“MİMAR SİNAN BİLGİ EVİ” YAZ KURSLARINA HAZIR

Gündem 12.06.2019 - 14:21, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3933+ kez okundu.
 

“MİMAR SİNAN BİLGİ EVİ” YAZ KURSLARINA HAZIR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çocuk ve gençlere yönelik sunduğu önemli hizmetlerinden olan Mimar Sinan Bilgi Evinde yaz dönemi kursları için hazırlıklar tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çocuk ve gençlere yönelik sunduğu önemli hizmetlerinden olan Mimar Sinan Bilgi Evinde yaz dönemi kursları için hazırlıklar tamamlandı. Dönem içerisinde öğrencilerin okulda aldıkları eğitimi destekleyen, bilgi ve becerilerini geliştiren, okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olan Bilgi Evi, yaz döneminde de veliler ve öğrencilerin vazgeçilmez adresi olacak. HEM EĞLENDİRİYOR HEM GELİŞTİRİYOR 2018- 2019 eğitim öğretim yılı destek programı kapsamında 1.587 aktif öğrencisiyle etkinlik ve kulüp faaliyetlerini tamamlayarak dönemi sonlandıran Mimar Sinan Bilgi Evinde öğrencilerin tatili verimli bir şekilde geçirebilmeleri için yaz programı planlandı. Birbirinden eğlenceli, eğitici aktiviteler ve sosyal, kültürel faaliyetlerle öğrencileri bu yaz döneminde de yalnız bırakmayan Mimar Sinan Bilgi Evinde Kuran-ı Kerim, kodlama, eğlenceli bilim, astronomi kulübü, taş boyama, müzik kulübü, drama, hızlı işlem, diksiyon gibi çeşitli kulüp faaliyeti ve birçok etkinlik yer alıyor. Sosyal aktivitelerin de yer aldığı Bilgi Evinde; tarihi, coğrafi ve kültürel anlamda çocukların kendilerini geliştirebilmelerini ve eğlenmelerini sağlamak için de önemli olan yerlere gezi ve piknik programları organize ediliyor. 17 Haziran’da başlayacak olan yaz programı 2 Ağustos’ta sona erecek. “AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI SINIFI” ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI Çeşitli etkinliklerin yer aldığı Mimar Sinan Bilgi Evinde 2017 yılından bu yana devam eden akıl ve zekâ oyunları sınıfının da aktif olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtildi. Eğlenerek strateji geliştirme, sabırlı olma, fikir yürütme, ön görü geliştirme, planlı hareket etmeyi sağlama gibi yeteneklerin farkına varılmasına destek olmak amacıyla oluşturulan akıl ve zekâ oyunları sınıfı öğrencileri eğlendirirken gelişimlerine de destek oluyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği akıl ve zekâ oyunları sınıfında mangala, satranç, abbalon, koridor, skrebel, pratik bardaklar, tabu, jenga, dedektif ve tangram gibi oyunlar yer alıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin çocuk ve gençlere yönelik sunduğu önemli hizmetlerinden olan Mimar Sinan Bilgi Evinde yaz dönemi kursları için hazırlıklar tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çocuk ve gençlere yönelik sunduğu önemli hizmetlerinden olan Mimar Sinan Bilgi Evinde yaz dönemi kursları için hazırlıklar tamamlandı.

Dönem içerisinde öğrencilerin okulda aldıkları eğitimi destekleyen, bilgi ve becerilerini geliştiren, okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olan Bilgi Evi, yaz döneminde de veliler ve öğrencilerin vazgeçilmez adresi olacak.

HEM EĞLENDİRİYOR HEM GELİŞTİRİYOR

2018- 2019 eğitim öğretim yılı destek programı kapsamında 1.587 aktif öğrencisiyle etkinlik ve kulüp faaliyetlerini tamamlayarak dönemi sonlandıran Mimar Sinan Bilgi Evinde öğrencilerin tatili verimli bir şekilde geçirebilmeleri için yaz programı planlandı. Birbirinden eğlenceli, eğitici aktiviteler ve sosyal, kültürel faaliyetlerle öğrencileri bu yaz döneminde de yalnız bırakmayan Mimar Sinan Bilgi Evinde Kuran-ı Kerim, kodlama, eğlenceli bilim, astronomi kulübü, taş boyama, müzik kulübü, drama, hızlı işlem, diksiyon gibi çeşitli kulüp faaliyeti ve birçok etkinlik yer alıyor. Sosyal aktivitelerin de yer aldığı Bilgi Evinde; tarihi, coğrafi ve kültürel anlamda çocukların kendilerini geliştirebilmelerini ve eğlenmelerini sağlamak için de önemli olan yerlere gezi ve piknik programları organize ediliyor. 17 Haziran’da başlayacak olan yaz programı 2 Ağustos’ta sona erecek.

“AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI SINIFI” ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI

Çeşitli etkinliklerin yer aldığı Mimar Sinan Bilgi Evinde 2017 yılından bu yana devam eden akıl ve zekâ oyunları sınıfının da aktif olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtildi. Eğlenerek strateji geliştirme, sabırlı olma, fikir yürütme, ön görü geliştirme, planlı hareket etmeyi sağlama gibi yeteneklerin farkına varılmasına destek olmak amacıyla oluşturulan akıl ve zekâ oyunları sınıfı öğrencileri eğlendirirken gelişimlerine de destek oluyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği akıl ve zekâ oyunları sınıfında mangala, satranç, abbalon, koridor, skrebel, pratik bardaklar, tabu, jenga, dedektif ve tangram gibi oyunlar yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.