KABADÜZ İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR

Yaşam 29.04.2015 - 00:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4060+ kez okundu.
 

KABADÜZ İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR

OSKİ, 2015 yılında 52 milyonluk dev su yatırımını Ordu'ya kazandırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bu kapsamda kamuoyu ile paylaştığı projelerini hayata geçirmeye başladı. Kabadüz ilçe merkezi içme suyu şebeke hattı inşaatının ihale ve sözleşme süreçlerinin hızlı bir şekilde tamamlandığını belirten yetkililer; 8.199 metre içme suyu hattı, 1 adet 500 metreküplük ve 2 adet 100 metreküplük içme suyu depolarının inşa edileceğini bildirdi. Bu yatırımlarla birlikte Kabadüz ilçe merkezi ve Karakiraz Mahalleleri’nin su sorunlarına çözüm olunacaktır. Çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer; projenin 1.000 metrelik içme suyu hattı ve 500 metreküplük deponun temel atma işlemlerinin bittiğini söylediler. ORDU’NUN HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMASI İÇİN BÜYÜK GAYRET GÖSTERİYORUZÇalışmalarla ilgili OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; " Ordu’da içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri, kanun ile OSKİ Genel Müdürlüğü'nündür. Yıllardır çözüm bekleyen, kronikleşmiş alt yapı sorunları ve hizmet bekleyen birçok ilçe, mahalle ve yerleşim yerlerimiz mevcut. Personellerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin ihtiyaç sırasına göre plan ve program yaparak, Ordu’nun hak ettiği kaliteli hizmeti alması için büyük gayret göstermektedir. Ekiplerimizin gerçekleştirdiği fizibilite çalışmaları sonucunda, Kabadüz ilçe merkezinde mevcut hattın bakımsız olması ve depoların kullanım ömürlerinin bitmesinden dolayı, kayıp kaçak oranının ciddi anlamda yüksek olduğu tespit edildi. Bu durumdan dolayı, özellikle de yaz aylarında artan nüfus ile birlikte, Kabadüz ilçe merkezi ciddi anlamda bir su sıkıntısı yaşamaktaydı. Bu projeyle birlikte, 2 adet 100 metreküplük, 1 adet 500 metreküplük içme suyu deposu, 8.199 metre uzunluğunda içme suyu hattı inşa ederek Kabadüz ilçe merkezinin su sorununa son vermiş olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.  
OSKİ, 2015 yılında 52 milyonluk dev su yatırımını Ordu'ya kazandırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bu kapsamda kamuoyu ile paylaştığı projelerini hayata geçirmeye başladı. Kabadüz ilçe merkezi içme suyu şebeke hattı inşaatının ihale ve sözleşme süreçlerinin hızlı bir şekilde tamamlandığını belirten yetkililer; 8.199 metre içme suyu hattı, 1 adet 500 metreküplük ve 2 adet 100 metreküplük içme suyu depolarının inşa edileceğini bildirdi. Bu yatırımlarla birlikte Kabadüz ilçe merkezi ve Karakiraz Mahalleleri’nin su sorunlarına çözüm olunacaktır. Çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer; projenin 1.000 metrelik içme suyu hattı ve 500 metreküplük deponun temel atma işlemlerinin bittiğini söylediler.
ORDU’NUN HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMASI İÇİN BÜYÜK GAYRET GÖSTERİYORUZ
Çalışmalarla ilgili OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; " Ordu’da içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri, kanun ile OSKİ Genel Müdürlüğü'nündür. Yıllardır çözüm bekleyen, kronikleşmiş alt yapı sorunları ve hizmet bekleyen birçok ilçe, mahalle ve yerleşim yerlerimiz mevcut. Personellerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin ihtiyaç sırasına göre plan ve program yaparak, Ordu’nun hak ettiği kaliteli hizmeti alması için büyük gayret göstermektedir. Ekiplerimizin gerçekleştirdiği fizibilite çalışmaları sonucunda, Kabadüz ilçe merkezinde mevcut hattın bakımsız olması ve depoların kullanım ömürlerinin bitmesinden dolayı, kayıp kaçak oranının ciddi anlamda yüksek olduğu tespit edildi. Bu durumdan dolayı, özellikle de yaz aylarında artan nüfus ile birlikte, Kabadüz ilçe merkezi ciddi anlamda bir su sıkıntısı yaşamaktaydı. Bu projeyle birlikte, 2 adet 100 metreküplük, 1 adet 500 metreküplük içme suyu deposu, 8.199 metre uzunluğunda içme suyu hattı inşa ederek Kabadüz ilçe merkezinin su sorununa son vermiş olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.