UMKE PERSONELİNE EĞİTİM

Gündem 19.10.2018 - 22:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2435+ kez okundu.
 

UMKE PERSONELİNE EĞİTİM

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeline yönelik Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimi verildi.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeline yönelik Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimi verildi. Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimi, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimi ve  UMKE’de görevli Ebe Arzu SÜRMELİ tarafından UMKE  çalışanlarına yönelik olarak Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda verildi. Konu ile ilgili olarak Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali ALTINBAŞ şu açıklamalarda bulundu: “Gebeliğin başlangıcından doğum ile sonlanması ve sonrasındaki 42 günlük süre içinde anne ve bebeğin hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler,  Acil  Obstetrik Bakım Hizmetleriadı altında sağlık çalışanlarına profesyonel olarak verilmektedir. Obstetrik Bakım Hizmetlerinde İlkyardım/ Sevk Kuruluşları ile birlikte birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında görevli destek personele yönelik haklara dayalı ve ekip anlayışı içinde Obstetrik Bakım Hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik bilgi ve beceri kazandırma amacı ile düzenli olarak hizmetiçi eğitimler verilmektedir. Gebeliğe bağlı gelişen komplikasyonlarda annenin ve bebeğin yaşamını kurtarmak ve zarar görmesini önlemek, gebelerin sağlık kuruluşlarına müracaat ettiklerinde hızla ilk değerlendirmelerinin yapılması; kendilerinin veya bebeklerinin hayatlarını tehdit eden belirti, bulgu ve işaretlerin varlığında ilk tedavilerini almaları; o sağlık kuruluşunda mümkün ise tedavilerinin yapılması; eğer gerekiyorsa, durumları stabilize edildikten sonra daha üst bir sağlık kuruluşuna sevk edilmesi ve gerektiğinde sağlık kuruluşlarında yapılacak güvenli kan naklini içermektedir. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE); gönüllü sağlık çalışanlarından oluşan, özel eğitim almış sağlık ekipleridir. Afetlerde Sağlık Hizmeti Birimi doğrudan İl Sağlık Müdürüne bağlı olarak görev yapmaktadır. UMKE ekibi olarak amacımız her türlü afet ve ihtiyaç durumunda yeterli, nitelikli sağlık hizmeti sunabilmektir. İl genelinde sağlık sistemin kurumsallaştırılarak kalıcılığın sağlanması amacı ile gerekirse kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak, yıllık temel modül eğitimleri ve ihtiyaca yönelik diğer hizmetiçi eğitimlerle profesyonel müdahale yapılması sağlanmaktadır. Bu amaç ile anne ve yenidoğan sağlığı, doğum eylemi ve riskleri, sağlık tedbirleri konularında Acil Obstetrik Bakım ve Doğum eyleminde acil yaklaşım konularında UMKE personeline hizmetiçi eğitim verildi. İl genelinde veya ülkemizde yaşanacak bir afet durumunda veya ihtiyaç durumunda görev alacak UMKE tim üyelerinin anne ve yenidoğan sağlığının korunmasına yönelik bilgi ve beceri kazandıklarına inanıyoruz. UMKE personelimize yönelik bu eğitimleri düzenleyerek, kaliteli sağlık hizmetini her daim sunuyoruz.”    
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeline yönelik Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimi verildi.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeline yönelik Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimi verildi.

Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimi, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimi ve  UMKE’de görevli Ebe Arzu SÜRMELİ tarafından UMKE  çalışanlarına yönelik olarak Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda verildi.

Konu ile ilgili olarak Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali ALTINBAŞ şu açıklamalarda bulundu:

“Gebeliğin başlangıcından doğum ile sonlanması ve sonrasındaki 42 günlük süre içinde anne ve bebeğin hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler,  Acil  Obstetrik Bakım Hizmetleriadı altında sağlık çalışanlarına profesyonel olarak verilmektedir. Obstetrik Bakım Hizmetlerinde İlkyardım/ Sevk Kuruluşları ile birlikte birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında görevli destek personele yönelik haklara dayalı ve ekip anlayışı içinde Obstetrik Bakım Hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik bilgi ve beceri kazandırma amacı ile düzenli olarak hizmetiçi eğitimler verilmektedir. Gebeliğe bağlı gelişen komplikasyonlarda annenin ve bebeğin yaşamını kurtarmak ve zarar görmesini önlemek, gebelerin sağlık kuruluşlarına müracaat ettiklerinde hızla ilk değerlendirmelerinin yapılması; kendilerinin veya bebeklerinin hayatlarını tehdit eden belirti, bulgu ve işaretlerin varlığında ilk tedavilerini almaları; o sağlık kuruluşunda mümkün ise tedavilerinin yapılması; eğer gerekiyorsa, durumları stabilize edildikten sonra daha üst bir sağlık kuruluşuna sevk edilmesi ve gerektiğinde sağlık kuruluşlarında yapılacak güvenli kan naklini içermektedir.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE); gönüllü sağlık çalışanlarından oluşan, özel eğitim almış sağlık ekipleridir. Afetlerde Sağlık Hizmeti Birimi doğrudan İl Sağlık Müdürüne bağlı olarak görev yapmaktadır. UMKE ekibi olarak amacımız her türlü afet ve ihtiyaç durumunda yeterli, nitelikli sağlık hizmeti sunabilmektir. İl genelinde sağlık sistemin kurumsallaştırılarak kalıcılığın sağlanması amacı ile gerekirse kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak, yıllık temel modül eğitimleri ve ihtiyaca yönelik diğer hizmetiçi eğitimlerle profesyonel müdahale yapılması sağlanmaktadır. Bu amaç ile anne ve yenidoğan sağlığı, doğum eylemi ve riskleri, sağlık tedbirleri konularında Acil Obstetrik Bakım ve Doğum eyleminde acil yaklaşım konularında UMKE personeline hizmetiçi eğitim verildi. İl genelinde veya ülkemizde yaşanacak bir afet durumunda veya ihtiyaç durumunda görev alacak UMKE tim üyelerinin anne ve yenidoğan sağlığının korunmasına yönelik bilgi ve beceri kazandıklarına inanıyoruz. UMKE personelimize yönelik bu eğitimleri düzenleyerek, kaliteli sağlık hizmetini her daim sunuyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.