NİSAN AYI KÜLTÜR SANAT TAKVİMİ HAZIR

Kültür 03.04.2018 - 14:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3765+ kez okundu.
 

NİSAN AYI KÜLTÜR SANAT TAKVİMİ HAZIR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Nisan ayı programını oluşturdu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Nisan ayı programını oluşturdu. Nisan 2018 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri programında, Oyunun Adı Kül Kedisi, Entrikalı Dolap Komedyası ve Kel Oğlum Keleş Oğlum adlı tiyatro oyunları ile Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi, Türk Sanat Müziği Konseri, Yavuz Bahadıroğlu ile Tarih Söyleşisi, Altınordu ORMEK Yıl Sonu Sergisi, Fatsa ORMEK Yıl Sonu Sergisi ve ORMEK Tasavvuf Musikisi Korosu Konseri de yer alıyor. Başkan Enver Yılmaz, “Nisan 2018 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının ön sözünde şu görüşlere yer verdi: Çok yönlü ve özgün nice yatırımla kentimize her geçen gün yeni bir hizmet sunarak altyapıda ve yolda köklü değişimler gerçekleştiriyor, üstyapı konusunda coğrafyamızın dokusuna ve insanına yakışır projelerimizi geliştirerek süratle hayata geçiriyoruz. Halkımızın beklentisi doğrultusunda mesai mefhumu gözetmeksizin yürüttüğümüz başarılı faaliyetleri, yenilikçi kimliğimizle bir adım daha öteye taşıyor ve bu vizyonumuzu sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif birçok alanda da ortaya koymaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız tarafından takdir kazanan ve yoğun ilgi gören etkinliklerimiz kapsamında, tüm ilçelerimizde konferanslarımızı, söyleşilerimizi ve tiyatro oyunlarımızı insanımızla buluşturmayı sürdürüyoruz. Nisan ayında, Osmanlı Dönemi'nden başlayıp yakın tarihimizde ve günümüzde yaşanan gelişmelerin değerlendirileceği Yavuz Bahadıroğlu'yla Tarih Söyleşisi ile geçmişin ve bugünün bilinmeyen yanlarını keşfetmenin yanı sıra Türk Sanat Müziği Konseri ve ORMEK Tasavvuf Musikisi Konseri ile unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayacağız. Büyükşehir Belediyemiz Sanat Galerisinde “Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi” ile milletimizin diriliş ruhunu bir kez daha idrak edecek, ORMEK Altınordu şubemizde düzenleyeceğimiz yıl sonu sergimizle kursiyerlerimizin ortaya koydukları özgün ürünleri görücüye çıkaracağız. Her yıl Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlemekte olduğumuz satranç turnuvalarına bu yıl da ev sahipliği yapıp, Ordu Büyükşehir Belediyesi 4. Uluslararası Açık ve Yıldırım Ödüllü Satranç Turnuvası düzenleyerek satranç spor dalında özellikle gençlerimizin geleceğine olumlu katkı sağlayacak doğru hamlelerde bulunmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle insanlığın kurtuluşu için gönderilen Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) yaptığı mukaddes ve manevi yolculuğunu idrak edeceğimiz Miraç Kandili'nizi kutlar, yarının büyükleri olarak ülkemiz geleceğine yön verecek tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik eder, on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili'nin milletimize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Nisan ayı programını oluşturdu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Nisan ayı programını oluşturdu.

Nisan 2018 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri programında, Oyunun Adı Kül Kedisi, Entrikalı Dolap Komedyası ve Kel Oğlum Keleş Oğlum adlı tiyatro oyunları ile Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi, Türk Sanat Müziği Konseri, Yavuz Bahadıroğlu ile Tarih Söyleşisi, Altınordu ORMEK Yıl Sonu Sergisi, Fatsa ORMEK Yıl Sonu Sergisi ve ORMEK Tasavvuf Musikisi Korosu Konseri de yer alıyor.

Başkan Enver Yılmaz, “Nisan 2018 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının ön sözünde şu görüşlere yer verdi:

Çok yönlü ve özgün nice yatırımla kentimize her geçen gün yeni bir hizmet sunarak altyapıda ve yolda köklü değişimler gerçekleştiriyor, üstyapı konusunda coğrafyamızın dokusuna ve insanına yakışır projelerimizi geliştirerek süratle hayata geçiriyoruz.

Halkımızın beklentisi doğrultusunda mesai mefhumu gözetmeksizin yürüttüğümüz başarılı faaliyetleri, yenilikçi kimliğimizle bir adım daha öteye taşıyor ve bu vizyonumuzu sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif birçok alanda da ortaya koymaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız tarafından takdir kazanan ve yoğun ilgi gören etkinliklerimiz kapsamında, tüm ilçelerimizde konferanslarımızı, söyleşilerimizi ve tiyatro oyunlarımızı insanımızla buluşturmayı sürdürüyoruz.

Nisan ayında, Osmanlı Dönemi'nden başlayıp yakın tarihimizde ve günümüzde yaşanan gelişmelerin değerlendirileceği Yavuz Bahadıroğlu'yla Tarih Söyleşisi ile geçmişin ve bugünün bilinmeyen yanlarını keşfetmenin yanı sıra Türk Sanat Müziği Konseri ve ORMEK Tasavvuf Musikisi Konseri ile unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayacağız. Büyükşehir Belediyemiz Sanat Galerisinde “Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi” ile milletimizin diriliş ruhunu bir kez daha idrak edecek, ORMEK Altınordu şubemizde düzenleyeceğimiz yıl sonu sergimizle kursiyerlerimizin ortaya koydukları özgün ürünleri görücüye çıkaracağız. Her yıl Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlemekte olduğumuz satranç turnuvalarına bu yıl da ev sahipliği yapıp, Ordu Büyükşehir Belediyesi 4. Uluslararası Açık ve Yıldırım Ödüllü Satranç Turnuvası düzenleyerek satranç spor dalında özellikle gençlerimizin geleceğine olumlu katkı sağlayacak doğru hamlelerde bulunmayı sürdüreceğiz.

Bu vesileyle insanlığın kurtuluşu için gönderilen Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) yaptığı mukaddes ve manevi yolculuğunu idrak edeceğimiz Miraç Kandili'nizi kutlar, yarının büyükleri olarak ülkemiz geleceğine yön verecek tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik eder, on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili'nin milletimize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.