KİRAZ HOCA DÜZENLENEN PROGRAMLA ANILDI

Kültür 15.06.2015 - 13:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3438+ kez okundu.
 

KİRAZ HOCA DÜZENLENEN PROGRAMLA ANILDI

Korgan’ın manevi önderlerinden merhum Mehmet Akkiraz (Kiraz Hoca) vefatının 18. yılında anıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen anma programında, Kiraz Hoca farklı yönleriyle davetlilere anlatıldı ve Kur’an tilaveti düzenlendi. Kiraz Hoca’nın vefatının 18. yılı nedeniyle düzenlenen Korgan ilçesi Yukarıpazar Mahallesi Ulu Camii’nde gerçekleştirilen programa, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Bölge İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Kiraz Hoca’nın Korgan’ın önemli manevi mimarlarından biri olduğu ve sosyal olarak da bölge halkına büyük faydalar sağladığının belirtildiği konuşmalarda, o dönemde yetişen birçok öğrencinin bugün önemli görevlerde yer aldığı vurgulandı. Kuran tilavetinin ardından programa konuk olan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran cuma namazı öncesi verdiği vaazda Kiraz Hoca’nın hayatı ile ilgili kesitleri anlatırken toplumsal yaşamda İslam dininin etkisi ve önemine değindi. Program, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin cuma namazının ardından yemek ikramıyla son buldu. 
Korgan’ın manevi önderlerinden merhum Mehmet Akkiraz (Kiraz Hoca) vefatının 18. yılında anıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen anma programında, Kiraz Hoca farklı yönleriyle davetlilere anlatıldı ve Kur’an tilaveti düzenlendi.

Kiraz Hoca’nın vefatının 18. yılı nedeniyle düzenlenen Korgan ilçesi Yukarıpazar Mahallesi Ulu Camii’nde gerçekleştirilen programa, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Bölge İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kiraz Hoca’nın Korgan’ın önemli manevi mimarlarından biri olduğu ve sosyal olarak da bölge halkına büyük faydalar sağladığının belirtildiği konuşmalarda, o dönemde yetişen birçok öğrencinin bugün önemli görevlerde yer aldığı vurgulandı.

Kuran tilavetinin ardından programa konuk olan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran cuma namazı öncesi verdiği vaazda Kiraz Hoca’nın hayatı ile ilgili kesitleri anlatırken toplumsal yaşamda İslam dininin etkisi ve önemine değindi.

Program, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin cuma namazının ardından yemek ikramıyla son buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.