OBBKT’DE PERDE HEYECANI

Sanat 28.09.2017 - 09:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4180+ kez okundu.
 

OBBKT’DE PERDE HEYECANI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) sezona sürpriz oyunlarla hazırlanıyor. OBBKT, 2017-2018 tiyatro sezonunda biri yetişkin diğeri çocuk oyunu olmak üzere, iki farklı tiyatro oyunuyla Ordulu sanatseverlere merhaba diyecek.

“MİSAFİR” VE “OYUNUN ADI KÜLKEDİSİ” Çalışmaları devam eden, yönetmenliklerini Ufuk Ersoy’un yaptığı ve Bilgesu Ernus’un yazdığı “Misafir” adlı yetişkin oyunu ile Özer Tunca’nın yazdığı “Oyunun Adı Külkedisi” adlı çocuk oyununun Ekim ayı içerisinde seyirciyle buluşması planlanıyor. BAŞKAN YILMAZ, “OBBKT BİR MARKADIR” Başkan Enver Yılmaz, Ordu’da sanatın yaşatılmasında lokomotif görevi üstlenen önemli kurumun yine OBBKT olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “1964 yılından bu yana sanata ışık tutan tiyatromuz, yüzlerce oyunu sahneye taşıyarak ilimizin sanat alanındaki farkını ortaya koymuştur. Bugüne kadar Orduluların sahip çıkarak yaşattığı ve ayakta durmasını sağladığı tiyatromuz ile ne kadar övünsek azdır. OBBKT, geçtiğimiz yıl bir rekora imza atarak kurulduğu tarihten bu yana, Ordu ili ve ilçelerimiz, hatta kimi mahallelerimizde sahnelediği oyunlar ile 35 bin seyircinin tiyatro izlemesini sağlamış, Ordu’nun kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunmak adına büyük başarıya imza atmıştır. Yeni sezonumuzda hazırladığımız oyunlar ile yine farklı başarılar yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi. OBBKT’nin yeni sezonda sahneleyeceği iki oyunun içerikleri ise şöyle: MİSAFİR (Yetişkin Oyunu) Bilgesu Ernus’un yazdığı Misafir, bugüne kadar başta Devlet Tiyatrolarında olmak üzere, birçok özel tiyatroda sahnelenen ve seyirci tarafından oldukça ilgi gören bir oyundur. 1960'lı yıllarda daha iyi yaşamak amacıyla Türkiye'den Almanya'ya işçi akınının yaşandığı dönemlerde önce "misafir" olarak çağrılan insanların daha sonra deformasyona yol açması, uyumsuzluk gibi nedenlerle kovulması ve yurtsuz kalmasının hikâyesinin anlatıldığı, evrensel ekonomik temelleri dile getiren bir oyundur. OYUNUN ADI KÜLKEDİSİ (Çocuk Oyunu) Özer Tunca’nın yazdığı “Oyunun Adı Külkedisi” oyununun başlamasına kısa bir süre kala oyuncuların oyunu bıraktığını öğrenen yönetmen, seyirciler salona alınmaya başlanınca perdeyi kapatmamak için tüm oyunu teknik ekibe oynatmaya karar verir. Oyunda “Külkedisi” masalıyla teknik ekibin ezberinde ve alışık olmadığı bir şekilde seyircinin karşısına çıkması anlatılır.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) sezona sürpriz oyunlarla hazırlanıyor. OBBKT, 2017-2018 tiyatro sezonunda biri yetişkin diğeri çocuk oyunu olmak üzere, iki farklı tiyatro oyunuyla Ordulu sanatseverlere merhaba diyecek.

“MİSAFİR” VE “OYUNUN ADI KÜLKEDİSİ”

Çalışmaları devam eden, yönetmenliklerini Ufuk Ersoy’un yaptığı ve Bilgesu Ernus’un yazdığı “Misafir” adlı yetişkin oyunu ile Özer Tunca’nın yazdığı “Oyunun Adı Külkedisi” adlı çocuk oyununun Ekim ayı içerisinde seyirciyle buluşması planlanıyor.

BAŞKAN YILMAZ, “OBBKT BİR MARKADIR”

Başkan Enver Yılmaz, Ordu’da sanatın yaşatılmasında lokomotif görevi üstlenen önemli kurumun yine OBBKT olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “1964 yılından bu yana sanata ışık tutan tiyatromuz, yüzlerce oyunu sahneye taşıyarak ilimizin sanat alanındaki farkını ortaya koymuştur. Bugüne kadar Orduluların sahip çıkarak yaşattığı ve ayakta durmasını sağladığı tiyatromuz ile ne kadar övünsek azdır. OBBKT, geçtiğimiz yıl bir rekora imza atarak kurulduğu tarihten bu yana, Ordu ili ve ilçelerimiz, hatta kimi mahallelerimizde sahnelediği oyunlar ile 35 bin seyircinin tiyatro izlemesini sağlamış, Ordu’nun kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunmak adına büyük başarıya imza atmıştır. Yeni sezonumuzda hazırladığımız oyunlar ile yine farklı başarılar yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

OBBKT’nin yeni sezonda sahneleyeceği iki oyunun içerikleri ise şöyle:

MİSAFİR (Yetişkin Oyunu)

Bilgesu Ernus’un yazdığı Misafir, bugüne kadar başta Devlet Tiyatrolarında olmak üzere, birçok özel tiyatroda sahnelenen ve seyirci tarafından oldukça ilgi gören bir oyundur. 1960'lı yıllarda daha iyi yaşamak amacıyla Türkiye'den Almanya'ya işçi akınının yaşandığı dönemlerde önce "misafir" olarak çağrılan insanların daha sonra deformasyona yol açması, uyumsuzluk gibi nedenlerle kovulması ve yurtsuz kalmasının hikâyesinin anlatıldığı, evrensel ekonomik temelleri dile getiren bir oyundur.

OYUNUN ADI KÜLKEDİSİ (Çocuk Oyunu)

Özer Tunca’nın yazdığı “Oyunun Adı Külkedisi” oyununun başlamasına kısa bir süre kala oyuncuların oyunu bıraktığını öğrenen yönetmen, seyirciler salona alınmaya başlanınca perdeyi kapatmamak için tüm oyunu teknik ekibe oynatmaya karar verir. Oyunda “Külkedisi” masalıyla teknik ekibin ezberinde ve alışık olmadığı bir şekilde seyircinin karşısına çıkması anlatılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.