ODÜ’DE EĞİTİM KAPASİTESİ ARTIYOR

Eğitim 30.09.2020 - 00:04, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3006+ kez okundu.
 

ODÜ’DE EĞİTİM KAPASİTESİ ARTIYOR

Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri bünyesinde lisansüstü eğitim imkanı sunan Üniversitemizin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde açılan lisansüstü kontenjanlara 2 bin 263 kişi başvuru yaptı.

Akademik başarı grafiğini her geçen yıl yükselten Ordu Üniversitesi  lisansüstü programlarıyla alanlarında yenilikçi fikirler üretebilen, analitik düşünebilen donanımlı bireyler yetiştirilmesinde öncü rol üstlenmeye devam ediyor.  Geçtiğimiz yıl 16 olan lisansüstü program sayısını bu yıl 30’a çıkaran Sosyal Bilimler Enstitüsünde bu dönem Tarih, Müzik, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi, Türkçe Eğitimi, Sosyal Bilimler Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Temel İslam Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Sinema ve Televizyon, Grafik, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Felsefe ve Din Bilimleri, Sanat Tarihi ile Sosyoloji alanlarında ilan edilen kontenjanlara toplamda bin 513 aday başvuru yaptı, 479 aday ise ilgili programlara kayıt yaptırma hakkı elde etti. Bu yıl açılan 2 yeni program ile program sayısını 15’e yükselten Fen Bilimleri Enstitüsünde Bahçe Bitkileri, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi, Kimya, Matematik, Matematik Eğitimi, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilenebilir Enerji, Peyzaj Mimarlığı, Deniz Ulaştırma Mühendisliği ile Deniz Teknolojisi, Çevre Bilimleri ve İklim Değişimi alanlarında ilan edilen kontenjanlara 339 aday başvurdu, 217 aday ilgili programlara kayıt yaptırmaya hak kazandı. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde ise Hemşirelik, Tıbbi Biyokimya, Beden Eğitimi ve Spor, Sağlık Yönetimi ile Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanları için ilan edilen kontenjanlara 411 kişi başvuruda bulundu, 55 aday ise ilgili programlara kayıt yaptırmaya hak kazandı. Konu ile İlgili olarak Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Enstitülerimiz akademik çalışmaların gerçekleştirildiği, geleceğin bilim insanlarının ve akademisyenlerinin yetiştirildiği, bu sayede ülkelerin uluslararası alanda tanınırlığının  artırılmasına büyük katkılar sağlayan önemli bilim merkezleridir. Ordu Üniversitesi olarak bizler de enstitülerimizde yapılacak olan  bilimsel çalışmalarla bilime hizmet etmek, lisansüstü eğitim kapasitesini daha yukarıya taşımak ve  nitelikli araştırmacılar yetiştirmek için azami gayret sarf etmekteyiz. Bu bağlamda yeni açılan programlar ile amacımıza ulaşmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken enstitülerimiz bünyesindeki anabilim dallarında yüksek lisans ve doktora programlarına katılan öğrencilerimize de her türlü desteği vermeye devam etmekteyiz.” dedi.     
Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri bünyesinde lisansüstü eğitim imkanı sunan Üniversitemizin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde açılan lisansüstü kontenjanlara 2 bin 263 kişi başvuru yaptı.
Akademik başarı grafiğini her geçen yıl yükselten Ordu Üniversitesi  lisansüstü programlarıyla alanlarında yenilikçi fikirler üretebilen, analitik düşünebilen donanımlı bireyler yetiştirilmesinde öncü rol üstlenmeye devam ediyor. 
Geçtiğimiz yıl 16 olan lisansüstü program sayısını bu yıl 30’a çıkaran Sosyal Bilimler Enstitüsünde bu dönem Tarih, Müzik, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi, Türkçe Eğitimi, Sosyal Bilimler Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Temel İslam Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Sinema ve Televizyon, Grafik, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Felsefe ve Din Bilimleri, Sanat Tarihi ile Sosyoloji alanlarında ilan edilen kontenjanlara toplamda bin 513 aday başvuru yaptı, 479 aday ise ilgili programlara kayıt yaptırma hakkı elde etti.
Bu yıl açılan 2 yeni program ile program sayısını 15’e yükselten Fen Bilimleri Enstitüsünde Bahçe Bitkileri, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi, Kimya, Matematik, Matematik Eğitimi, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilenebilir Enerji, Peyzaj Mimarlığı, Deniz Ulaştırma Mühendisliği ile Deniz Teknolojisi, Çevre Bilimleri ve İklim Değişimi alanlarında ilan edilen kontenjanlara 339 aday başvurdu, 217 aday ilgili programlara kayıt yaptırmaya hak kazandı.
Sağlık Bilimleri Enstitüsünde ise Hemşirelik, Tıbbi Biyokimya, Beden Eğitimi ve Spor, Sağlık Yönetimi ile Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanları için ilan edilen kontenjanlara 411 kişi başvuruda bulundu, 55 aday ise ilgili programlara kayıt yaptırmaya hak kazandı.
Konu ile İlgili olarak Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Enstitülerimiz akademik çalışmaların gerçekleştirildiği, geleceğin bilim insanlarının ve akademisyenlerinin yetiştirildiği, bu sayede ülkelerin uluslararası alanda tanınırlığının 
artırılmasına büyük katkılar sağlayan önemli bilim merkezleridir. Ordu Üniversitesi olarak bizler de enstitülerimizde yapılacak olan  bilimsel çalışmalarla bilime hizmet etmek, lisansüstü eğitim kapasitesini daha yukarıya taşımak ve  nitelikli araştırmacılar yetiştirmek için azami gayret sarf etmekteyiz. Bu bağlamda yeni açılan programlar ile amacımıza ulaşmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken enstitülerimiz bünyesindeki anabilim dallarında yüksek lisans ve doktora programlarına katılan öğrencilerimize de her türlü desteği vermeye devam etmekteyiz.” dedi. 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.