KIRSAL HASAT ŞENLİKLERİNE VATANDAŞTAN TAM NOT

Gündem 27.08.2024 - 17:22, Güncelleme: 27.08.2024 - 17:22 5785+ kez okundu.
 

KIRSAL HASAT ŞENLİKLERİNE VATANDAŞTAN TAM NOT

Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce bu yıl ilk kez 6 kırsal mahallede uygulamaya konulan Kırsal Hasat Şenlikleri yoğun ilgiyle tamamlandı

Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce bu yıl ilk kez 6 kırsal mahallede uygulamaya konulan Kırsal Hasat Şenlikleri yoğun ilgiyle tamamlandı. Hasat döneminin yorgunluğunu gönüllerince eğlenerek atan vatandaşlar, gurbetten memleketlerine dönen mahalle sakinleriyle de bir araya gelme imkânı bularak birlik ve beraberliklerini güçlendirdiler. Şenlik coşkusunu yaşayan vatandaşlar, ortaya konulan etkinlikler dolayısıyla Altınordu Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür ettiler.  BAŞKAN ULAŞ TEPE: “ETKİNLİKLERİ MAHALLE SAYISINI ARTIRIRAK GELENEKSEL HÂLE GETİRECEĞİZ” Kırsal Hasat Şenliklerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “İlk kez gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde beklediğimizin çok üzerinde bir katılım ve ilgiyle karşılaştık. Saraycık, Gökömer, Bayadı, Mübarek, Kökenli ve Kızılhisar mahallelerimizde ortaya koyduğumuz şenliklerde vatandaşlarımız, komşu ve akrabalarıyla bir araya gelip eğlenerek fındık hasadının yorgunluğunu attılar. Animasyon ve pandomim gösterileri, köy tiyatrosu ve halk müziği konseriyle etkinliklerimizi her yaştan hemşehrimize göre planladık. Şenliklerin yaygınlaştırılması konusunda diğer mahallelerimizdeki vatandaşlarımızdan da oldukça talep aldık. Samimi bir ortamda her anı renkli görüntülere sahne olan şenliğimizi önümüzdeki yıllarda mahalle sayısını artırmak suretiyle geleneksel hâle getireceğiz” dedi.  KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRÜ DR. ONUR YILMAZ: “ŞENLİKLER DAYANIŞMAYI ARTIRARAK MEMLEKET BAĞLARINI DA GÜÇLENDİRİYOR” Şenlik, festival gibi etkinliklerin ön planda eğlence gibi görünen amaçlarının ötesinde çok daha fazla işleve sahip olduğunu belirten Kültür İşleri Müdürü Dr. Onur Yılmaz, “Dünyanın neresinde olursa olsun, öncesiyle sonrasıyla hasat dönemleri insanlığın toplum olarak tarih sahnesine çıktığı ilk anlardan itibaren çeşitli ritüellerle kutlanan önemli bir kültürel göstergedir.  Biz esasında unutulan, sıradanlaştırılan bir olguyu yeniden değerli ve görünür hâle getiriyoruz. Fındık, yalnızca tarımsal ekonomik bir değer değil, bir kültür olgusu olarak tüm yaşantımızı şekillendiriyor. Türkiye’nin her yerinde tarımsal ürünlerin hasat süreçlerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz bunu fındık hasat sürecinde kırsal mahallelerimizde gerçekleştirerek bölgemizde ortaya koyduk. Şenliğe katılım sağlayan insanlar yalnızca eğlenmediler; hasat süreci dolayısıyla memleketlerine dönen gurbetçi yakınlarıyla da bir araya gelerek birlik ve beraberliklerini güçlendirdiler. Bu yönüyle de çok anlamlı bağlar kuruldu” dedi.  
Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce bu yıl ilk kez 6 kırsal mahallede uygulamaya konulan Kırsal Hasat Şenlikleri yoğun ilgiyle tamamlandı

Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce bu yıl ilk kez 6 kırsal mahallede uygulamaya konulan Kırsal Hasat Şenlikleri yoğun ilgiyle tamamlandı. Hasat döneminin yorgunluğunu gönüllerince eğlenerek atan vatandaşlar, gurbetten memleketlerine dönen mahalle sakinleriyle de bir araya gelme imkânı bularak birlik ve beraberliklerini güçlendirdiler. Şenlik coşkusunu yaşayan vatandaşlar, ortaya konulan etkinlikler dolayısıyla Altınordu Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür ettiler. 
BAŞKAN ULAŞ TEPE: “ETKİNLİKLERİ MAHALLE SAYISINI ARTIRIRAK GELENEKSEL HÂLE GETİRECEĞİZ”
Kırsal Hasat Şenliklerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “İlk kez gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde beklediğimizin çok üzerinde bir katılım ve ilgiyle karşılaştık. Saraycık, Gökömer, Bayadı, Mübarek, Kökenli ve Kızılhisar mahallelerimizde ortaya koyduğumuz şenliklerde vatandaşlarımız, komşu ve akrabalarıyla bir araya gelip eğlenerek fındık hasadının yorgunluğunu attılar. Animasyon ve pandomim gösterileri, köy tiyatrosu ve halk müziği konseriyle etkinliklerimizi her yaştan hemşehrimize göre planladık. Şenliklerin yaygınlaştırılması konusunda diğer mahallelerimizdeki vatandaşlarımızdan da oldukça talep aldık. Samimi bir ortamda her anı renkli görüntülere sahne olan şenliğimizi önümüzdeki yıllarda mahalle sayısını artırmak suretiyle geleneksel hâle getireceğiz” dedi. 
KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRÜ DR. ONUR YILMAZ: “ŞENLİKLER DAYANIŞMAYI ARTIRARAK MEMLEKET BAĞLARINI DA GÜÇLENDİRİYOR”
Şenlik, festival gibi etkinliklerin ön planda eğlence gibi görünen amaçlarının ötesinde çok daha fazla işleve sahip olduğunu belirten Kültür İşleri Müdürü Dr. Onur Yılmaz, “Dünyanın neresinde olursa olsun, öncesiyle sonrasıyla hasat dönemleri insanlığın toplum olarak tarih sahnesine çıktığı ilk anlardan itibaren çeşitli ritüellerle kutlanan önemli bir kültürel göstergedir.  Biz esasında unutulan, sıradanlaştırılan bir olguyu yeniden değerli ve görünür hâle getiriyoruz. Fındık, yalnızca tarımsal ekonomik bir değer değil, bir kültür olgusu olarak tüm yaşantımızı şekillendiriyor. Türkiye’nin her yerinde tarımsal ürünlerin hasat süreçlerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz bunu fındık hasat sürecinde kırsal mahallelerimizde gerçekleştirerek bölgemizde ortaya koyduk. Şenliğe katılım sağlayan insanlar yalnızca eğlenmediler; hasat süreci dolayısıyla memleketlerine dönen gurbetçi yakınlarıyla da bir araya gelerek birlik ve beraberliklerini güçlendirdiler. Bu yönüyle de çok anlamlı bağlar kuruldu” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.