OBBKT ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Kültür 16.08.2017 - 14:59, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2938+ kez okundu.
 

OBBKT ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri açıklandı.

XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri açıklandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sanata ve sanatçıya verdiği destek nedeniyle jüri özel ödülüne layık görüldü. Yapılan değerlendirme neticesinde, OBBKT’li birçok oyuncu da farklı kategorilerde ödül aldı. Direklerarası seyircilerinin oluşturduğu halk jürisi, 2016-2017 tiyatro sezonunda Karadeniz Bölgesi’nde sahnelenen oyunlarla ilgili yaptığı değerlendirme neticesinde; performans, tasarım ve yapımlar kategorilerinde başarılı bulunan oyun, oyuncu ve tiyatroları açıkladı. Halk jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda, sanata ve sanatçıya destek anlayışı doğrultusunda mevcut tiyatro binasının tadilatını ve 35 bin seyircinin daha çağdaş bir ortamda yapılan tiyatro oyunlarına ulaşmasını sağlayan Başkan Enver Yılmaz, 2017 Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYORUZ OBBKT’nin başarısından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Göreve başladığımız günden itibaren kültür ve sanatın öneminin farkında olarak çok sayıda çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemiz, tüm sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da önemli projelere imza atıyor. Tiyatromuzun sahnelediği oyunlarımız, bölgemizde daha önce hiç tiyatro izlememiş seyircilere ulaşarak on binlerce sanatseverle buluştu. Kent olma bilincimizi, sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğümüz etkinlikler, hizmetler, sanatın gelişimi ve ödüller ile taçlandırıyoruz” dedi. SEYİRCİ REKORU KIRILDI Kültürel ve sanatsal alanda çok sayıda çalışmanın içinde olduklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Geçtiğimiz tiyatro sezonunda, büyük bir başarıya imza atarak tiyatromuzun kurulduğu 1964 yılından bu yana, ilk kez 35 bin seyircinin üzerine çıkarak seyirci rekoru kırdık. Bu başarının ardından, tiyatromuzun Direklerarası seyircilerinin oluşturduğu halk jürisi tarafından ödüle layık görülmesi, sanatın yaşatıldığı kentimiz adına onur vericidir. Ordu’muzun ve hemşehrilerimizin önemli bir markası olan OBBKT’nin başarıları hepimizi sevindirmektedir. Bundan sonra da OBBKT’den daha büyük başarılar bekliyoruz” diye konuştu.   XVII. DİREKLERARASI SEYİRCİ ÖDÜLLERİ   2017 Tiyatro Emek Ödülü: 40 yıldan bu yana Ordu’da tiyatro yapan, OBBKT’de çocuk oyunlarının başlatılmasında ve bugüne gelmesinde emeği olan Onur Çelikkol Yönetmen: Ufuk  Ersoy (Ayyar Hamza) Komedi Erkek: Bülent Öztürk (Ayyar Hamza) Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Denizhan Kırkkaya (Ayyar Hamza) Umut Veren Genç Kadın Oyuncu: Nilsu Namlı (Ocak)    
XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri açıklandı.

XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri açıklandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sanata ve sanatçıya verdiği destek nedeniyle jüri özel ödülüne layık görüldü. Yapılan değerlendirme neticesinde, OBBKT’li birçok oyuncu da farklı kategorilerde ödül aldı.

Direklerarası seyircilerinin oluşturduğu halk jürisi2016-2017 tiyatro sezonunda Karadeniz Bölgesi’nde sahnelenen oyunlarla ilgili yaptığı değerlendirme neticesinde; performans, tasarım ve yapımlar kategorilerinde başarılı bulunan oyun, oyuncu ve tiyatroları açıkladı.

Halk jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda, sanata ve sanatçıya destek anlayışı doğrultusunda mevcut tiyatro binasının tadilatını ve 35 bin seyircinin daha çağdaş bir ortamda yapılan tiyatro oyunlarına ulaşmasını sağlayan Başkan Enver Yılmaz, 2017 Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYORUZ

OBBKT’nin başarısından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Göreve başladığımız günden itibaren kültür ve sanatın öneminin farkında olarak çok sayıda çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemiz, tüm sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da önemli projelere imza atıyor. Tiyatromuzun sahnelediği oyunlarımız, bölgemizde daha önce hiç tiyatro izlememiş seyircilere ulaşarak on binlerce sanatseverle buluştu. Kent olma bilincimizi, sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğümüz etkinlikler, hizmetler, sanatın gelişimi ve ödüller ile taçlandırıyoruz” dedi.

SEYİRCİ REKORU KIRILDI

Kültürel ve sanatsal alanda çok sayıda çalışmanın içinde olduklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Geçtiğimiz tiyatro sezonunda, büyük bir başarıya imza atarak tiyatromuzun kurulduğu 1964 yılından bu yana, ilk kez 35 bin seyircinin üzerine çıkarak seyirci rekoru kırdık. Bu başarının ardından, tiyatromuzun Direklerarası seyircilerinin oluşturduğu halk jürisi tarafından ödüle layık görülmesi, sanatın yaşatıldığı kentimiz adına onur vericidir. Ordu’muzun ve hemşehrilerimizin önemli bir markası olan OBBKT’nin başarıları hepimizi sevindirmektedir. Bundan sonra da OBBKT’den daha büyük başarılar bekliyoruz” diye konuştu.

 

XVII. DİREKLERARASI SEYİRCİ ÖDÜLLERİ

 

2017 Tiyatro Emek Ödülü: 40 yıldan bu yana Ordu’da tiyatro yapan, OBBKT’de çocuk oyunlarının başlatılmasında ve bugüne gelmesinde emeği olan Onur Çelikkol

Yönetmen: Ufuk  Ersoy (Ayyar Hamza)

Komedi Erkek: Bülent Öztürk (Ayyar Hamza)

Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Denizhan Kırkkaya (Ayyar Hamza)

Umut Veren Genç Kadın Oyuncu: Nilsu Namlı (Ocak)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.