “İlimizde el sanatları ile ilgili çok sayıda sanatkârlarımız var. Bu sanatçılarımızın el emeklerini sergilemeleri ve halkla buluşturmaları için el sanatları müzesinin kurulmasına müzahir olunacağına inanıyorum. Bu konuda yetkililerden ilgi bekliyoruz. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve siz kıymetli misafirlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.