KANALİZASYON HATLARI YENİLENİYOR

Gündem 06.06.2018 - 09:02, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3552+ kez okundu.
 

KANALİZASYON HATLARI YENİLENİYOR

Yatırımlarını ara vermeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Kabataş İlçesi Alankent mahalle merkezinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniliyor.

Yatırımlarını ara vermeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Kabataş İlçesi Alankent mahalle merkezinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniliyor. Kabataş İlçesinin belde belediyelerinden biri olan ve büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen Alankent’in alt yapısı OSKİ tarafından yeni baştan inşa ediliyor. Mahallenin kent merkezinde bulunan mevcut içme suyu hatları kullanım ömrünü yitirmiş ve ihtiyaçlara cevap veremez haldeydi. Sık sık arızalanan içme suyu hatları bölge halkının kesintisiz içme suyu hizmeti almasını engelliyordu. Kanalizasyon hatları da eski sistemlerle yapıldığı için işletilemez hale gelmişti. Eski sistemlerle yapılan ve baca sistemi olmayan kanalizasyon hattında   herhangi bir arıza meydana geldiğinde, ortaya çıkan  arızalara müdahale edilemiyordu. ALANKENT’TE ALT YAPININ TAMAMI YENİLENİYOR OSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgede bir çalışma gerçekleştirerek sorun haline gelen alt yapının tamamını yenileyecek çalışmalara başladı. Alankent’in merkezinde sürdürülen çalışmalar kapsamında 1.840 metre içme suyu hattı yenilenecek. Aynı zamanda abone bağlantıları da bu çalışmalar kapsamında yenilenmiş olacak. Kanal çalışmalarına da kısa bir süre içinde başlayacak olan ekipler 512 metre kanalizasyon hattını yenileyecek. Çalışmaların kısa bir sürede tamamlamayı hedefleyen ekipler imalat çalışmalarını bitirmesinin ardından sağlıklı ve uzun ömürlü bir alt yapı sistemini Alankent’e kavuşturmuş olacak. OSKİ’nin alt yapı çalışmalarının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi yol ekipleri tarafından yerleşim merkezinin tamamı sıcak asfalt ile kaplanmış olacak.  
Yatırımlarını ara vermeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Kabataş İlçesi Alankent mahalle merkezinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniliyor.

Yatırımlarını ara vermeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Kabataş İlçesi Alankent mahalle merkezinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniliyor.
Kabataş İlçesinin belde belediyelerinden biri olan ve büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen Alankent’in alt yapısı OSKİ tarafından yeni baştan inşa ediliyor. Mahallenin kent merkezinde bulunan mevcut içme suyu hatları kullanım ömrünü yitirmiş ve ihtiyaçlara cevap veremez haldeydi. Sık sık arızalanan içme suyu hatları bölge halkının kesintisiz içme suyu hizmeti almasını engelliyordu. Kanalizasyon hatları da eski sistemlerle yapıldığı için işletilemez hale gelmişti. Eski sistemlerle yapılan ve baca sistemi olmayan kanalizasyon hattında   herhangi bir arıza meydana geldiğinde, ortaya çıkan  arızalara müdahale edilemiyordu.
ALANKENT’TE ALT YAPININ TAMAMI YENİLENİYOR
OSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgede bir çalışma gerçekleştirerek sorun haline gelen alt yapının tamamını yenileyecek çalışmalara başladı. Alankent’in merkezinde sürdürülen çalışmalar kapsamında 1.840 metre içme suyu hattı yenilenecek. Aynı zamanda abone bağlantıları da bu çalışmalar kapsamında yenilenmiş olacak. Kanal çalışmalarına da kısa bir süre içinde başlayacak olan ekipler 512 metre kanalizasyon hattını yenileyecek. Çalışmaların kısa bir sürede tamamlamayı hedefleyen ekipler imalat çalışmalarını bitirmesinin ardından sağlıklı ve uzun ömürlü bir alt yapı sistemini Alankent’e kavuşturmuş olacak. OSKİ’nin alt yapı çalışmalarının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi yol ekipleri tarafından yerleşim merkezinin tamamı sıcak asfalt ile kaplanmış olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.