ODÜ'DE LİSANSÜSTÜ EĞİTİM KAPASİTESİ ARTIYOR

Eğitim 27.02.2020 - 11:45, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3110+ kez okundu.
 

ODÜ'DE LİSANSÜSTÜ EĞİTİM KAPASİTESİ ARTIYOR

Ordu Üniversitesi lisansüstü programlarına 2019-2020 bahar döneminde toplam 845 kişi başvuru yaptı.

Ordu Üniversitesi  lisansüstü programlarına 2019-2020 bahar döneminde toplam 845 kişi başvuru yaptı. Açılan 5 yeni program ile lisansüstü program sayısını 25’e çıkaran Sosyal Bilimler Enstitüsüne bahar yarıyılında Sınıf Öğretmenliği, Tarih, Sanat Tarihi, Müzik, Türkçe Eğitimi, Temel İslam Bilimleri, Grafik Tasarımı, Türk Dili ve Edebiyatı, Sinema ve Televizyon, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Temel Eğitim alanlarında ilan edilen kontenjanlara toplamda 450 kişi başvuru yaptı. Fen Bilimleri Enstitüsünde Bahçe Bitkileri, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi, Kimya, Matematik, Matematik Eğitimi, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilenebilir Enerji alanlarında ilan edilen kontenjanlara 152 kişi başvurdu. Yeni açılan 2 alan ile lisansüstü program sayısını 6’ya çıkaran Sağlık Bilimleri Enstitüsünde ise Hemşirelik, Tıbbi Biyokimya, Beden Eğitimi ve Spor, Sağlık Yönetimi ile Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanları için ilan edilen kontenjanlara 243 kişi başvuruda bulundu. Toplam 994 Mezun Kurulduğu günden bugüne kadar gelişimini her alanda katlayarak devam ettiren Üniversitemiz, süreç içerisinde toplamda 994 öğrenci mezun etti. Aktif olarak 425 öğrenciyi bünyesinde barındıran Sosyal Bilimler Enstitüsünden eğitim öğretim faaliyetlerine başladığı günden bu yana 302 öğrenci, toplamda 479 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam eden Fen Bilimleri Enstitüsünden 658 öğrenci, halihazırda 99 öğrencisi bulunan Sağlık Bilimleri Enstitüsünden ise 34 öğrenci mezun oldu
Ordu Üniversitesi lisansüstü programlarına 2019-2020 bahar döneminde toplam 845 kişi başvuru yaptı.

Ordu Üniversitesi  lisansüstü programlarına 2019-2020 bahar döneminde toplam 845 kişi başvuru yaptı.
Açılan 5 yeni program ile lisansüstü program sayısını 25’e çıkaran Sosyal Bilimler Enstitüsüne bahar yarıyılında Sınıf Öğretmenliği, Tarih, Sanat Tarihi, Müzik, Türkçe Eğitimi, Temel İslam Bilimleri, Grafik Tasarımı, Türk Dili ve Edebiyatı, Sinema ve Televizyon, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Temel Eğitim alanlarında ilan edilen kontenjanlara toplamda 450 kişi başvuru yaptı.
Fen Bilimleri Enstitüsünde Bahçe Bitkileri, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi, Kimya, Matematik, Matematik Eğitimi, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilenebilir Enerji alanlarında ilan edilen kontenjanlara 152 kişi başvurdu.
Yeni açılan 2 alan ile lisansüstü program sayısını 6’ya çıkaran Sağlık Bilimleri Enstitüsünde ise Hemşirelik, Tıbbi Biyokimya, Beden Eğitimi ve Spor, Sağlık Yönetimi ile Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanları için ilan edilen kontenjanlara 243 kişi başvuruda bulundu.
Toplam 994 Mezun
Kurulduğu günden bugüne kadar gelişimini her alanda katlayarak devam ettiren Üniversitemiz, süreç içerisinde toplamda 994 öğrenci mezun etti. Aktif olarak 425 öğrenciyi bünyesinde barındıran Sosyal Bilimler Enstitüsünden eğitim öğretim faaliyetlerine başladığı günden bu yana 302 öğrenci, toplamda 479 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam eden Fen Bilimleri Enstitüsünden 658 öğrenci, halihazırda 99 öğrencisi bulunan Sağlık Bilimleri Enstitüsünden ise 34 öğrenci mezun oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.