"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" OKULLARIMIZDA HAYAT BULUYOR

Eğitim 14.03.2024 - 10:59, Güncelleme: 14.03.2024 - 10:59 2913+ kez okundu.
 

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" OKULLARIMIZDA HAYAT BULUYOR

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ilimizde tüm hızıyla devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin  dilimizin zenginliklerini tanıması amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ilimizde tüm hızıyla devam ediyor. Okullarda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıyarak kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşyorlar. Öğrenciler; dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini ve çeşitli anlamlarını öğrenip milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetiyorlar Bakanlığın belirlemiş olduğu takvim ve etkinlikler çerçevesinde Şubat ayında okul öncesi öğrencilerin eğitimine yönelik "Kültürel Öğeler İçeren İçerikler Hazırlama Etkinliği"; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik Anlat Bakalım Etkinliği, Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma Etkinliği, Atasözü/Deyim Resimleme ve Resimlerden Okul Sergisi Etkinliği, Hikâye-Deneme Yazma Yarışması düzenlendı. Eğitim Kenti Ordu'muzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çalışmalarımız, her kademede Pano Hazırlama, Afiş Yarışması, Afiş Sergisi, Dilimizin Zenginlikleri Okul Köşesi, Etkileşimli Kitap Okuma, Veli Katılımlı Etkileşimli Kitap Okuma vb. etkinliklerle devam ediyor  
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ilimizde tüm hızıyla devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin  dilimizin zenginliklerini tanıması amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ilimizde tüm hızıyla devam ediyor.
Okullarda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıyarak kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşyorlar. Öğrenciler; dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini ve çeşitli anlamlarını öğrenip milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetiyorlar
Bakanlığın belirlemiş olduğu takvim ve etkinlikler çerçevesinde Şubat ayında okul öncesi öğrencilerin eğitimine yönelik "Kültürel Öğeler İçeren İçerikler Hazırlama Etkinliği"; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik Anlat Bakalım Etkinliği, Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma Etkinliği, Atasözü/Deyim Resimleme ve Resimlerden Okul Sergisi Etkinliği, Hikâye-Deneme Yazma Yarışması düzenlendı.
Eğitim Kenti Ordu'muzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çalışmalarımız, her kademede Pano Hazırlama, Afiş Yarışması, Afiş Sergisi, Dilimizin Zenginlikleri Okul Köşesi, Etkileşimli Kitap Okuma, Veli Katılımlı Etkileşimli Kitap Okuma vb. etkinliklerle devam ediyor

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.