ODÜ BİLİMSEL ÇALIŞMALARINA İVME KAZANDIRIYOR

Eğitim 06.02.2018 - 13:29, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2730+ kez okundu.
 

ODÜ BİLİMSEL ÇALIŞMALARINA İVME KAZANDIRIYOR

Üniversitelerin performans ve kalite sıralamalarında önemli bir kriter olan bilimsel yayın sayısında Ordu Üniversitesi, geçen yıl büyük bir sıçrama yaşadı.

Üniversitelerin performans ve kalite sıralamalarında önemli bir kriter olan bilimsel yayın sayısında Ordu Üniversitesi, geçen yıl büyük bir sıçrama yaşadı. Ordu Üniversitesi  öğretim elemanları 2017 yılında SCI, SSCI, AHCI indekslerinde yer alan 313 makale yayınlarken SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indekslerde ise 242 yayına imza attılar. Nitelikli bilimsel çalışmaların sayısı ve çeşitliliğinin artırılması için yoğun bir destek programı uygulayan Ordu Üniversitesi, bu alanda yapılan teşviklerin karşılığını almaya başladı. Geçen yıl öğretim elemanları bin 350 bilimsel etkinliğe katılırken, hazırladıkları 724 çalışmayı da tebliğ, bildiri ve poster sunum şeklinde bilim dünyasına sundular. Ayrıca 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 50 artış sağlayarak öğretim üyesi başına düşen yayın sayısını da 3’e yükseltti. Bilimsel Araştırma Projelerine 2017’de 1 milyon 522 bin TL’lik Destek Sağladığı proje destekleriyle Ordu Üniversitesinin araştırma kapasitesinin gelişmesi ve iyileşmesini amaçlayan ODÜ BAP proje bütçelerinin adil ve verimli kullanımını esas alarak farklı birimlerden her seviyedeki araştırmacıya destek vermeyi hedeflemektedir. Ayrıca mevcut araştırma, tez, alt yapı projeleri ve bilimsel etkinlik desteklerine ek olarak araştırmacıların verimliliğini artırmaya yönelik hızlı destek ile Üniversitemizin tanıtımı ve yeni işbirlikleri sağlamanın önünü açacak kapsamı genişletilmiş bilimsel etkinlik düzenleme projelerine başvurular alınmaktadır. Amacı akademisyenlere özellikle bilimsel araştırma ve tez projeleri için mali destek sağlayarak üniversitenin akademik başarısının yükseltilmesine katkı sağlamak olan ODÜ BAP'ın her yıl desteklediği proje, bilimsel destek sayıları ve bütçeleri artış gösteriyor. Buna göre, 2017 yılında toplamda 431 araştırma, tez, alt yapı, bilimsel etkinlik düzenleme, hızlı destek projelerine 1 milyon 522 bin TL bütçe desteği verildi.     
Üniversitelerin performans ve kalite sıralamalarında önemli bir kriter olan bilimsel yayın sayısında Ordu Üniversitesi, geçen yıl büyük bir sıçrama yaşadı.

Üniversitelerin performans ve kalite sıralamalarında önemli bir kriter olan bilimsel yayın sayısında Ordu Üniversitesi, geçen yıl büyük bir sıçrama yaşadı. Ordu Üniversitesi  öğretim elemanları 2017 yılında SCI, SSCI, AHCI indekslerinde yer alan 313 makale yayınlarken SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indekslerde ise 242 yayına imza attılar.

Nitelikli bilimsel çalışmaların sayısı ve çeşitliliğinin artırılması için yoğun bir destek programı uygulayan Ordu Üniversitesi, bu alanda yapılan teşviklerin karşılığını almaya başladı. Geçen yıl öğretim elemanları bin 350 bilimsel etkinliğe katılırken, hazırladıkları 724 çalışmayı da tebliğ, bildiri ve poster sunum şeklinde bilim dünyasına sundular.

Ayrıca 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 50 artış sağlayarak öğretim üyesi başına düşen yayın sayısını da 3’e yükseltti.

Bilimsel Araştırma Projelerine 2017’de 1 milyon 522 bin TL’lik Destek

Sağladığı proje destekleriyle Ordu Üniversitesinin araştırma kapasitesinin gelişmesi ve iyileşmesini amaçlayan ODÜ BAP proje bütçelerinin adil ve verimli kullanımını esas alarak farklı birimlerden her seviyedeki araştırmacıya destek vermeyi hedeflemektedir. Ayrıca mevcut araştırma, tez, alt yapı projeleri ve bilimsel etkinlik desteklerine ek olarak araştırmacıların verimliliğini artırmaya yönelik hızlı destek ile Üniversitemizin tanıtımı ve yeni işbirlikleri sağlamanın önünü açacak kapsamı genişletilmiş bilimsel etkinlik düzenleme projelerine başvurular alınmaktadır.

Amacı akademisyenlere özellikle bilimsel araştırma ve tez projeleri için mali destek sağlayarak üniversitenin akademik başarısının yükseltilmesine katkı sağlamak olan ODÜ BAP'ın her yıl desteklediği proje, bilimsel destek sayıları ve bütçeleri artış gösteriyor. Buna göre, 2017 yılında toplamda 431 araştırma, tez, alt yapı, bilimsel etkinlik düzenleme, hızlı destek projelerine 1 milyon 522 bin TL bütçe desteği verildi.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.