OBBKT, GENÇ TİYATROCULARA KAPILARINI AÇTI

Kültür 15.04.2019 - 16:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3293+ kez okundu.
 

OBBKT, GENÇ TİYATROCULARA KAPILARINI AÇTI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Genç Tiyatro Günleri Festivali” başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Genç Tiyatro Günleri Festivali” başladı. Tiyatroya gönül vermiş gençlerin sahne aldığı festival, 19 Nisan’a kadar devam edecek. “FESTİVAL ‘ÇİZMELİ KEDİ’ İLE KAPILARINI AÇTI” Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) sahnesinde 19 Nisan’a kadar sürecek olan festival “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyunu ile kapılarını sanatseverlere açtı. Kumru Halk Eğitim Merkezi ve Şehit Sabri Eryeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sahnelenen “Hayvan Çiftliği” oyunuyla Özel Ordu Bahçeşehir Fen Lisesince sergilenen “Komşu Köyün Delisi” adlı oyun festival izleyicilerden tam not aldı. “SÖYLEŞİLER DE YER ALACAK” Ordulu tiyatro sanatçıları Ahmet Yenilmez ile Hakan Bilgin’in katılacağı söyleşilerin yanı sıra atölye çalışmalarının da yer alacağı festival, Ordu’da tiyatroyla ilgili farkındalık oluşturulurken aynı zamanda sanat yaşamına yeni tiyatrocuların katılmasına da katkı sağlanmış olacak. Festival programının devamında ise şu oyunlar sahnelenecek: 16 NİSAN 2019 SALI Saat 09.30 “Keloğlan Cephede” adlı oyunun sahnelenmesi Büyükşehir Belediyesi Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi Ekibi Saat 11.00 Atölye Çalışması “Sinema-TV-Tiyatro Çalışmalarında Fantastik Makyaj ve Efekt Makyajı” Öğr. Gör. Dr. Yeşim Arsoy Baltacıoğlu Saat 13.30 “Sınavsız Hava Sahası” adlı oyunun sahnelenmesi Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ekibi Saat 15.00 Söyleşi “Geleneksel Türk Tiyatrosu (Meddah, Orta Oyunu, Köy Seyirlik Oyunu)” İlker Taze Saat 20.00 “Kaç Baba Kaç” adlı oyunun sahnelenmesi Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Ekibi 17 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA Saat 09.30 “Kız İsteme, Teknoloji Anneleri, Uzaylı, İşçi” adlı skeçlerin sahnelenmesi Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Ekibi Saat 11.00 Atölye Çalışması “Sinema- TV- Tiyatro Çalışmalarında Fantastik Makyaj ve Efekt Makyajı” Öğr. Gör. Dr. Yeşim Arsoy Baltacıoğlu Saat 13.30 “Acil Servis” adlı oyunun sahnelenmesi Aybastı Fen Lisesi Ekibi Saat 15.00 Söyleşi Tiyatro Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ahmet Yenilmez 18 NİSAN 2019 PERŞEMBE Saat 09.30 Atölye Çalışması “Fiziksel Tiyatro, Maske Oyunculuğu ve Clown” Öğr. Gör. Dr. Züleyha Eşigül-Pınar Dinçol Saat 13.30 “Radyo-yu Hümayun” adlı oyunun sahnelenmesi Kumru Erçallar Anadolu Lisesi Ekibi Saat 16.00 “Düğün ya da Davul” adlı oyunun sahnelenmesi Ordu Üniversitesi Tiyatro Kulübü Ekibi 19 NİSAN 2019 CUMA Saat 09.00 Atölye Çalışması “Çocuk Tiyatrosu Oyunculuğu, Kukla ve Gölge Tiyatrosu Yapım ve Oynatım Atölyesi” Haluk Yüce, Marina Yüce Saat 11.00 “Uçmak Özgürlüktür” adlı oyunun sahnelenmesi Tiyatro Tempo Ekibi Saat 13.30 “Kuşlar” adlı oyunun sahnelenmesi Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Ekibi Saat 15.00 Söyleşi Hakan Bilgin
Ordu Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Genç Tiyatro Günleri Festivali” başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Genç Tiyatro Günleri Festivali” başladı. Tiyatroya gönül vermiş gençlerin sahne aldığı festival, 19 Nisan’a kadar devam edecek.

