“HÜSN-Ü HAT SERGİSİ” FATSA’DA AÇILDI

Kültür 05.01.2019 - 13:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3507+ kez okundu.
 

“HÜSN-Ü HAT SERGİSİ” FATSA’DA AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Kültür Sarayı’nda düzenlenen Hüsn-ü Hat Sergisi vatandaşların ziyaretine açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Kültür Sarayı’nda düzenlenen Hüsn-ü Hat Sergisi vatandaşların ziyaretine açıldı. Ordulu hattatlar Ferhat Kurlu, Halil İbrahim Alperen, Ayten Tiryaki, Abdullah Gün ve Hat Üstadı Hasan Çelebi’nin eserleri ile Fatsalı koleksiyoncu Nevzat Uyur’un tesbih koleksiyonunun yer aldığı sergi 4 Ocak - 4 Şubat 2019 tarihleri arasında ziyarete açık olacak. HATTAT KURLU, “DOĞDUĞUMUZ YERDE SANAT ESERLERİNİ GÖRMENİN HEYECANI İÇİNDEYİZ” Dünyanın dört bir yanında programlara katıldıklarını söyleyen Fatsalı Hattat Ferhat Kurlu, “Yıllardır İstanbul’da bu işleri yapıyoruz. Dünyanın dört bir tarafına sergi ve yarışma programları için gidiyoruz. Fakat Ordu’ya üçüncü Fatsa’ya ise ilk gelişimiz. Memleketimizde orijinal sanat eserlerini, hat levhalarını görmenin bilhassa heyecanı içindeyiz ” diye konuştu. OBB KÜLTÜR DAİRESİ BAŞKANI SEVİNÇ, “SANAT İDEOLOJİNİN ESTETİK HÜVİYET KAZANMASIDIR” Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şahin Sevinç, serginin Altınordu ve Ünye ilçelerinin ardından Fatsa’da da ziyarete açıldığını ifade ederek, “Sanat, ideolojinin estetik hüviyet kazanmış şeklidir. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak Hüsn-ü Hat sergimizi Altınordu, Ünye ilçelerinin ardından şimdi de Fatsa ilçemizde vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Bu tarz eserlerin özellikle genç nesillere sunulması oldukça önemli bir husustur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.    
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Kültür Sarayı’nda düzenlenen Hüsn-ü Hat Sergisi vatandaşların ziyaretine açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Kültür Sarayı’nda düzenlenen Hüsn-ü Hat Sergisi vatandaşların ziyaretine açıldı. Ordulu hattatlar Ferhat Kurlu, Halil İbrahim Alperen, Ayten Tiryaki, Abdullah Gün ve Hat Üstadı Hasan Çelebi’nin eserleri ile Fatsalı koleksiyoncu Nevzat Uyur’un tesbih koleksiyonunun yer aldığı sergi 4 Ocak - 4 Şubat 2019 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

HATTAT KURLU, “DOĞDUĞUMUZ YERDE SANAT ESERLERİNİ GÖRMENİN HEYECANI İÇİNDEYİZ”

Dünyanın dört bir yanında programlara katıldıklarını söyleyen Fatsalı Hattat Ferhat Kurlu, “Yıllardır İstanbul’da bu işleri yapıyoruz. Dünyanın dört bir tarafına sergi ve yarışma programları için gidiyoruz. Fakat Ordu’ya üçüncü Fatsa’ya ise ilk gelişimiz. Memleketimizde orijinal sanat eserlerini, hat levhalarını görmenin bilhassa heyecanı içindeyiz ” diye konuştu.

OBB KÜLTÜR DAİRESİ BAŞKANI SEVİNÇ, “SANAT İDEOLOJİNİN ESTETİK HÜVİYET KAZANMASIDIR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şahin Sevinç, serginin Altınordu ve Ünye ilçelerinin ardından Fatsa’da da ziyarete açıldığını ifade ederek, “Sanat, ideolojinin estetik hüviyet kazanmış şeklidir. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak Hüsn-ü Hat sergimizi Altınordu, Ünye ilçelerinin ardından şimdi de Fatsa ilçemizde vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Bu tarz eserlerin özellikle genç nesillere sunulması oldukça önemli bir husustur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.