MİMAR SİNAN BİLGİ EVİ YİNE FARKLILIĞINI GÖSTERDİ

Gündem 01.06.2018 - 11:13, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3561+ kez okundu.
 

MİMAR SİNAN BİLGİ EVİ YİNE FARKLILIĞINI GÖSTERDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesinin eğitim alanında hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi, verdiği eğitimin yanında öğrencilerin sınav stresini yenmesi için de büyük katkı sağlıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin eğitim alanında hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi, verdiği eğitimin yanında öğrencilerin sınav stresini yenmesi için de büyük katkı sağlıyor. Bilgi Evi son olarak Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde öğrencilerine yönelik motivasyon semineri düzenledi. Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimi destekleyen, bilgi ve becerilerini geliştiren ve okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olan Mimar Sinan Bilgi Evinde yalnızca müfredat çerçevesinde ders tekrarı yapılmıyor. Bilgi Evi öğrencilerine, aldıkları eğitimin yanı sıra girecekleri sınavlar için de düzenlenen seminerlerle önemli bir motivasyon sağlanıyor. TOPLAM 129 ÖĞRENCİYE SEMİNER VERİLDİ 2 Haziran 2018 Cumartesi günü ülke genelinde yapılacak Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (LGS) için Mimar Sinan Bilgi Evinde kurslara katılan 8. sınıf öğrencisi toplam 129 kişiye bu önemli sınav öncesinde “Sınav Sürecini Yönetme ve Motivasyon Semineri” düzenlendi. Oluşturulan 5 ayrı grupla gerçekleştirilen motivasyon semineri, Rehber Öğretmen Gönül Beyza Can tarafından verilirken yetkililer bu sınav sürecinde toplam 4 kez deneme sınavı yapıldığına da dikkat çekti. SINAV STRESİNDEN KURTULMANIN YOLLARI ANLATILDI Eylül ayında başlayan eğitim maratonunun sonuna gelen öğrencilere bu önemli sınav öncesinde düzenlenen motivasyon seminerinde öğrenciler, sınav öncesi yapılacak hazırlıklar ve sınav esnasında kaygıya ve strese yenik düşmemenin yollarını, soruları doğru kavrayıp yorumlayarak çözümleme yöntemlerini ve sınavda küçük nefes egzersizleri yaparak kaygıyı nasıl azaltabileceklerini öğrendiler. ÖĞRENCİLER BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR ETTİ Sınav hazırlıklarını bu motivasyon semineriyle pekiştiren öğrenciler, Büyükşehir Belediyesinin sağladığı bu katkının çok önemli olduğuna vurgu yaparak Başkan Enver Yılmaz başta olmak üzere kendileri için emek harcayan herkese teşekkür etti.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin eğitim alanında hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi, verdiği eğitimin yanında öğrencilerin sınav stresini yenmesi için de büyük katkı sağlıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin eğitim alanında hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi, verdiği eğitimin yanında öğrencilerin sınav stresini yenmesi için de büyük katkı sağlıyor. Bilgi Evi son olarak Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde öğrencilerine yönelik motivasyon semineri düzenledi.

Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimi destekleyen, bilgi ve becerilerini geliştiren ve okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olan Mimar Sinan Bilgi Evinde yalnızca müfredat çerçevesinde ders tekrarı yapılmıyor. Bilgi Evi öğrencilerine, aldıkları eğitimin yanı sıra girecekleri sınavlar için de düzenlenen seminerlerle önemli bir motivasyon sağlanıyor.

TOPLAM 129 ÖĞRENCİYE SEMİNER VERİLDİ

2 Haziran 2018 Cumartesi günü ülke genelinde yapılacak Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (LGS) için Mimar Sinan Bilgi Evinde kurslara katılan 8. sınıf öğrencisi toplam 129 kişiye bu önemli sınav öncesinde “Sınav Sürecini Yönetme ve Motivasyon Semineri” düzenlendi. Oluşturulan 5 ayrı grupla gerçekleştirilen motivasyon semineri, Rehber Öğretmen Gönül Beyza Can tarafından verilirken yetkililer bu sınav sürecinde toplam 4 kez deneme sınavı yapıldığına da dikkat çekti.

SINAV STRESİNDEN KURTULMANIN YOLLARI ANLATILDI

Eylül ayında başlayan eğitim maratonunun sonuna gelen öğrencilere bu önemli sınav öncesinde düzenlenen motivasyon seminerinde öğrenciler, sınav öncesi yapılacak hazırlıklar ve sınav esnasında kaygıya ve strese yenik düşmemenin yollarını, soruları doğru kavrayıp yorumlayarak çözümleme yöntemlerini ve sınavda küçük nefes egzersizleri yaparak kaygıyı nasıl azaltabileceklerini öğrendiler.

ÖĞRENCİLER BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Sınav hazırlıklarını bu motivasyon semineriyle pekiştiren öğrenciler, Büyükşehir Belediyesinin sağladığı bu katkının çok önemli olduğuna vurgu yaparak Başkan Enver Yılmaz başta olmak üzere kendileri için emek harcayan herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.