İMMÜN PLAZMA BAĞIŞÇI MERKEZİ AÇILDI

Sağlık 10.09.2020 - 16:34, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4159+ kez okundu.
 

İMMÜN PLAZMA BAĞIŞÇI MERKEZİ AÇILDI

Ordu Sağlık İl Müdürlüğünde İmmün Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi açıldı.

Covid-19 salgınında immün plazma tedavisi, koronavirüs hastalarının sağlıklı günlerine geri dönmesi için etkin tedavi yöntemlerinden biri olarak kullanılmaktadır. İmmün plazma tedavisinde iyileşmiş koronavirüs hastalarının kanında oluşan antikorlarla aktif rahatsızlığı bulunan kişilerin tedavisi amaçlanıyor. Ordu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İmmün Plazma Bağış ve Koordinasyon Merkezi açıldığını söyleyen Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu, “Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Ordu’da da koronavirüs tedavisi gören hastalar için immün plazma bağışına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tedavi yönteminde iyileşen hastaların kanında oluşan antikorlar tespit edilerek aktif enfeksiyon geçiren hastalar için tedavi olarak kullanımı amaçlanıyor. Bu nedenle koronavirüs geçirmiş, gerekli şartları taşıyan vatandaşlarımızı plazma bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi. İmmün Plazma Tedavisi hakkında bilgi almak ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız Ordu İl Sağlık Müdürlüğü İmmün Plazma Bağış ve Koordinasyon Merkezinin 0 452 223 33 42 numaralı telefonunu arayabilirler.  
Ordu Sağlık İl Müdürlüğünde İmmün Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi açıldı.

Covid-19 salgınında immün plazma tedavisi, koronavirüs hastalarının sağlıklı günlerine geri dönmesi için etkin tedavi yöntemlerinden biri olarak kullanılmaktadır. İmmün plazma tedavisinde iyileşmiş koronavirüs hastalarının kanında oluşan antikorlarla aktif rahatsızlığı bulunan kişilerin tedavisi amaçlanıyor.
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İmmün Plazma Bağış ve Koordinasyon Merkezi açıldığını söyleyen Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu, “Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Ordu’da da koronavirüs tedavisi gören hastalar için immün plazma bağışına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tedavi yönteminde iyileşen hastaların kanında oluşan antikorlar tespit edilerek aktif enfeksiyon geçiren hastalar için tedavi olarak kullanımı amaçlanıyor. Bu nedenle koronavirüs geçirmiş, gerekli şartları taşıyan vatandaşlarımızı plazma bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.
İmmün Plazma Tedavisi hakkında bilgi almak ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız Ordu İl Sağlık Müdürlüğü İmmün Plazma Bağış ve Koordinasyon Merkezinin 0 452 223 33 42 numaralı telefonunu arayabilirler.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.