MEZARLAR YENiLENiYOR

Gündem 27.12.2020 - 23:45, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1910+ kez okundu.
 

MEZARLAR YENiLENiYOR

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi ile İslam alimlerine ait 7 mezar yenileniyor.

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi ile İslam alimlerine ait 7 mezar yenileniyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, mezarlar Ünye taşıyla yenilenecek. Kabristanlığa giden yol ve çevre duvarlarını da onaracak olan ekipler, kabristanlığa giriş tagı çalışması da yapacak. MEZARLAR ÜNYE TAŞI İLE YENİLENECEK Çalışmalar kapsamında Ortayılmaz Mahallesi Çakırtepe Türbe kabristanlığında bulunan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi’nin yanı sıra Ünye Tekkirazlı Şeyh Hacı Musa Kazım Efendi, Müderris Taslızade Mehmet Rüştü Efendi, Osman Enginar Efendi, Özalp Zade Alleme Hacer Hoca, Saray Camii İmam Hatibi İsmail Efendi, Kumandan Hafız Abdullah Efendi ve Tokatlı- Zade Hacı İbrahim Hoca’nın mezarlarını Ünye taşı ile yeniden inşa edilerek koruma altına alınacak. ŞEYH’ÜL MÜDERRİSİN TASLIZADE HACI YUSUF BAHRİ EFENDİ KİMDİR? Aslen Yemenli olan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi Osmanlı Devleti padişahlarından Sultan II. Abdülhamid Han’ın kadim dostu, Karadeniz’in halifesi ve bölgesinin manevi mimari olarak biliniyor. Hocaları tarafından “denizler kadar derin” bir ilme sahip olduğundan kendisine “Bahri” mahlası verildi. Yusuf Bahri Efendi gayretleri sayesinde medrese sayısı 13’e İslami tedrisat yapan okullar da 102’ye ulaşmıştı. 1839 yılında dünyaya gelen Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi 1922 yılında vefat etti. Kabri kendi isteği üzerine Ortayılmazlar Mahallesi türbe kabristanlığına defnedildi.  
Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi ile İslam alimlerine ait 7 mezar yenileniyor.

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi ile İslam alimlerine ait 7 mezar yenileniyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, mezarlar Ünye taşıyla yenilenecek. Kabristanlığa giden yol ve çevre duvarlarını da onaracak olan ekipler, kabristanlığa giriş tagı çalışması da yapacak.
MEZARLAR ÜNYE TAŞI İLE YENİLENECEK
Çalışmalar kapsamında Ortayılmaz Mahallesi Çakırtepe Türbe kabristanlığında bulunan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi’nin yanı sıra Ünye Tekkirazlı Şeyh Hacı Musa Kazım Efendi, Müderris Taslızade Mehmet Rüştü Efendi, Osman Enginar Efendi, Özalp Zade Alleme Hacer Hoca, Saray Camii İmam Hatibi İsmail Efendi, Kumandan Hafız Abdullah Efendi ve Tokatlı- Zade Hacı İbrahim Hoca’nın mezarlarını Ünye taşı ile yeniden inşa edilerek koruma altına alınacak.
ŞEYH’ÜL MÜDERRİSİN TASLIZADE HACI YUSUF BAHRİ EFENDİ KİMDİR?
Aslen Yemenli olan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi Osmanlı Devleti padişahlarından Sultan II. Abdülhamid Han’ın kadim dostu, Karadeniz’in halifesi ve bölgesinin manevi mimari olarak biliniyor. Hocaları tarafından “denizler kadar derin” bir ilme sahip olduğundan kendisine “Bahri” mahlası verildi. Yusuf Bahri Efendi gayretleri sayesinde medrese sayısı 13’e İslami tedrisat yapan okullar da 102’ye ulaşmıştı. 1839 yılında dünyaya gelen Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi 1922 yılında vefat etti. Kabri kendi isteği üzerine Ortayılmazlar Mahallesi türbe kabristanlığına defnedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.