Mevlana Ve Mesnevi Konferansına Büyük İlgi

Kültür 21.01.2015 - 18:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3213+ kez okundu.
 

Mevlana Ve Mesnevi Konferansına Büyük İlgi

Mevlana Ve Mesnevi Konferansına Büyük İlgi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Mevlana ve Mesnevi" konulu konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi.  Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım, daire başkanları, şube müdürleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen konferansa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Erzurum Atatürk Üniversitesi Kelam ve İslam Bölümü mezunu ve ayrıca İslam ve Kelam alanında araştırma yazıları bulunan Mehmet Sait Karaçorlu, Mevlana ve Mesnevi hakkında, konferansa katılanlara bilgiler verdi. Mevlana'nın mesnevi anlayışının anlatıldığı konferansta mesneviden hikayeler okundu.   "MEVLANA BATI ÜLKELERİNDE DAHA ÇOK BİLİNİYOR"   Mevlana'nın çok önemli bir insan olduğunu ve Mevlana'nın mesnevi anlayışını anlatan Araştırmacı Yazar Mehmet Sait Karaçorlu, Mevlana'yı tanımının çok önemli olduğunu söyledi. Mevlana'nın o dönemde yaşamış en büyük alimlerden olduğunun altını çizen Karaçorlu, "Mevlana bizden biri, İslam geleneğinin yetiştirdiği büyük bir alim olmasına rağmen o bizim coğrafyamızdan çok batı ülkelerinde tanınıyor ve biliniyor. Bu durum çok acıklı bir şey, ben Mevlana ile 40 yaşımdan sonra tanıştım ve beni onunla tanıştıran Fransız bir hanımefendi idi. Fransa'da bir Farsça dili araştırmacısı Farsçayı araştırırken Mesnevi ile tanışmış ve onun etkisinde kalmış. Etkisi o kadar büyük olmuş ki tüm hayatını Mevlana'yı anlatmakla geçirmiş" dedi.   Mevlana'nın 800 yıl önce bugün ki bilimsel verilere çok yakın bilgiler verdiğini aktaran Karaçorlu, "Mevlana o kadar önemli bir şahsiyettir ki 800 yıl önce, bugün ki bilimsel verilere yakın oranlar vermişti. Ve ayrıca Mevlana dünya hakkında bu açıklamaları kaleme alırken dünyanın düz bir alan olduğu söyleniyordu" diye konuştu.   "MEVLANA İNSANA İNSANI ANLATMIŞTIR"   Mevlana'yı tanımamamızdaki en büyük sebebin, yakınımızdaki insanların kıymetini bilmemenizden kaynaklandığını vurgulayan Karaçorlu, "Bizler yakınımızdaki insanların kıymetini bilmeyiz. Mesela babamızı her gün gördüğümüz için gerçek değerini bilemeyiz. Ama onun gerçek değerini başkaları görürler. Bu doğrultuda yakın çevremizle iletişimsizlik yaşamışımızdır. Mevlana'da bu duruma kurban gitmiştir. Mevlana çok önemli birşey yaparak insana insanı anlatmıştır" şeklinde konuştu. Konferansın ardından Araştırmacı Yazar Mehmet Sait Karaçorlu’ya çiçek taktim eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu konferans için emeği geçen herkese teşekkür etti.
Mevlana Ve Mesnevi Konferansına Büyük İlgi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Mevlana ve Mesnevi" konulu konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım, daire başkanları, şube müdürleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen konferansa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Erzurum Atatürk Üniversitesi Kelam ve İslam Bölümü mezunu ve ayrıca İslam ve Kelam alanında araştırma yazıları bulunan Mehmet Sait Karaçorlu, Mevlana ve Mesnevi hakkında, konferansa katılanlara bilgiler verdi. Mevlana'nın mesnevi anlayışının anlatıldığı konferansta mesneviden hikayeler okundu.

  "MEVLANA BATI ÜLKELERİNDE DAHA ÇOK BİLİNİYOR"

  Mevlana'nın çok önemli bir insan olduğunu ve Mevlana'nın mesnevi anlayışını anlatan Araştırmacı Yazar Mehmet Sait Karaçorlu, Mevlana'yı tanımının çok önemli olduğunu söyledi. Mevlana'nın o dönemde yaşamış en büyük alimlerden olduğunun altını çizen Karaçorlu, "Mevlana bizden biri, İslam geleneğinin yetiştirdiği büyük bir alim olmasına rağmen o bizim coğrafyamızdan çok batı ülkelerinde tanınıyor ve biliniyor. Bu durum çok acıklı bir şey, ben Mevlana ile 40 yaşımdan sonra tanıştım ve beni onunla tanıştıran Fransız bir hanımefendi idi. Fransa'da bir Farsça dili araştırmacısı Farsçayı araştırırken Mesnevi ile tanışmış ve onun etkisinde kalmış. Etkisi o kadar büyük olmuş ki tüm hayatını Mevlana'yı anlatmakla geçirmiş" dedi.

  Mevlana'nın 800 yıl önce bugün ki bilimsel verilere çok yakın bilgiler verdiğini aktaran Karaçorlu, "Mevlana o kadar önemli bir şahsiyettir ki 800 yıl önce, bugün ki bilimsel verilere yakın oranlar vermişti. Ve ayrıca Mevlana dünya hakkında bu açıklamaları kaleme alırken dünyanın düz bir alan olduğu söyleniyordu" diye konuştu.

  "MEVLANA İNSANA İNSANI ANLATMIŞTIR"

  Mevlana'yı tanımamamızdaki en büyük sebebin, yakınımızdaki insanların kıymetini bilmemenizden kaynaklandığını vurgulayan Karaçorlu, "Bizler yakınımızdaki insanların kıymetini bilmeyiz. Mesela babamızı her gün gördüğümüz için gerçek değerini bilemeyiz. Ama onun gerçek değerini başkaları görürler. Bu doğrultuda yakın çevremizle iletişimsizlik yaşamışımızdır. Mevlana'da bu duruma kurban gitmiştir. Mevlana çok önemli birşey yaparak insana insanı anlatmıştır" şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Araştırmacı Yazar Mehmet Sait Karaçorlu’ya çiçek taktim eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu konferans için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.