ODܒDE HALİL ÇOKYÜREKLİ KONSERİ

Sanat 19.12.2016 - 18:40, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2995+ kez okundu.
 

ODܒDE HALİL ÇOKYÜREKLİ KONSERİ

TRT Sanatçısı Halil Çokyürekli Üniversitemizde zurna konseri verdi.

Ordu Üniversitesi Sahne Performansları Kulübü tarafından Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Halil Çokyürekli’ye kabak kemanede Müzik ve Sahne Sanatları Öğr. Gör. Timur Eşigül, tuşlu çalgılarda Müzik ve Sahne Sanatları Öğr. Gör. Dr. Sercan Özkeleş,  bağlamada Mehmet Gökçe, bass’ta İbrahim Akgül, perküsyonda Mete Uğur Koçoğlu ve Alican Kaya, davulda Tuncay Çiçek eşlik etti. Ayrıca sahnede Kadıoğlu Zeybeği müziği eşliğinde efe oyunu sergilendi. Halil Çokyürekli, “Zurna; 3 bin yıldır yaşam sürdüren, Orta Asya’nın bağrından kopup bugüne kadar gelmiş milli enstrümanımızdır. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ve benim buraya gelmeme vesile olan Timur Eşigül’e ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. Konser sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Halil Çokyürekli’ye çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Noyan, “Bu akşam TRT Sanatçısı Halil Çokyürekli Anadolu’muzdan ezgiler, folklorumuzdan parçalarla yüreklerimizi fethetti. Geleneksel ve klasik müzik aletlerinin ne kadar uyumlu olduğunu, sergilenen efe oyunu ile de Türk’ün dünyaya karşı dik duruşunu bir kez daha gördük. Kendisine geldiği için Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli de Öğr. Gör. Timur Eşigül ve Öğr. Gör. Sercan Özkeleş’e teşekkür belgelerini takdim etti.
TRT Sanatçısı Halil Çokyürekli Üniversitemizde zurna konseri verdi.

Ordu Üniversitesi Sahne Performansları Kulübü tarafından Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Halil Çokyürekli’ye kabak kemanede Müzik ve Sahne Sanatları Öğr. Gör. Timur Eşigül, tuşlu çalgılarda Müzik ve Sahne Sanatları Öğr. Gör. Dr. Sercan Özkeleş,  bağlamada Mehmet Gökçe, bass’ta İbrahim Akgül, perküsyonda Mete Uğur Koçoğlu ve Alican Kaya, davulda Tuncay Çiçek eşlik etti. Ayrıca sahnede Kadıoğlu Zeybeği müziği eşliğinde efe oyunu sergilendi.

Halil Çokyürekli, “Zurna; 3 bin yıldır yaşam sürdüren, Orta Asya’nın bağrından kopup bugüne kadar gelmiş milli enstrümanımızdır. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ve benim buraya gelmeme vesile olan Timur Eşigül’e ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Konser sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Halil Çokyürekli’ye çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Noyan, “Bu akşam TRT Sanatçısı Halil Çokyürekli Anadolu’muzdan ezgiler, folklorumuzdan parçalarla yüreklerimizi fethetti. Geleneksel ve klasik müzik aletlerinin ne kadar uyumlu olduğunu, sergilenen efe oyunu ile de Türk’ün dünyaya karşı dik duruşunu bir kez daha gördük. Kendisine geldiği için Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli de Öğr. Gör. Timur Eşigül ve Öğr. Gör. Sercan Özkeleş’e teşekkür belgelerini takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.