“FESTİVAL ‘ÇİZMELİ KEDİ’ İLE KAPILARINI AÇTI”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) sahnesinde 19 Nisan’a kadar sürecek olan festival “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyunu ile kapılarını sanatseverlere açtı. Kumru Halk Eğitim Merkezi ve Şehit Sabri Eryeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sahnelenen “Hayvan Çiftliği” oyunuyla Özel Ordu Bahçeşehir Fen Lisesince sergilenen “Komşu Köyün Delisi” adlı oyun festival izleyicilerden tam not aldı.

“SÖYLEŞİLER DE YER ALACAK”

Ordulu tiyatro sanatçıları Ahmet Yenilmez ile Hakan Bilgin’in katılacağı söyleşilerin yanı sıra atölye çalışmalarının da yer alacağı festival, Ordu’da tiyatroyla ilgili farkındalık oluşturulurken aynı zamanda sanat yaşamına yeni tiyatrocuların katılmasına da katkı sağlanmış olacak.

Festival programının devamında ise şu oyunlar sahnelenecek:

16 NİSAN 2019 SALI

Saat 09.30 “Keloğlan Cephede” adlı oyunun sahnelenmesi

Büyükşehir Belediyesi Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi Ekibi

Saat 11.00 Atölye Çalışması

“Sinema-TV-Tiyatro Çalışmalarında Fantastik Makyaj ve Efekt Makyajı”

Öğr. Gör. Dr. Yeşim Arsoy Baltacıoğlu

Saat 13.30 “Sınavsız Hava Sahası” adlı oyunun sahnelenmesi

Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ekibi

Saat 15.00 Söyleşi

“Geleneksel Türk Tiyatrosu (Meddah, Orta Oyunu, Köy Seyirlik Oyunu)”

İlker Taze

Saat 20.00 “Kaç Baba Kaç” adlı oyunun sahnelenmesi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Ekibi

17 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA

Saat 09.30 “Kız İsteme, Teknoloji Anneleri, Uzaylı, İşçi” adlı skeçlerin sahnelenmesi

Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Ekibi

Saat 11.00 Atölye Çalışması

“Sinema- TV- Tiyatro Çalışmalarında Fantastik Makyaj ve Efekt Makyajı”

Öğr. Gör. Dr. Yeşim Arsoy Baltacıoğlu

Saat 13.30 “Acil Servis” adlı oyunun sahnelenmesi

Aybastı Fen Lisesi Ekibi

Saat 15.00 Söyleşi

Tiyatro Üzerine Genel Bir Değerlendirme

Ahmet Yenilmez

18 NİSAN 2019 PERŞEMBE

Saat 09.30 Atölye Çalışması

“Fiziksel Tiyatro, Maske Oyunculuğu ve Clown”

Öğr. Gör. Dr. Züleyha Eşigül-Pınar Dinçol

Saat 13.30 “Radyo-yu Hümayun” adlı oyunun sahnelenmesi

Kumru Erçallar Anadolu Lisesi Ekibi

Saat 16.00 “Düğün ya da Davul” adlı oyunun sahnelenmesi

Ordu Üniversitesi Tiyatro Kulübü Ekibi

19 NİSAN 2019 CUMA

Saat 09.00 Atölye Çalışması

“Çocuk Tiyatrosu Oyunculuğu, Kukla ve Gölge Tiyatrosu Yapım ve Oynatım Atölyesi”

Haluk Yüce, Marina Yüce

Saat 11.00 “Uçmak Özgürlüktür” adlı oyunun sahnelenmesi

Tiyatro Tempo Ekibi

Saat 13.30 “Kuşlar” adlı oyunun sahnelenmesi

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Ekibi

Saat 15.00 Söyleşi

Hakan Bilgin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.