MEHMETÇİĞİN YENİ TÜFEĞİ DAKİKADA 700 MERMİ ATIYOR

Asayiş 16.11.2016 - 21:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2283+ kez okundu.
 

MEHMETÇİĞİN YENİ TÜFEĞİ DAKİKADA 700 MERMİ ATIYOR

Seri üretimine başlanan yeni Milli Piyade Tüfeği MPT-76 dünyadaki emsallerinden çok daha üstün özelliklere sahip.

Tamamen yerli üretim olan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 dünyadaki emsallerinden çok daha üstün.  "G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir, M-16 gibi pratik" olarak tanımlanan tüfeğin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatı devam ediyor. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, yeni geliştirilen tüfekten 200 bin adet üretilmesini öngördüklerini belirterek,  " Türk Silahlı Kuvvetlerine şu anda 500 tanesi verildi. İkişer binlik partiler halinde teslimat devam edecek" dedi.  MPT-76'nın seri üretimine, geçen Mayıs ayında MKEK Kırıkkale Silah Fabrikasında başlandı. Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen MPT-76, "50'nin üzerindeki testi başarıyla geçen dünyadaki tek silah" olarak Türkiye'nin gururu haline geldi. Milli piyade tüfeği, 4 kilo 180 gram ağırlığı, 600 metre etkili menzili ve dakikada 700 mermi atım sayısıyla dikkati çekiyor. "ŞU ANDA KURUMUMUZDA 400'E YAKIN PROJE YÜRÜYOR" Savunma Sanayii Müsteşarlığının çok sayıda projesinin olduğunu vurgulayan Demir, şöyle devam etti:  "Denizcilik projemiz var, insanlı insansız hava araçları, tankımız, çeşitli kara araçlarımız, elektronik harp cihazları, radarlarımız... Şu anda kurumumuzda 400'e yakın proje yürüyor. Roketlerden tutun, akıllı mühimmatlar, patlayıcı imha sistemlerine, deniz, kara ve hava sistemlerine kadar çok sayıda projemiz var." SAVUNMA SANAYİSİNDE 10 MİLYAR DOLARLIK PROJE Bu yılın Mart ve Ekim ayında iki ayrı "Savunma Sanayii İcra Komitesi" toplantısı yapıldığını anımsatan Demir, "Kararlaştırılan projelerin toplam miktarı 10 milyar dolara yakın. Buradan bakarsanız epey bir faaliyet olduğunu görürsünüz." diye konuştu.
Seri üretimine başlanan yeni Milli Piyade Tüfeği MPT-76 dünyadaki emsallerinden çok daha üstün özelliklere sahip.

Tamamen yerli üretim olan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 dünyadaki emsallerinden çok daha üstün. 

"G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir, M-16 gibi pratik" olarak tanımlanan tüfeğin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatı devam ediyor.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, yeni geliştirilen tüfekten 200 bin adet üretilmesini öngördüklerini belirterek,  " Türk Silahlı Kuvvetlerine şu anda 500 tanesi verildi. İkişer binlik partiler halinde teslimat devam edecek" dedi.

 MPT-76'nın seri üretimine, geçen Mayıs ayında MKEK Kırıkkale Silah Fabrikasında başlandı.

Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen MPT-76, "50'nin üzerindeki testi başarıyla geçen dünyadaki tek silah" olarak Türkiye'nin gururu haline geldi.

Milli piyade tüfeği, 4 kilo 180 gram ağırlığı, 600 metre etkili menzili ve dakikada 700 mermi atım sayısıyla dikkati çekiyor.

"ŞU ANDA KURUMUMUZDA 400'E YAKIN PROJE YÜRÜYOR"

Savunma Sanayii Müsteşarlığının çok sayıda projesinin olduğunu vurgulayan Demir, şöyle devam etti: 

"Denizcilik projemiz var, insanlı insansız hava araçları, tankımız, çeşitli kara araçlarımız, elektronik harp cihazları, radarlarımız... Şu anda kurumumuzda 400'e yakın proje yürüyor. Roketlerden tutun, akıllı mühimmatlar, patlayıcı imha sistemlerine, deniz, kara ve hava sistemlerine kadar çok sayıda projemiz var."

SAVUNMA SANAYİSİNDE 10 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Bu yılın Mart ve Ekim ayında iki ayrı "Savunma Sanayii İcra Komitesi" toplantısı yapıldığını anımsatan Demir, "Kararlaştırılan projelerin toplam miktarı 10 milyar dolara yakın. Buradan bakarsanız epey bir faaliyet olduğunu görürsünüz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.