28 BİN DEKAR MERA ISLAH EDİLDİ

Gündem 14.07.2019 - 13:36, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3508+ kez okundu.
 

28 BİN DEKAR MERA ISLAH EDİLDİ

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında 38 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapıldı.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü  tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında 38 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Meralar, hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaliteli kaba yemin en ucuz ve en kolay temin edildiği kaynaklardır. Bundan dolayı mera alanları hayvancılık sektörü açısından büyük öneme sahiptir. Bu bakımdan, ilimizde bulunan mera alanlarının verimini artırmak ve bu alanlardan yetiştiricilerimizin en etkin şekilde faydalanmalarını sağlayarak yem maliyetlerini azaltmak amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından "Mera Islahı ve Amenajmanı (Yönetimi) Projeleri" uygulanmaktadır" dedi. 2019 yılının ilk 6 ayında 38 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapıldığını vurgulayan İl Müdürü Yılmaz; "İl Müdürlüğümüz mera ıslah çalışmalarına ayrı bir önem vermektedir. Bu kapsamda, 2019 yılının ilk 6 ayında 12 adet proje uygulanmış ve 38 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde, meralarımızda otun kalitesini ve verimini  artırmak amacıyla, Aybastı İlçesi Kızkayası ve Germaşov yaylalarında 17 ton, Gölköy İlçesi Sırıklı, Muratçık ve Kale Yaylalarında 30 ton, Mesudiye İlçesi Yukarı Faldaca Yaylasında 18 ton olmak üzere toplam 65 ton kompoze gübre uygulaması yapılmıştır. Bunların yanında otlatmayı kolaylaştırıcı yapı ve tesisler olarak Mesudiye ilçesinde 40 adet kaşınma kazığı, 40 adet tuzluk, 1 adet koyun banyoluğu, 1 adet su deposu, 27 adet sıvat, 2000 m. kanal kazımı, ve 2 adet gölgelik yapılmıştır. Ayrıca, Aybastı ilçesinde 40 adet kaşınma kazığı, 40 adet tuzluk, 1 adet koyun banyoluğu, 1 adet su deposu, 15 adet sıvat, 1500 m kanal kazımı ve 1 adet gölgeliğin yapımı önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır" ifadelerini kullandı. "2014 yılından günümüze kadar toplam 123 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapılmıştır" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz; "İlimizde yürüttüğümüz "Mera Islahı ve Amenajmanı (Yönetimi) Projeleri" kapsamında 2014 yılından günümüze kadar toplam 123 bin dekar alanda ıslah çalışmaları yaptık. Bu alanlarda toplam 33 adet proje uygulanmış olup, 21 adet projemiz tamamlanmış ve 12 adet projemiz ise halen devam etmektedir. Yaptığımız tüm bu çalışmalarımızın her geçen gün gelişen ilimiz hayvancılığına katkıda bulunacağına inanıyor, ilimiz ve ülkemiz tarımı için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı. HABER MERKEZİ  
Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında 38 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapıldı.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü  tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında 38 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Meralar, hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaliteli kaba yemin en ucuz ve en kolay temin edildiği kaynaklardır. Bundan dolayı mera alanları hayvancılık sektörü açısından büyük öneme sahiptir. Bu bakımdan, ilimizde bulunan mera alanlarının verimini artırmak ve bu alanlardan yetiştiricilerimizin en etkin şekilde faydalanmalarını sağlayarak yem maliyetlerini azaltmak amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından "Mera Islahı ve Amenajmanı (Yönetimi) Projeleri" uygulanmaktadır" dedi.

2019 yılının ilk 6 ayında 38 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapıldığını vurgulayan İl Müdürü Yılmaz; "İl Müdürlüğümüz mera ıslah çalışmalarına ayrı bir önem vermektedir. Bu kapsamda, 2019 yılının ilk 6 ayında 12 adet proje uygulanmış ve 38 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde, meralarımızda otun kalitesini ve verimini  artırmak amacıyla, Aybastı İlçesi Kızkayası ve Germaşov yaylalarında 17 ton, Gölköy İlçesi Sırıklı, Muratçık ve Kale Yaylalarında 30 ton, Mesudiye İlçesi Yukarı Faldaca Yaylasında 18 ton olmak üzere toplam 65 ton kompoze gübre uygulaması yapılmıştır. Bunların yanında otlatmayı kolaylaştırıcı yapı ve tesisler olarak Mesudiye ilçesinde 40 adet kaşınma kazığı, 40 adet tuzluk, 1 adet koyun banyoluğu, 1 adet su deposu, 27 adet sıvat, 2000 m. kanal kazımı, ve 2 adet gölgelik yapılmıştır. Ayrıca, Aybastı ilçesinde 40 adet kaşınma kazığı, 40 adet tuzluk, 1 adet koyun banyoluğu, 1 adet su deposu, 15 adet sıvat, 1500 m kanal kazımı ve 1 adet gölgeliğin yapımı önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır" ifadelerini kullandı.

"2014 yılından günümüze kadar toplam 123 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları yapılmıştır" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz; "İlimizde yürüttüğümüz "Mera Islahı ve Amenajmanı (Yönetimi) Projeleri" kapsamında 2014 yılından günümüze kadar toplam 123 bin dekar alanda ıslah çalışmaları yaptık. Bu alanlarda toplam 33 adet proje uygulanmış olup, 21 adet projemiz tamamlanmış ve 12 adet projemiz ise halen devam etmektedir. Yaptığımız tüm bu çalışmalarımızın her geçen gün gelişen ilimiz hayvancılığına katkıda bulunacağına inanıyor, ilimiz ve ülkemiz tarımı için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

HABER MERKEZİ

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.