MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER'İN ÜNİVERSİTE ZİYARETİ

Gündem 21.04.2023 - 01:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4306+ kez okundu.
 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER'İN ÜNİVERSİTE ZİYARETİ

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Üniversitemizi ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, Üniversitemiz Heyeti ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yer aldı. Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Üniversitemizin akademik ve fiziki gelişimi ile yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bilgi verdi. Üniversitemize yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifaden eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Ordu’da eğitimi güçlendirmek için Milli Eğitim Bakanlığı olarak yapacaklarımız kadar yükseköğretim aşamasında da yapmamız gereken şeyler var. Sayın Rektörümüzden teferruatlı bilgi alma imkanı bulduk kendisine teşekkür ediyorum. Gelmiş olduğu noktada 19 bin civarı öğrencisi olan gerçekten gelişmeye çok açık olan bir Üniversitemiz inşallah eksik olan fakültelerde veya yeni açılım yapacağı noktalarda bizlerde Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz. Sayın Rektörümüzle görüştüğümüz konularda üç tane konu var. Bir tanesi buranın en büyük eksikliği olan Mühendislik Fakültesi. Gerçekten şehirdeki Ticaret Sanayi Odası’nın açılımları sektörün ekonomik gelişmişliği ile bağlantılı yerlerde işte Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölge gibi yeni açılımlar yapıldığı zaman en fazla ihtiyaç duyacağımız fakülte Mühendislik Fakültesi olacak. Tabi onun devamı olarak Üniversite Teknopark’ın kurulması da ar-ge inovasyon bağlamında hem üniversitenin güçlü olması hem de şehrin sektör temsilcilerinin çok daha güçlü istişare mekanizmalarının inşası anlamında çok kıymetli olacaktır. Bir de araştırma ekosistemini kurmak için de hem Mühendislik Fakültesine hem de Teknoparka çok fazla ihtiyaç var. İnşallah ben de takipçisi olacağım zaten gelmeden önce de YÖK Bakanımız ile bizzat görüştüm. Erol Bey’de gerekli her türlü desteği verecek. Teknopark ile ilgili zaten sıkıntı yok onunla ilgili son süreçlerini tamamlayacaklar ben de kurulması ile ilgili desteği sağlayacağım. Bir de sağlıkla ilgili ön lisans programı olarak 4 yıllık fakülteleri var zaten Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ile ilgili bir girişimimiz olacak. İnşallah bu 2 tane eğitim birimi 1 de araştırma birimini en kısa zamanda Üniversitemize kazandırıp Üniversitemizi çok daha güçlü bir şekilde bölgenin güçlü üniversiteleri arasına sokmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. İnşallah yeni açılımlarla da Üniversitemizi destekleyeceğiz. Katkılarında dolayı sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Ziyaret, Rektör Akdoğan’ın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e hediye takdiminin ardından sona erdi
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Üniversitemizi ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, Üniversitemiz Heyeti ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Üniversitemizin akademik ve fiziki gelişimi ile yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bilgi verdi. Üniversitemize yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifaden eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Ordu’da eğitimi güçlendirmek için Milli Eğitim Bakanlığı olarak yapacaklarımız kadar yükseköğretim aşamasında da yapmamız gereken şeyler var. Sayın Rektörümüzden teferruatlı bilgi alma imkanı bulduk kendisine teşekkür ediyorum. Gelmiş olduğu noktada 19 bin civarı öğrencisi olan gerçekten gelişmeye çok açık olan bir Üniversitemiz inşallah eksik olan fakültelerde veya yeni açılım yapacağı noktalarda bizlerde Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz. Sayın Rektörümüzle görüştüğümüz konularda üç tane konu var. Bir tanesi buranın en büyük eksikliği olan Mühendislik Fakültesi. Gerçekten şehirdeki Ticaret Sanayi Odası’nın açılımları sektörün ekonomik gelişmişliği ile bağlantılı yerlerde işte Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölge gibi yeni açılımlar yapıldığı zaman en fazla ihtiyaç duyacağımız fakülte Mühendislik Fakültesi olacak. Tabi onun devamı olarak Üniversite Teknopark’ın kurulması da ar-ge inovasyon bağlamında hem üniversitenin güçlü olması hem de şehrin sektör temsilcilerinin çok daha güçlü istişare mekanizmalarının inşası anlamında çok kıymetli olacaktır. Bir de araştırma ekosistemini kurmak için de hem Mühendislik Fakültesine hem de Teknoparka çok fazla ihtiyaç var. İnşallah ben de takipçisi olacağım zaten gelmeden önce de YÖK Bakanımız ile bizzat görüştüm. Erol Bey’de gerekli her türlü desteği verecek. Teknopark ile ilgili zaten sıkıntı yok onunla ilgili son süreçlerini tamamlayacaklar ben de kurulması ile ilgili desteği sağlayacağım. Bir de sağlıkla ilgili ön lisans programı olarak 4 yıllık fakülteleri var zaten Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ile ilgili bir girişimimiz olacak. İnşallah bu 2 tane eğitim birimi 1 de araştırma birimini en kısa zamanda Üniversitemize kazandırıp Üniversitemizi çok daha güçlü bir şekilde bölgenin güçlü üniversiteleri arasına sokmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. İnşallah yeni açılımlarla da Üniversitemizi destekleyeceğiz. Katkılarında dolayı sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, Rektör Akdoğan’ın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e hediye takdiminin ardından sona erdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.