MÜDÜR GÜNAY’DAN YAPILANDIRMA UYARISI

Gündem 26.07.2018 - 16:42, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3445+ kez okundu.
 

MÜDÜR GÜNAY’DAN YAPILANDIRMA UYARISI

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında kurum alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili basın toplantısı yaparak, önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında kurum alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili basın toplantısı yaparak, önemli açıklamalarda bulundu. Prim borçlarına ilişkin yapılandırmanın 31 Temmuz 2018 günü sona ereceğini belirten SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, prim borcu bulunanların mutlaka yapılandırmadan yararlanmalarını istedi. Son 30 yılın en avantajlı yapılandırması olduğuna dikkat çeken Mehmet Yaşar Günay, “18.05.2018 tarihinde yürürlüğe giren 7143 sayılı yasayla, sosyal güvenlik kurum prim alacakları yeniden yapılandırıldı. Bu yapılandırmayla, işveren ve sigortalılarımıza bir ödeme kolaylığı getirildi. Yapılandırmada, son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018 tarihi olarak belirlendi. Bu kapsamda sosyal güvenlik kurumunun prim alacakları, sigorta primleri, işveren sigorta işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları, genel sağlık sigortası prim borçları, bu yasa kapsamında yapılandırılması da söz konusu” dedi. Tüm kesimlerin, yapılandırmadan yararlanabilmesi için sahada çalıştıklarını ifade eden Mehmet Yaşar Günay, “İl müdür yardımcılarımız. merkez müdürlerimiz, denetmenlerimiz, icra memurlarımız ve diğer personellerimiz sahada işverenlerimizi, esnaflarımızı ve sigortalılarımızı bizzat ziyaret ederek, bilgilendirme broşürleri dağıtmak sureti ile 7143 sayılı kanunun getirdiği avantajları anlatmak üzere sahaya çıktı” diye konuştu. Sigorta prim borçlarının yapılandırılmasının peşin ödenebileceği gibi 18 eşit taksitle ödeme kolaylığı getirildiğini hatırlatan Mehmet Yaşar Günay, “Bu taksitli ödeme kolaylığından, 2 ayda bir ödemek suretiyle vatandaşımız 36 ay süre zarfında borcun tamamını ödemiş olacak. Peşin ödemelerde ise, işlenen gecikme faizi ve gecikme zammı tamamen silinerek yerine YÜFE katsayısı uygulanması suretiyle bir hesap yapılacak. YÜFE’nin de  % 90’ı siliniyor. Yani % 10 uygulanıyor.  Borçlarını ödeyenler emekli olabildiği gibi, işverenlerimiz de borçlarını ödemesi halinde icra takibinden kurtulmuş olacak. Borcu yoktur yazısı alabilecek. İhaleye giriyorsa ihaleye girme imkanına kavuşacak. Ama her şeyden önemlisi düzenli prim ödeyenlere sunduğumuz işveren prim ve sigorta primi teşviklerinden yararlanmış olacaklar. Bu büyük bir avantaj. Son 30 yılın en büyük yapılandırmasıdır. Bu fırsatı vatandaşlarımıza, işverenlerimize kaçırmamasını özellikle ve önemle söylüyorum. Ciddi bir başvuru da aldık. Ama hiçbir vatandaşımızı, hiçbir işverenimizi yapılandırma fırsatından mahrum etmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.  
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında kurum alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili basın toplantısı yaparak, önemli açıklamalarda bulundu.
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında kurum alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili basın toplantısı yaparak, önemli açıklamalarda bulundu.
Prim borçlarına ilişkin yapılandırmanın 31 Temmuz 2018 günü sona ereceğini belirten SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, prim borcu bulunanların mutlaka yapılandırmadan yararlanmalarını istedi.
Son 30 yılın en avantajlı yapılandırması olduğuna dikkat çeken Mehmet Yaşar Günay, “18.05.2018 tarihinde yürürlüğe giren 7143 sayılı yasayla, sosyal güvenlik kurum prim alacakları yeniden yapılandırıldı. Bu yapılandırmayla, işveren ve sigortalılarımıza bir ödeme kolaylığı getirildi. Yapılandırmada, son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018 tarihi olarak belirlendi. Bu kapsamda sosyal güvenlik kurumunun prim alacakları, sigorta primleri, işveren sigorta işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları, genel sağlık sigortası prim borçları, bu yasa kapsamında yapılandırılması da söz konusu” dedi.
Tüm kesimlerin, yapılandırmadan yararlanabilmesi için sahada çalıştıklarını ifade eden Mehmet Yaşar Günay, “İl müdür yardımcılarımız. merkez müdürlerimiz, denetmenlerimiz, icra memurlarımız ve diğer personellerimiz sahada işverenlerimizi, esnaflarımızı ve sigortalılarımızı bizzat ziyaret ederek, bilgilendirme broşürleri dağıtmak sureti ile 7143 sayılı kanunun getirdiği avantajları anlatmak üzere sahaya çıktı” diye konuştu.
Sigorta prim borçlarının yapılandırılmasının peşin ödenebileceği gibi 18 eşit taksitle ödeme kolaylığı getirildiğini hatırlatan Mehmet Yaşar Günay, “Bu taksitli ödeme kolaylığından, 2 ayda bir ödemek suretiyle vatandaşımız 36 ay süre zarfında borcun tamamını ödemiş olacak. Peşin ödemelerde ise, işlenen gecikme faizi ve gecikme zammı tamamen silinerek yerine YÜFE katsayısı uygulanması suretiyle bir hesap yapılacak. YÜFE’nin de  % 90’ı siliniyor. Yani % 10 uygulanıyor.  Borçlarını ödeyenler emekli olabildiği gibi, işverenlerimiz de borçlarını ödemesi halinde icra takibinden kurtulmuş olacak. Borcu yoktur yazısı alabilecek. İhaleye giriyorsa ihaleye girme imkanına kavuşacak. Ama her şeyden önemlisi düzenli prim ödeyenlere sunduğumuz işveren prim ve sigorta primi teşviklerinden yararlanmış olacaklar. Bu büyük bir avantaj. Son 30 yılın en büyük yapılandırmasıdır. Bu fırsatı vatandaşlarımıza, işverenlerimize kaçırmamasını özellikle ve önemle söylüyorum. Ciddi bir başvuru da aldık. Ama hiçbir vatandaşımızı, hiçbir işverenimizi yapılandırma fırsatından mahrum etmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.