DEPREME KARŞI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Gündem 14.12.2020 - 16:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2000+ kez okundu.
 

DEPREME KARŞI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin talimatlarıyla depreme karşı hazırlık çalışmalarına başlandı. Belediyeye ait yapılarda deprem dayanıklılık testleri uygulanıyor.

Gülyalı  Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin talimatlarıyla depreme karşı hazırlık çalışmalarına başlandı. Belediyeye ait yapılarda deprem dayanıklılık testleri uygulanıyor. Daha önce belirlenen Acil Durum Toplanma Alanları listesi de tüm mahallelerimizi kapsayacak şekilde güncellendi. Yeni yapılacak yapılarla ilgili mimari projelerin onayı ise İzmir Depremi’nde enkazdan 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek’in fotoğrafı altında imzalanıyor.  DEPREM DEĞİL İHMAL  ÖLDÜRÜYOR İzmir Depremi’nin deprem gerçeğini hepimize yeniden hatırlattığını ifade eden Başkan Tepe,  “Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Bugüne kadar yaşanan depremlerde büyük acılar yaşadık. Gülyalı Belediyesi olarak kendi bölgemizde bir farkındalık yaratarak depremle ilgili çalışmalara başladık. Belediyemize ait yapıların dayanıklılıklarını kontrol ettiriyoruz. Bilimsel verilerle hareket ediyoruz. Biliyoruz ki bugüne kadar yaşanan kayıpların temelinde ihmalkârlık yatıyor. Depremin ihmali affetmediği gerçeğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.  MİMARİ PROJELER ELİF  PERİNÇEK’İN FOTOĞRAFININ ÖNÜNDE ONAYLANIYOR Yeni hayata geçirilen yapılarla ilgili de oldukça hassas davrandıklarını söyleyen Başkan Tepe,  “Bu konuda en ufak bir tavizimiz olmayacak. Fen İşleri Müdürlüğümüzde çalışan ilgili personellerimiz yapı onaylarını, İzmir Depremi’nde enkazdan 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek yavrumuzun fotoğrafı önünde gerçekleştiriyor. En küçük bir ihmalin sonucunun olası bir depremde enkaz yaratacağı ve can kaybı yaşatacağı düşüncesini canlı tutmak için böyle bir uygulama gerçekleştirmeye başladık” dedi.  ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARI LİSTESİNİ  GÜNCELLEDİK Acil Durum Toplanma Alanlarıyla ilgili de güncelleme gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tepe, “Mevcut listede özellikle kırsal mahallelerimizde eksik alanlar mevcuttu. Eksik mahallelerimizdeki alanları belirledik. Nüfus bakımından yoğun olan mahallelerimizde ise toplanma alanları sayısını artırdık. Deprem başta olmak üzere her türlü afete karşı hazırlıklarımızı sürdüreceğiz” dedi.  
Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin talimatlarıyla depreme karşı hazırlık çalışmalarına başlandı. Belediyeye ait yapılarda deprem dayanıklılık testleri uygulanıyor.
Gülyalı  Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin talimatlarıyla depreme karşı hazırlık çalışmalarına başlandı. Belediyeye ait yapılarda deprem dayanıklılık testleri uygulanıyor. Daha önce belirlenen Acil Durum Toplanma Alanları listesi de tüm mahallelerimizi kapsayacak şekilde güncellendi. Yeni yapılacak yapılarla ilgili mimari projelerin onayı ise İzmir Depremi’nde enkazdan 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek’in fotoğrafı altında imzalanıyor. 
DEPREM DEĞİL İHMAL 
ÖLDÜRÜYOR
İzmir Depremi’nin deprem gerçeğini hepimize yeniden hatırlattığını ifade eden Başkan Tepe,  “Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Bugüne kadar yaşanan depremlerde büyük acılar yaşadık. Gülyalı Belediyesi olarak kendi bölgemizde bir farkındalık yaratarak depremle ilgili çalışmalara başladık. Belediyemize ait yapıların dayanıklılıklarını kontrol ettiriyoruz. Bilimsel verilerle hareket ediyoruz. Biliyoruz ki bugüne kadar yaşanan kayıpların temelinde ihmalkârlık yatıyor. Depremin ihmali affetmediği gerçeğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. 
MİMARİ PROJELER ELİF 
PERİNÇEK’İN FOTOĞRAFININ ÖNÜNDE ONAYLANIYOR
Yeni hayata geçirilen yapılarla ilgili de oldukça hassas davrandıklarını söyleyen Başkan Tepe,  “Bu konuda en ufak bir tavizimiz olmayacak. Fen İşleri Müdürlüğümüzde çalışan ilgili personellerimiz yapı onaylarını, İzmir Depremi’nde enkazdan 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek yavrumuzun fotoğrafı önünde gerçekleştiriyor. En küçük bir ihmalin sonucunun olası bir depremde enkaz yaratacağı ve can kaybı yaşatacağı düşüncesini canlı tutmak için böyle bir uygulama gerçekleştirmeye başladık” dedi. 
ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARI LİSTESİNİ 
GÜNCELLEDİK
Acil Durum Toplanma Alanlarıyla ilgili de güncelleme gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tepe, “Mevcut listede özellikle kırsal mahallelerimizde eksik alanlar mevcuttu. Eksik mahallelerimizdeki alanları belirledik. Nüfus bakımından yoğun olan mahallelerimizde ise toplanma alanları sayısını artırdık. Deprem başta olmak üzere her türlü afete karşı hazırlıklarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.