'MEDENİYETİN SESLERİ'

Kültür 13.03.2019 - 12:07, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2951+ kez okundu.
 

'MEDENİYETİN SESLERİ'

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen “Medeniyetin Sesleri” Türk Tasavvuf Musikisi konserlerinin ikincisi düzenlendi.

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen “Medeniyetin Sesleri” Türk Tasavvuf Musikisi konserlerinin ikincisi düzenlendi. Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. İlahiyat Fakültesi akademisyen ve öğrecilerinin ikincisini gerçekleştirdiği Türk Tasavvuf Musikisi konserinin şefliğini İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Samet Karahüseyin yaptı.  Konserde sazendeler ve hanendeler eşliğinde Hüzzam İlahi-Ah Bimekanım Bu Cihanda, Alemlere Rahmet Olarak Geldin, Segah İlahi-Dinle Sözümü Sana Direm, Bayati Peşrev, Canu Dilden Aşıkam Billahi, Uşşak Tevşih-Vasıl Olmaz Kimse Hakka, Çağırayım Ey Dost Seni, Hüseyni Tevşih-Alemler Nura Gark Oldu, Uşşak Nefes-Zahid Bizi Ta’n Eyleme, Rast Peşrev, Aç Ellerini Gönülden Yalvar Yüce Allah’a, Gaflet Uykusundan Yatar Uyanmaz, Rast Şuğül-Mevlid ya Salih ve Sellim Daimen Ebeden, On Sekiz Bin Aleme Server Olan Muhammed ve Mahir Salat-u Selam eserleri ve şiirler seslendirildi. Konser sonrası teşekkür konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, İlahiyat Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin ikincisini gerçekleştirdiği Türk Tasavvuf Musikisi konserinin artık geleneksel hala dönüştüğünü ve konserde yer alan eserlerle şiirlerin ayrı bir değeri olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Konser programı Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın, Şef Arş. Gör. Samet Karahüseyin’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.  
Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen “Medeniyetin Sesleri” Türk Tasavvuf Musikisi konserlerinin ikincisi düzenlendi.
Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen “Medeniyetin Sesleri” Türk Tasavvuf Musikisi konserlerinin ikincisi düzenlendi.
Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
İlahiyat Fakültesi akademisyen ve öğrecilerinin ikincisini gerçekleştirdiği Türk Tasavvuf Musikisi konserinin şefliğini İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Samet Karahüseyin yaptı.  Konserde sazendeler ve hanendeler eşliğinde Hüzzam İlahi-Ah Bimekanım Bu Cihanda, Alemlere Rahmet Olarak Geldin, Segah İlahi-Dinle Sözümü Sana Direm, Bayati Peşrev, Canu Dilden Aşıkam Billahi, Uşşak Tevşih-Vasıl Olmaz Kimse Hakka, Çağırayım Ey Dost Seni, Hüseyni Tevşih-Alemler Nura Gark Oldu, Uşşak Nefes-Zahid Bizi Ta’n Eyleme, Rast Peşrev, Aç Ellerini Gönülden Yalvar Yüce Allah’a, Gaflet Uykusundan Yatar Uyanmaz, Rast Şuğül-Mevlid ya Salih ve Sellim Daimen Ebeden, On Sekiz Bin Aleme Server Olan Muhammed ve Mahir Salat-u Selam eserleri ve şiirler seslendirildi.
Konser sonrası teşekkür konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, İlahiyat Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin ikincisini gerçekleştirdiği Türk Tasavvuf Musikisi konserinin artık geleneksel hala dönüştüğünü ve konserde yer alan eserlerle şiirlerin ayrı bir değeri olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Konser programı Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın, Şef Arş. Gör. Samet Karahüseyin’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.