KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI

Gündem 07.02.2020 - 07:41, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3732+ kez okundu.
 

KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, ilçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, ilçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı gerçekleştirildi. “Kaymakamlarımıza Fırtına Dolayısıyla Gerekli Talimatları Verdik” Elazığ Depreminde, İdlib’de 8 askerin şehit edilmesi, Van Bahçesaray’da çığ felaketi ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleşen uçak kazasında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, ”Zor günlerden geçiyoruz. Bugün, ilimizde hüküm süren kuvvetli fırtına var ve devam ediyor. Kamu ve özel birçok binanın çatıları uçtu ve uçmaya da devam ediyor” dedi ve alınacak tedbirlerle ilgili mülki idare amirlerine, belediye başkanlarına ve ilgili kamu yöneticilerine gerekli talimatları ilettiğini ifade etti. “Hızlı Haberleşme ve Bilgi Akışını Sağlayın” Meteorolojik raporlarda riskli görünen üst kesimdeki ilçelerde süratle okulların tatil edilmesi talimatını veren Vali Yavuz, ”Meteorolojik raporları süratle takip ediyorum. Fırtınanın şiddeti, Kabadüz Çambaşı’nda saatte 112 km hıza ulaştı. Özellikle üst ilçelerde rüzgarın hızının saatte 100 km’yi bulacağı görünüyor. Silzer, ilçenin en üst düzey yöneticisisiniz. Süratle benim yaptığım gibi ilçe müdürlerinizle haberleşme gurubu oluşturup, anlık talimatlar vermenizi bekliyorum. Kamu binalarında özellikle çatılarda boşluklar var. Çatıların uçmasının bir başka sebebi de bu boşluklar. Eğer kapı açık, çatıya çıkan bölümler açıksa, yine basınçla bunları patlatabilir. Gerekli önlemleri alın” dedi. “Bizim İşimiz Önleyicilik” “Bizim işimiz önleyiciliktir” diyen ve herhangi bir olay yaşandıktan sonra peşinden koşmanın bir faydası olmayacağının özellikle altını çizen Vali Seddar Yavuz, “İç kesimlerdeki ilçelerde Akkuş, Gürgentepe, Aybastı, Korgan, Mesudiye, Kabadüz, Çaybaşı, Kabataş, Çamaş, Gölköy akşam 16-17:00 saatlerine kadar rüzgârın hasar verebilecek düzeyde saatte 70 ilâ 100 km hızla etkili olması tahmin ediliyor. Okuldaki çocuklarımız süratle evlerine gönderilsin. Bunun üzerine riskli olabilecek vatandaşlara ikaz yapılsın. Can güvenliği bizim olmazsa olmazımızdır. Oranın birinci derece sorumlusu sizsiniz. ilçenin sahibi sizsiniz, inisiyatif alın. Mülki idare amiri risk alır, görevini yerine getirir. Lütfen bu konuya azami dikkat edin” diyerek, konuşmasını tamamladı. Toplantıda daha sonra, Aile  Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Müdürlüğü   bakıma ihtiyacı olan engellilere yönelik , Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ise  2B ile imar barışı konularında sunum yapıldı.
Vali Seddar Yavuz başkanlığında, ilçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, ilçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı gerçekleştirildi.
“Kaymakamlarımıza Fırtına Dolayısıyla Gerekli Talimatları Verdik”
Elazığ Depreminde, İdlib’de 8 askerin şehit edilmesi, Van Bahçesaray’da çığ felaketi ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleşen uçak kazasında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, ”Zor günlerden geçiyoruz. Bugün, ilimizde hüküm süren kuvvetli fırtına var ve devam ediyor. Kamu ve özel birçok binanın çatıları uçtu ve uçmaya da devam ediyor” dedi ve alınacak tedbirlerle ilgili mülki idare amirlerine, belediye başkanlarına ve ilgili kamu yöneticilerine gerekli talimatları ilettiğini ifade etti.
“Hızlı Haberleşme ve Bilgi Akışını Sağlayın”
Meteorolojik raporlarda riskli görünen üst kesimdeki ilçelerde süratle okulların tatil edilmesi talimatını veren Vali Yavuz, ”Meteorolojik raporları süratle takip ediyorum. Fırtınanın şiddeti, Kabadüz Çambaşı’nda saatte 112 km hıza ulaştı. Özellikle üst ilçelerde rüzgarın hızının saatte 100 km’yi bulacağı görünüyor. Silzer, ilçenin en üst düzey yöneticisisiniz. Süratle benim yaptığım gibi ilçe müdürlerinizle haberleşme gurubu oluşturup, anlık talimatlar vermenizi bekliyorum. Kamu binalarında özellikle çatılarda boşluklar var. Çatıların uçmasının bir başka sebebi de bu boşluklar. Eğer kapı açık, çatıya çıkan bölümler açıksa, yine basınçla bunları patlatabilir. Gerekli önlemleri alın” dedi.
“Bizim İşimiz Önleyicilik”
“Bizim işimiz önleyiciliktir” diyen ve herhangi bir olay yaşandıktan sonra peşinden koşmanın bir faydası olmayacağının özellikle altını çizen Vali Seddar Yavuz, “İç kesimlerdeki ilçelerde Akkuş, Gürgentepe, Aybastı, Korgan, Mesudiye, Kabadüz, Çaybaşı, Kabataş, Çamaş, Gölköy akşam 16-17:00 saatlerine kadar rüzgârın hasar verebilecek düzeyde saatte 70 ilâ 100 km hızla etkili olması tahmin ediliyor. Okuldaki çocuklarımız süratle evlerine gönderilsin. Bunun üzerine riskli olabilecek vatandaşlara ikaz yapılsın. Can güvenliği bizim olmazsa olmazımızdır. Oranın birinci derece sorumlusu sizsiniz. ilçenin sahibi sizsiniz, inisiyatif alın. Mülki idare amiri risk alır, görevini yerine getirir. Lütfen bu konuya azami dikkat edin” diyerek, konuşmasını tamamladı.
Toplantıda daha sonra, Aile  Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Müdürlüğü   bakıma ihtiyacı olan engellilere yönelik , Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ise  2B ile imar barışı konularında sunum yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.