LİMON SUYU TÜKETMENİZ İÇİN 10 İYİ SEBEP

Sağlık 19.12.2016 - 23:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2477+ kez okundu.
 

LİMON SUYU TÜKETMENİZ İÇİN 10 İYİ SEBEP

C vitamini deposu olan limon suyunun birden çok faydası bulunuyor. İşte her güne limon suyu içerek başlamanıza neden olacak o 10 neden.

1. Limon suyu, kanserden kalp hastalıklarına kadar pek çok hastalıkla mücadele etmenize yardımcı oluyor. 2. Limon, PH değerini dengeler ve içinde bulunan sitrik asit ile sindirildiğinde asitlik oluşturmaz. Kronik hastalıklar ile savaşmak için vücuttaki alkalin dengesini korumak önemlidir. 3. Mide şikayetleriniz son bulsun... Her sabah güne bir bardak ılık limonlu suyla başlamak oldukça faydalıdır. Limon suyu, midedeki yanma ve şişlik gibi rahatsızlıklara iyi gelir. 4. Geçmeyen öksürüğün çaresi limon suyu Özellikle astım ve alerjilere karşı limon suyu oldukça etkilidir. Ilık su ve limon suyu karışımı göğsünüzü yumuşatıp, öksürüğünüzün azalmasını sağlar. 5. Ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur. Limon suyu, ağzınızın kötü kokmasını engeller ve diş eti iltihaplarına iyi gelir. 6. Potasyum açısından oldukça zengindir Kalp, sinir ve beyin fonksiyonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle potasyum, vücudumuz için oldukça önemlidir. 7. Fazla kahve tüketmekten şikayetçi misiniz?Kafein bağımlısı olduğunuzu düşünüyorsanız, sabahları kahve içmek yerine, ılık limonlu su içmeniz sizi daha dinç bir şekilde güne başlatacaktır. 8. Peki ya fazla kilolar? Açlık hissi ile mücadele etmeye yardım eden pektin lifi limonda bol miktardadır. Diyet listenize limon suyu eklemenizde fayda var. 9. Stres Stres altındayken, vücudunuz kaybettiği C vitaminini, limon suyu ile geri kazanabilirsiniz. 10. Hamilelerin sabah bulantısına iyi gelir Bazı hamileliklerde sabah bulantısı çok sık görülür. Bunun için 1 bardak ılık suya biraz limon suyu eklemek bulantılara iyi gelecektir.
C vitamini deposu olan limon suyunun birden çok faydası bulunuyor. İşte her güne limon suyu içerek başlamanıza neden olacak o 10 neden.

1. Limon suyu, kanserden kalp hastalıklarına kadar pek çok hastalıkla mücadele etmenize yardımcı oluyor.

2. Limon, PH değerini dengeler ve içinde bulunan sitrik asit ile sindirildiğinde asitlik oluşturmaz. Kronik hastalıklar ile savaşmak için vücuttaki alkalin dengesini korumak önemlidir.

3. Mide şikayetleriniz son bulsun... 

Her sabah güne bir bardak ılık limonlu suyla başlamak oldukça faydalıdır. Limon suyu, midedeki yanma ve şişlik gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

4. Geçmeyen öksürüğün çaresi limon suyu 

Özellikle astım ve alerjilere karşı limon suyu oldukça etkilidir. Ilık su ve limon suyu karışımı göğsünüzü yumuşatıp, öksürüğünüzün azalmasını sağlar.

5. Ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur. Limon suyu, ağzınızın kötü kokmasını engeller ve diş eti iltihaplarına iyi gelir.

6. Potasyum açısından oldukça zengindir 

Kalp, sinir ve beyin fonksiyonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle potasyum, vücudumuz için oldukça önemlidir.

7. Fazla kahve tüketmekten şikayetçi misiniz?

Kafein bağımlısı olduğunuzu düşünüyorsanız, sabahları kahve içmek yerine, ılık limonlu su içmeniz sizi daha dinç bir şekilde güne başlatacaktır.

8. Peki ya fazla kilolar? 

Açlık hissi ile mücadele etmeye yardım eden pektin lifi limonda bol miktardadır. Diyet listenize limon suyu eklemenizde fayda var.

9. Stres 

Stres altındayken, vücudunuz kaybettiği C vitaminini, limon suyu ile geri kazanabilirsiniz.

10. Hamilelerin sabah bulantısına iyi gelir 

Bazı hamileliklerde sabah bulantısı çok sık görülür. Bunun için 1 bardak ılık suya biraz limon suyu eklemek bulantılara iyi gelecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.