KANSERİ YENDİ

Sağlık 04.04.2019 - 17:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3898+ kez okundu.
 

KANSERİ YENDİ

81 yaşındaki hasta kemoterapiye gerek kalmadan sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Güneyel Topkaya’ya bağırsak kanseri tanısı konuldu. Bağırsağındaki 3 cm’lik kitle endoskopik yöntemle çıkartıldı. 81 yaşındaki hasta kemoterapiye gerek kalmadan sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Ordu’da yaşayan 81 yaşındaki Güneyel Topkaya’ya yapılan kolonoskopi sonucu bağırsaklarında 3 cm’lik bir kitle tespit edildi. Topkaya, Medical Park Ordu Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Cengiz Akosman’a başvurdu. Dr. Akosman yaptığı incelemeler sonrasında hastanın erken evre bağırsak kanseri olduğunu tespit etti. Hastanın yaşı itibari ile endoskopik yöntemin daha doğru olacağını değerlendirerek Güneyel Topkaya’yı Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz’e yönlendirdi. ‘UZMANLARIN YAPMASI GEREKİYOR’ Hastanın durumu hakkında bilgi veren Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz şunları söyledi; “Endoskopik mukozal diseksiyon dediğimiz halk arasında ameliyatsız bağırsaktan kitle çıkartımı olarak tabir edilen işlemi uyguladık. Çıkardığımız parçanın patolojik incelemesinde bağırsağın belli bir tabakasını aşmamış, lenf yayılımı olmayan kitle olduğunu tespit ettik. Endoskopik yöntem ile tümör çıkarılması dünyada ve Türkiye’de belli başlı merkezlerde uygulanan bir yöntem. İşlemin ameliyata göre konforu yüksek olmasından dolayı özellikle sınırlı büyüklükteki kitlelerde, ileri yaş hastalarda veya ameliyatı kaldıramayacak hastalarda uygulanan etkili bir yöntemdir. Bu işlemin dezavantajları bağırsak içerisindeki tümörün çıkarıldığı bölgenin kanaması veya bağırsağın delinmesi ihtimali olmasıdır ki bu durumda doğal olarak cerrahi yönteme geçilir. Avantajları ise hastanın hastanede yatma süresinin çok kısa olması, işlem sonrası hızlıca taburcu edilebilmesi ve günlük hayatına hızlı dönebilmesidir.“ DOKTORLARA YÜREKTEN TEŞEKKÜR Geçirdiği işlem sonrası hastalığından kurtulmanın sevincini yaşayan Güneyel Topkaya, erken tanı ve doğru tedavi yöntemi hakkında beni yönlendiren Dr. Cengiz Akosman’a ve hemen yanı başımda hazır olan, yaklaşımı, ilgisi, alakası, tecrübesi ve becerisiyle bu hastalıktan kurtulmamı sağlayan Doç. Dr. Fuat Ekiz’e dua ve teşekkür ediyorum.” dedi.  
81 yaşındaki hasta kemoterapiye gerek kalmadan sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Güneyel Topkaya’ya bağırsak kanseri tanısı konuldu. Bağırsağındaki 3 cm’lik kitle endoskopik yöntemle çıkartıldı. 81 yaşındaki hasta kemoterapiye gerek kalmadan sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Ordu’da yaşayan 81 yaşındaki Güneyel Topkaya’ya yapılan kolonoskopi sonucu bağırsaklarında 3 cm’lik bir kitle tespit edildi. Topkaya, Medical Park Ordu Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Cengiz Akosman’a başvurdu. Dr. Akosman yaptığı incelemeler sonrasında hastanın erken evre bağırsak kanseri olduğunu tespit etti. Hastanın yaşı itibari ile endoskopik yöntemin daha doğru olacağını değerlendirerek Güneyel Topkaya’yı Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz’e yönlendirdi.
‘UZMANLARIN YAPMASI GEREKİYOR’
Hastanın durumu hakkında bilgi veren Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz şunları söyledi; “Endoskopik mukozal diseksiyon dediğimiz halk arasında ameliyatsız bağırsaktan kitle çıkartımı olarak tabir edilen işlemi uyguladık. Çıkardığımız parçanın patolojik incelemesinde bağırsağın belli bir tabakasını aşmamış, lenf yayılımı olmayan kitle olduğunu tespit ettik. Endoskopik yöntem ile tümör çıkarılması dünyada ve Türkiye’de belli başlı merkezlerde uygulanan bir yöntem. İşlemin ameliyata göre konforu yüksek olmasından dolayı özellikle sınırlı büyüklükteki kitlelerde, ileri yaş hastalarda veya ameliyatı kaldıramayacak hastalarda uygulanan etkili bir yöntemdir. Bu işlemin dezavantajları bağırsak içerisindeki tümörün çıkarıldığı bölgenin kanaması veya bağırsağın delinmesi ihtimali olmasıdır ki bu durumda doğal olarak cerrahi yönteme geçilir. Avantajları ise hastanın hastanede yatma süresinin çok kısa olması, işlem sonrası hızlıca taburcu edilebilmesi ve günlük hayatına hızlı dönebilmesidir.“
DOKTORLARA YÜREKTEN TEŞEKKÜR
Geçirdiği işlem sonrası hastalığından kurtulmanın sevincini yaşayan Güneyel Topkaya, erken tanı ve doğru tedavi yöntemi hakkında beni yönlendiren Dr. Cengiz Akosman’a ve hemen yanı başımda hazır olan, yaklaşımı, ilgisi, alakası, tecrübesi ve becerisiyle bu hastalıktan kurtulmamı sağlayan Doç. Dr. Fuat Ekiz’e dua ve teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.