KABATAŞ’IN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Gündem 11.06.2020 - 00:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3475+ kez okundu.
 

KABATAŞ’IN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), içme suyu hattı ve depo çalışmalarına Kabataş ilçesi Elbeyi Mahallesi’nde devam ediyor.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), içme suyu hattı ve depo çalışmalarına Kabataş ilçesi Elbeyi Mahallesi’nde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi içme suyu şebekelerindeki sorunların giderilmesi, vatandaşa temiz ve kesintisiz içme suyu sağlanması için il genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. OSKİ ekiplerince, vatandaşların içme suyunda mağduriyet yaşamamaları için program dâhilinde yenilemeler yapılıyor. “8 BİN 532 METRE İÇME SUYU HATTI DÖŞENECEK” Ordu genelinde içme suyu çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “OSKİ Genel Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde içme suyu ve alt yapı çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Ekiplerimiz Kabataş ilçesi Elbeyi Mahallesi’nde içme suyu hattı ve yeni depo çalışmalarına başladı. Daha önce bu mahallemizdeki vatandaşlarımız içme suyu ihtiyaçlarını kendi imkanları ile lokal kaynaklardan sağlıyorlardı. Özellikle fındık hasat sezonunda bu su yeterli olmuyordu. Konuyu yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile ekiplerimiz çalışma başlattı. OSKİ Genel Müdürlüğü, 2019 yılında yapımı tamamlanan Alankent su alma yapısından sonra isale hatları ve gelen suyu biriktirecek 1 adet 200 m3  ve 1 adet 100 m3  hacminde 2 adet içme suyu deposunun inşaatına başladı. Toplam 8 bin 532 metre içme suyu hattının inşa edileceği projede çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Ekiplerimiz şuana kadar toplamda 2 bin 960 metrelik kısmını tamamladı. Çalışma tamamlandığı zaman Kabataş Elbeyi Mahallesi ile birlikte Yenimahalle, Ilıcak, Yakacık ve Alanbaşı Mahalleleri de içme suyuna kavuşmuş olacak” diye konuştu.​
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), içme suyu hattı ve depo çalışmalarına Kabataş ilçesi Elbeyi Mahallesi’nde devam ediyor.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), içme suyu hattı ve depo çalışmalarına Kabataş ilçesi Elbeyi Mahallesi’nde devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi içme suyu şebekelerindeki sorunların giderilmesi, vatandaşa temiz ve kesintisiz içme suyu sağlanması için il genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. OSKİ ekiplerince, vatandaşların içme suyunda mağduriyet yaşamamaları için program dâhilinde yenilemeler yapılıyor.

“8 BİN 532 METRE İÇME SUYU HATTI DÖŞENECEK”

Ordu genelinde içme suyu çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “OSKİ Genel Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde içme suyu ve alt yapı çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Ekiplerimiz Kabataş ilçesi Elbeyi Mahallesi’nde içme suyu hattı ve yeni depo çalışmalarına başladı. Daha önce bu mahallemizdeki vatandaşlarımız içme suyu ihtiyaçlarını kendi imkanları ile lokal kaynaklardan sağlıyorlardı. Özellikle fındık hasat sezonunda bu su yeterli olmuyordu. Konuyu yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile ekiplerimiz çalışma başlattı. OSKİ Genel Müdürlüğü, 2019 yılında yapımı tamamlanan Alankent su alma yapısından sonra isale hatları ve gelen suyu biriktirecek 1 adet 200 m3  ve 1 adet 100 m3  hacminde 2 adet içme suyu deposunun inşaatına başladı. Toplam 8 bin 532 metre içme suyu hattının inşa edileceği projede çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Ekiplerimiz şuana kadar toplamda 2 bin 960 metrelik kısmını tamamladı. Çalışma tamamlandığı zaman Kabataş Elbeyi Mahallesi ile birlikte Yenimahalle, Ilıcak, Yakacık ve Alanbaşı Mahalleleri de içme suyuna kavuşmuş olacak” diye konuştu.​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.