KONFERANS DÜZENLENDİ

Kültür 05.01.2019 - 13:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3711+ kez okundu.
 

KONFERANS DÜZENLENDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye, Fatsa ve Altınordu’da “Anaokulundan İlkokula Okuma Yazma ve Matematiksel Öğrenme Güçlükleri ”adlı konferans düzenlendi.

BÜYÜKŞEHİRDEN OKUMA YAZMA VE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ KONFERANSI “NORMAL VE ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLAR DA ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ YAŞAYABİLİR” Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye, Fatsa ve Altınordu’da “Anaokulundan İlkokula Okuma Yazma ve Matematiksel Öğrenme Güçlükleri ”adlı konferans düzenlendi. PDR Uzmanı Arş. Gör. Mustafa Kurşuncu tarafından verilen konferansta öğrenme güçlüğü çeken çocukların erken teşhis edilebilmesi için bilgilendirmede bulunuldu. “ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ” Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen konferans kapsamında Ordulularla buluşan Kurşuncu, disleksi hastalığının normal zekâlı ya da üstün zekâlı olmasına rağmen anaokulu ve ilkokula başlayan çocuklarda da görüldüğünü belirterek öğrenme problemleri, dikkat dağınıklığı, algıyı bir noktada toplama gibi sorunların nedenleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Erken teşhisin önemini vurgulayan Kurşuncu, problemlerin çözümleri hakkında somut örnekleri ve interaktif çalışmalarıyla katılımcıları bilgilendirirken karşılaşılan güçlüklerin nasıl aşılabileceğine dair çeşitli aktarımlarda bulundu. ARŞ. GÖR. MUSTAFA KURŞUNCU KİMDİR? Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında lisans eğitimini, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora eğitimini de aynı üniversitede devam ettirmekte olup uzun bir süre ODTÜ PDR bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2017 yılından itibaren de Ordu Üniversitesinde görevine devam etmektedir. Uzun bir süredir özel öğrenme güçlüğü ve dikkat eksikliği olan çocukların eğitsel müdahaleleri üzerine uygulamaya dönük inceleme ve çalışmalar yürütmektedir.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye, Fatsa ve Altınordu’da “Anaokulundan İlkokula Okuma Yazma ve Matematiksel Öğrenme Güçlükleri ”adlı konferans düzenlendi.

BÜYÜKŞEHİRDEN OKUMA YAZMA VE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ KONFERANSI

“NORMAL VE ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLAR DA ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ YAŞAYABİLİR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye, Fatsa ve Altınordu’da “Anaokulundan İlkokula Okuma Yazma ve Matematiksel Öğrenme Güçlükleri ”adlı konferans düzenlendi.

PDR Uzmanı Arş. Gör. Mustafa Kurşuncu tarafından verilen konferansta öğrenme güçlüğü çeken çocukların erken teşhis edilebilmesi için bilgilendirmede bulunuldu.

“ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ”

Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen konferans kapsamında Ordulularla buluşan Kurşuncu, disleksi hastalığının normal zekâlı ya da üstün zekâlı olmasına rağmen anaokulu ve ilkokula başlayan çocuklarda da görüldüğünü belirterek öğrenme problemleri, dikkat dağınıklığı, algıyı bir noktada toplama gibi sorunların nedenleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Erken teşhisin önemini vurgulayan Kurşuncu, problemlerin çözümleri hakkında somut örnekleri ve interaktif çalışmalarıyla katılımcıları bilgilendirirken karşılaşılan güçlüklerin nasıl aşılabileceğine dair çeşitli aktarımlarda bulundu.

ARŞ. GÖR. MUSTAFA KURŞUNCU KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında lisans eğitimini, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora eğitimini de aynı üniversitede devam ettirmekte olup uzun bir süre ODTÜ PDR bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2017 yılından itibaren de Ordu Üniversitesinde görevine devam etmektedir. Uzun bir süredir özel öğrenme güçlüğü ve dikkat eksikliği olan çocukların eğitsel müdahaleleri üzerine uygulamaya dönük inceleme ve çalışmalar yürütmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.