KAYA: “FINDIK SEZONU HAYIRLI OLSUN”

Gündem 06.08.2020 - 13:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3098+ kez okundu.
 

KAYA: “FINDIK SEZONU HAYIRLI OLSUN”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, açılan fındık sezonu için bahçesine indi, kolları sıvadı, fındık topladı.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,  açılan fındık sezonu için bahçesine indi, kolları sıvadı, fındık topladı.  Aynı zamanda fındık üreticisi olan Kaya, fındık bahçesinde yaptığı açıklamada "Fındık sezonumuz, bütün fındık üreticilerimize hayırlı olsun. Umut ediyorum ki fındık üreticilerimiz, alın terinin, emeğinin karşılığını aldıkları, bolluk ve bereket içinde bir sezon geçirirler” dedi. Fındık sezonu Ağustos ayı başı itibarıyla başladı. Fındık üreticileri, fındık bahçelerinde bin bir emekle fındığını topluyorlar. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da fındık bahçelerini gezdi, kolları sıvadı, fındık üreticileriyle fındık topladı, üreticilerin sorunlarını dinledi. Aynı zamanda bir fındık üreticisi olan Kaya, fındık sezonuna yönelik şunları söyledi: FINDIK SEZONU BAŞLADI “Fındık üreticilerimiz şu an fındık bahçelerinde, fındıklarını toplama gayreti içindeler. Umut ediyorum ki ülkeyi yönetenler, bu sıcak ve nemli havada, kan ter içinde fındığını toplayan fındık üreticilerimizin hakkının, emeğinin karşılığını verirler. Onların hakkının yenmesine, mağdur edilmesine izin vermezler. Üreticiyi memnun edecek, üreticiyi mutlu edecek bir fındık sezonunu, bolluk ve bereket içinde geçirmek dileğiyle, sezonumuz hayırlı olsun.”  FINDIK KADAR TEDBİR DE ÖNEMLİ “Zor zamanlardan geçtiğimiz bu pandemi günlerinde Karadenizli vatandaşlarımız ekmeği olarak gördüğü, umudunu bağladığı fındığını toplamak için bahçelerde. Salgına karşı gerekli tedbirlerini alarak bu sıcak ve nemli havada dallara asılıyor, fındığını toplamaya çalışıyor. Fındık bölgemiz ve insanımız için çok önemli milli ve stratejik bir ürünümüzdür. Kıymetini bilmek ve üretene sahip çıkmak milli bir görevdir. Üretici hiç bir şekilde mağdur edilmemelidir." TMO HATIRLATMASI “Toprak Mahsulleri Ofisi geçtiğimiz sezon, üreticilerden 16,5-17 liraya aldığı fındığı toptan olarak 24 liradan satmıştı. Biz buradan yola çıkarak fındık fiyatlarının en az 25 lira olması gerektiğini ifade etmiştik. Ayrıca geçen sezonda Fındık üreticilerimize TMO eliyle büyük haksızlık yapılmıştı ve sezona bu büyük haksızlık damgasını vurmuştu. Bu sezon bunların olmaması için bu işin takipçisi olacağız. TMO alımlarla üreticiye zorluk çıkarmamalıdır ve özellikle randıman tespitlerini sağlıklı yapmalıdır. Biz üreticilerimizin hakkının korunması ve mağdur edilmemesi için konuyu hassasiyetle takip ediyor olacağız. Üreticilerimizi sahipsiz bırakmayacağız. Bu sezon fındık fiyatları 22 ve 22,5 TL olarak açıklandı. Sezonun hayırlı olmasını diliyorum."    
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, açılan fındık sezonu için bahçesine indi, kolları sıvadı, fındık topladı.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,  açılan fındık sezonu için bahçesine indi, kolları sıvadı, fındık topladı. 

Aynı zamanda fındık üreticisi olan Kaya, fındık bahçesinde yaptığı açıklamada "Fındık sezonumuz, bütün fındık üreticilerimize hayırlı olsun. Umut ediyorum ki fındık üreticilerimiz, alın terinin, emeğinin karşılığını aldıkları, bolluk ve bereket içinde bir sezon geçirirler” dedi.

Fındık sezonu Ağustos ayı başı itibarıyla başladı. Fındık üreticileri, fındık bahçelerinde bin bir emekle fındığını topluyorlar. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da fındık bahçelerini gezdi, kolları sıvadı, fındık üreticileriyle fındık topladı, üreticilerin sorunlarını dinledi. Aynı zamanda bir fındık üreticisi olan Kaya, fındık sezonuna yönelik şunları söyledi:

FINDIK SEZONU BAŞLADI

“Fındık üreticilerimiz şu an fındık bahçelerinde, fındıklarını toplama gayreti içindeler. Umut ediyorum ki ülkeyi yönetenler, bu sıcak ve nemli havada, kan ter içinde fındığını toplayan fındık üreticilerimizin hakkının, emeğinin karşılığını verirler. Onların hakkının yenmesine, mağdur edilmesine izin vermezler. Üreticiyi memnun edecek, üreticiyi mutlu edecek bir fındık sezonunu, bolluk ve bereket içinde geçirmek dileğiyle, sezonumuz hayırlı olsun.” 

FINDIK KADAR TEDBİR DE ÖNEMLİ

“Zor zamanlardan geçtiğimiz bu pandemi günlerinde Karadenizli vatandaşlarımız ekmeği olarak gördüğü, umudunu bağladığı fındığını toplamak için bahçelerde. Salgına karşı gerekli tedbirlerini alarak bu sıcak ve nemli havada dallara asılıyor, fındığını toplamaya çalışıyor. Fındık bölgemiz ve insanımız için çok önemli milli ve stratejik bir ürünümüzdür. Kıymetini bilmek ve üretene sahip çıkmak milli bir görevdir. Üretici hiç bir şekilde mağdur edilmemelidir."

TMO HATIRLATMASI

“Toprak Mahsulleri Ofisi geçtiğimiz sezon, üreticilerden 16,5-17 liraya aldığı fındığı toptan olarak 24 liradan satmıştı. Biz buradan yola çıkarak fındık fiyatlarının en az 25 lira olması gerektiğini ifade etmiştik. Ayrıca geçen sezonda Fındık üreticilerimize TMO eliyle büyük haksızlık yapılmıştı ve sezona bu büyük haksızlık damgasını vurmuştu. Bu sezon bunların olmaması için bu işin takipçisi olacağız. TMO alımlarla üreticiye zorluk çıkarmamalıdır ve özellikle randıman tespitlerini sağlıklı yapmalıdır. Biz üreticilerimizin hakkının korunması ve mağdur edilmemesi için konuyu hassasiyetle takip ediyor olacağız. Üreticilerimizi sahipsiz bırakmayacağız. Bu sezon fındık fiyatları 22 ve 22,5 TL olarak açıklandı. Sezonun hayırlı olmasını diliyorum."
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.