'KUŞLAR' ADLI OYUN SAHNELENDI

Kültür 29.03.2019 - 12:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3497+ kez okundu.
 

'KUŞLAR' ADLI OYUN SAHNELENDI

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında Aristophanes tarafından yazılan “Kuşlar” adlı oyun sahnelendi.

Ordu Üniversitesi  Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında Aristophanes tarafından yazılan “Kuşlar” adlı oyun sahnelendi. Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Oyun öncesinde Kübalı yönetmen, oyun yazarı, tiyatro eğitimcisi ve akademisyen Carlos Celdran’ın kaleme aldığı Dünya Tiyatro Günü bildirisi okundu. Tiyatro Bölümü öğrencilerinin dört yıl boyunca aldıkları rol, oyunculuk, sahne, reji, dramaturji, diksiyon, makyaj, sahne uygulaması gibi eğitimlerin uygulaması niteliğinde olan, çoğunlukla üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin yer aldığı oyunda diğer sınıflar da teknik destek verdi. Tiyatro Bölümü mezuniyet oyunu kapsamında sahnelenen ve fantastik bir komedya olan “Kuşlar” oyunu yaklaşık 2 bin 500 yıl önce Aristophanes tarafından yazıldı. Keyfi uygulamalardan, savaşlardan, adaletsizlikten bıkan Atinalı iki yurttaşın kendilerine yeni bir yer araması ve kuşların insanları yöneteceği bir kent düşleyerek bu ütopyanın peşine düşmesi ile başlayan oyunun yönetmenliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğr. Gör. Erdal Karakurt yaptı.     
Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında Aristophanes tarafından yazılan “Kuşlar” adlı oyun sahnelendi.

Ordu Üniversitesi  Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında Aristophanes tarafından yazılan “Kuşlar” adlı oyun sahnelendi.
Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Oyun öncesinde Kübalı yönetmen, oyun yazarı, tiyatro eğitimcisi ve akademisyen Carlos Celdran’ın kaleme aldığı Dünya Tiyatro Günü bildirisi okundu. Tiyatro Bölümü öğrencilerinin dört yıl boyunca aldıkları rol, oyunculuk, sahne, reji, dramaturji, diksiyon, makyaj, sahne uygulaması gibi eğitimlerin uygulaması niteliğinde olan, çoğunlukla üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin yer aldığı oyunda diğer sınıflar da teknik destek verdi. Tiyatro Bölümü mezuniyet oyunu kapsamında sahnelenen ve fantastik bir komedya olan “Kuşlar” oyunu yaklaşık 2 bin 500 yıl önce Aristophanes tarafından yazıldı. Keyfi uygulamalardan, savaşlardan, adaletsizlikten bıkan Atinalı iki yurttaşın kendilerine yeni bir yer araması ve kuşların insanları yöneteceği bir kent düşleyerek bu ütopyanın peşine düşmesi ile başlayan oyunun yönetmenliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğr. Gör. Erdal Karakurt yaptı. 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.