‘NORMALLEŞME DAHA UZUN ZAMANA YAYILMALIDIR’

Sağlık 15.06.2021 - 22:59, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3945+ kez okundu.
 

‘NORMALLEŞME DAHA UZUN ZAMANA YAYILMALIDIR’

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, Kontrollü normalleşme daha uzun bir zamana yayılması gerektiğini söylerkem, ‘’ İyiye giden veriler tedbirlerin gevşemesine sebep olmamalıdır’ ’dedi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, Kontrollü normalleşme daha uzun bir zamana yayılması gerektiğini söylerkem, ‘’ İyiye giden veriler tedbirlerin gevşemesine sebep olmamalıdır’  ’dedi. Coşkun, ’’Bilindiği gibi Haziran ayında ülkemizde adeta bir aşı seferberliğiyle corona aşısı yapılmaktadır. Bu hafta 45 yaş üstü, haftaya da 40 yaş üstü aşılanmaya başlayacaktır. Ülkemizde 45 yaş üstünde bulunan nüfusun ülke nüfusuna oranı % 31 iken, buna 40 yaş ve üzerini de dahi edersek bu oran % 39’lara çıkacaktır. Bu durumda tahminimiz odur ki : 40 yaş üstü tamamen aşılandığında, ülkede nüfusa oranla aşılanan nüfus % 39-40’ları bulacaktır. Ama bir çekincemiz var ! Özellikle aşılamanın başında herkes aşı olmaya gitmedi gevşeklik yaptı. Bu oran da iyimser bir rakamla % 20 olsa: % 31 sonucuna ulaşırız. Yani 40 yaş üstü de aşılandığında ( burada ikinci dozun da yapılıp aradan da en az 15 gün zaman geçmesini kastediyoruz ) nüfusun yaklaşık % 30’u aşılanmış olacaktır. Bu durum ölüm sayılarında çok ciddi bir azalma yapacak, vaka sayılarını da oldukça düşürecektir. Bütün mesele bundan sonrasında ne yapmalıyız ? ‘’ diye konuştu. Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, ’’Karşımızda İngiltere örneği var. İkinci doz Aşı oranları nüfusun % 30’larına geldiğinde ölümler aynı bizdeki gibi hatta daha da iyi bir şekilde neredeyse durdu. Ama buna güvenerek kontrolsüz normalleşmeye başladılar ve korkarım vakalar yine artacak. Öyleyse ne yapmak lazım : Kontrollü normalleşme sağlamak ve maske  + 2 metre mesafe ve hijyen tedbirleri asla göz ardı edilmemeli. Corona virüs dünyada can almayı bırakırsa ancak o Zaman kendimizi tam güvende hissedebiliriz. O nedenle asla tedbirleri gevşetmemeliyiz’’ görüşlerini dile getirdi.  
Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, Kontrollü normalleşme daha uzun bir zamana yayılması gerektiğini söylerkem, ‘’ İyiye giden veriler tedbirlerin gevşemesine sebep olmamalıdır’ ’dedi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, Kontrollü normalleşme daha uzun bir zamana yayılması gerektiğini söylerkem, ‘’ İyiye giden veriler tedbirlerin gevşemesine sebep olmamalıdır’  ’dedi.
Coşkun, ’’Bilindiği gibi Haziran ayında ülkemizde adeta bir aşı seferberliğiyle corona aşısı yapılmaktadır. Bu hafta 45 yaş üstü, haftaya da 40 yaş üstü aşılanmaya başlayacaktır. Ülkemizde 45 yaş üstünde bulunan nüfusun ülke nüfusuna oranı % 31 iken, buna 40 yaş ve üzerini de dahi edersek bu oran % 39’lara çıkacaktır. Bu durumda tahminimiz odur ki : 40 yaş üstü tamamen aşılandığında, ülkede nüfusa oranla aşılanan nüfus % 39-40’ları bulacaktır. Ama bir çekincemiz var ! Özellikle aşılamanın başında herkes aşı olmaya gitmedi gevşeklik yaptı. Bu oran da iyimser bir rakamla % 20 olsa: % 31 sonucuna ulaşırız. Yani 40 yaş üstü de aşılandığında ( burada ikinci dozun da yapılıp aradan da en az 15 gün zaman geçmesini kastediyoruz ) nüfusun yaklaşık % 30’u aşılanmış olacaktır. Bu durum ölüm sayılarında çok ciddi bir azalma yapacak, vaka sayılarını da oldukça düşürecektir. Bütün mesele bundan sonrasında ne yapmalıyız ? ‘’ diye konuştu.
Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, ’’Karşımızda İngiltere örneği var. İkinci doz Aşı oranları nüfusun % 30’larına geldiğinde ölümler aynı bizdeki gibi hatta daha da iyi bir şekilde neredeyse durdu. Ama buna güvenerek kontrolsüz normalleşmeye başladılar ve korkarım vakalar yine artacak. Öyleyse ne yapmak lazım : Kontrollü normalleşme sağlamak ve maske  + 2 metre mesafe ve hijyen tedbirleri asla göz ardı edilmemeli. Corona virüs dünyada can almayı bırakırsa ancak o Zaman kendimizi tam güvende hissedebiliriz. O nedenle asla tedbirleri gevşetmemeliyiz’’ görüşlerini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.