MODERN AHIR VE AĞIL

Gündem 08.06.2023 - 18:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4192+ kez okundu.
 

MODERN AHIR VE AĞIL

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ahır-ağıl yapımına verilen % 50 hibe desteği kapsamında Ordu ilinde 101 adet modern ahır ve ağıl kazandırıldı.

Akkuş ilçesinde Hasan Çelenoğlu'na ait ahırda incelemelerde bulunan Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz burada yaptığı açıklamada; “Akkuş ilçemizde bir dizi işletme ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda öncelikle ilçemizde yem bitkileri üretim alanlarında incelemelerde bulunduk.  Ardından Aksüt Kooperatifi Akpınar Süt Toplama Merkezini ziyaret ederek kooperatif başkanımızdan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Şu anda da İlimizin en uzak ilçesi Akkuş'un en uzak mahallelerinden Ceyhanlı Mahallesinde Bakanlığımız tarafından ahır-ağıl yapımına verilen % 50 hibe desteğinden faydalanarak modern bir ahır tesis eden Hasan Çelenoğlu'na ait büyükbaş işletmesindeyiz. Hibe desteklerimizin amacına ulaştığını görmek bizleri oldukça mutlu etti. Üreticimizi tebrik ediyorum" dedi. İlimize 101 adet modern ahır ve ağıl kazandırıldığının altını çizen İl Müdürü Yılmaz; “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından bölgemizde hayvancılığın gelişmesini sağlamak ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla ahır - ağıl yapımına % 50 hibe desteği verilmiştir. Bu kapsamda bugüne kadar ilimize toplam 101 adet modern ahır kazandırılmış ve yetiştiricilerimize 9,3 Milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. Üreticilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.   
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ahır-ağıl yapımına verilen % 50 hibe desteği kapsamında Ordu ilinde 101 adet modern ahır ve ağıl kazandırıldı.

Akkuş ilçesinde Hasan Çelenoğlu'na ait ahırda incelemelerde bulunan Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz burada yaptığı açıklamada; “Akkuş ilçemizde bir dizi işletme ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda öncelikle ilçemizde yem bitkileri üretim alanlarında incelemelerde bulunduk.  Ardından Aksüt Kooperatifi Akpınar Süt Toplama Merkezini ziyaret ederek kooperatif başkanımızdan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Şu anda da İlimizin en uzak ilçesi Akkuş'un en uzak mahallelerinden Ceyhanlı Mahallesinde Bakanlığımız tarafından ahır-ağıl yapımına verilen % 50 hibe desteğinden faydalanarak modern bir ahır tesis eden Hasan Çelenoğlu'na ait büyükbaş işletmesindeyiz. Hibe desteklerimizin amacına ulaştığını görmek bizleri oldukça mutlu etti. Üreticimizi tebrik ediyorum" dedi.
İlimize 101 adet modern ahır ve ağıl kazandırıldığının altını çizen İl Müdürü Yılmaz; “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından bölgemizde hayvancılığın gelişmesini sağlamak ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla ahır - ağıl yapımına % 50 hibe desteği verilmiştir. Bu kapsamda bugüne kadar ilimize toplam 101 adet modern ahır kazandırılmış ve yetiştiricilerimize 9,3 Milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. Üreticilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.