KORO ŞEFİ ODÜ'DE

Sanat 13.03.2014 - 02:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3083+ kez okundu.
 

KORO ŞEFİ ODÜ'DE

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin organize ettiği "Konuk Sanatçılarla Söyleşi" etkinliği kapsamındaki ilk programda Tuğrul ŞAN'ın bulunduğu etkinliğin, ikinci programında ise Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefi Necmi KIRAN yer aldı.

Söyleşiye Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER ev sahipliği yaparken çok sayıda akademisyen ve öğrenci de etkinlikte hazır bulundu. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi THM sınıfında gerçekleştirilen etkinlikte sanatçıyla çalgıcı arasındaki ince çizgiye değinen Devlet THM Korosu Şefi Necmi KIRAN, sanatçı olmanın öneminden ve niteliklerinden bahsetti. Ayrıca bağlama üzerine teknik bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Geleneksel çalış ile aynı ton ve farklı bir uygulama geliştirilerek üretilen yeni bir söylem şeklindeki çalış arasındaki armonik farka da değinen KIRAN, Mevlana'nın sözünden alıntı yaparak "Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" sözünü vurguladı. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerine bağlamasıyla "Allı Turnam" eserini farklı bağlama teknikleriyle çalan Devlet THM Korosu Şefi, Türk Müziği'ne katkı sağlayacak geleceğin sanatçılarıyla buluşmanın memnuniyetini ve heyecanını yaşadığını dile getirerek program bitiminde iki öğrenciye kendi bestelerinden oluşturularak hazırlanmış olan CD'leri hediye etti.
Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin organize ettiği "Konuk Sanatçılarla Söyleşi" etkinliği kapsamındaki ilk programda Tuğrul ŞAN'ın bulunduğu etkinliğin, ikinci programında ise Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefi Necmi KIRAN yer aldı.

Söyleşiye Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER ev sahipliği yaparken çok sayıda akademisyen ve öğrenci de etkinlikte hazır bulundu.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi THM sınıfında gerçekleştirilen etkinlikte sanatçıyla çalgıcı arasındaki ince çizgiye değinen Devlet THM Korosu Şefi Necmi KIRAN, sanatçı olmanın öneminden ve niteliklerinden bahsetti.

Ayrıca bağlama üzerine teknik bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Geleneksel çalış ile aynı ton ve farklı bir uygulama geliştirilerek üretilen yeni bir söylem şeklindeki çalış arasındaki armonik farka da değinen KIRAN, Mevlana'nın sözünden alıntı yaparak "Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" sözünü vurguladı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerine bağlamasıyla "Allı Turnam" eserini farklı bağlama teknikleriyle çalan Devlet THM Korosu Şefi, Türk Müziği'ne katkı sağlayacak geleceğin sanatçılarıyla buluşmanın memnuniyetini ve heyecanını yaşadığını dile getirerek program bitiminde iki öğrenciye kendi bestelerinden oluşturularak hazırlanmış olan CD'leri hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.