ODÜ'DE KAPASİTE ARTIYOR

Eğitim 09.01.2018 - 12:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3630+ kez okundu.
 

ODÜ'DE KAPASİTE ARTIYOR

Ordu Üniversitesi 2017 yılı içerisinde bünyesine kattığı yeni hizmet binaları ile kurulduğu yıldan bugüne dek kapalı alanda 4.2 kat büyüme sağlarken açık alanda ise 5 kat artış gösterdi.

Ordu Üniversitesi 2017 yılı içerisinde bünyesine kattığı yeni hizmet binaları ile kurulduğu yıldan bugüne dek kapalı alanda 4.2 kat büyüme sağlarken açık alanda ise 5 kat artış gösterdi. Geçen 11 yılda büyük bir gelişme gösteren Üniversitemiz daha güçlü ve büyük çalışmalarla geleceğin üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor. Yaklaşık 1 milyon 447 bin 166 metrekare açık alana, 138 bin 018 metrekarelik kapalı alana sahip olan Üniversitemizde 2017 yılında toplamda 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip Ziraat Fakültesi binası, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ve toplamda 2 bin 350 metrekare kapalı alanı olan Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinin hizmete girmesiyle ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bina terası büyük onarım işi kapsamında Üniversitemize 540 metrekare kapalı alan daha kazandırılarak kapalı alanda kurulduğu yıldan bu zamana kadar 4.2 kat artış sağlandı. Fiziki kapasitesini sürekli artırmaya devam eden Ordu Üniversitesi, akademik, idari personeline ve öğrencilerine daha modern bir ortamda hizmet sunmayı sürdürmektedir. Bununla birlikte tüm idari birimlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanan 14 bin metrekarelik alana sahip olan rektörlük hizmet binasının 2018 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır. Modern mimari ve teknolojik gelişmeler ışığında tasarlanan, 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip ve yapımına Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde Tıp Fakültesi karşısında devam edilen Diş Hekimliği Fakülte Binası ise tamamlandığında başta Ordu olmak üzere bölgesinde bilim ve sağlık üssü olarak dikkat çekecek. Bunlara ek olarak Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan halı sahanın yanında öğrencilerin açık alanda spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla 500 metrekarelik açık alanda fitness aletlerinin bulunduğu bir alan oluşturulmaya başlanmış olup çevre düzenleme çalışmalarına hızla devam edilmektedir. 
Ordu Üniversitesi 2017 yılı içerisinde bünyesine kattığı yeni hizmet binaları ile kurulduğu yıldan bugüne dek kapalı alanda 4.2 kat büyüme sağlarken açık alanda ise 5 kat artış gösterdi.

Ordu Üniversitesi 2017 yılı içerisinde bünyesine kattığı yeni hizmet binaları ile kurulduğu yıldan bugüne dek kapalı alanda 4.2 kat büyüme sağlarken açık alanda ise 5 kat artış gösterdi.

Geçen 11 yılda büyük bir gelişme gösteren Üniversitemiz daha güçlü ve büyük çalışmalarla geleceğin üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Yaklaşık 1 milyon 447 bin 166 metrekare açık alana, 138 bin 018 metrekarelik kapalı alana sahip olan Üniversitemizde 2017 yılında toplamda 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip Ziraat Fakültesi binası, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ve toplamda 2 bin 350 metrekare kapalı alanı olan Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinin hizmete girmesiyle ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bina terası büyük onarım işi kapsamında Üniversitemize 540 metrekare kapalı alan daha kazandırılarak kapalı alanda kurulduğu yıldan bu zamana kadar 4.2 kat artış sağlandı. Fiziki kapasitesini sürekli artırmaya devam eden Ordu Üniversitesi, akademik, idari personeline ve öğrencilerine daha modern bir ortamda hizmet sunmayı sürdürmektedir. Bununla birlikte tüm idari birimlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanan 14 bin metrekarelik alana sahip olan rektörlük hizmet binasının 2018 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır.

Modern mimari ve teknolojik gelişmeler ışığında tasarlanan, 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip ve yapımına Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde Tıp Fakültesi karşısında devam edilen Diş Hekimliği Fakülte Binası ise tamamlandığında başta Ordu olmak üzere bölgesinde bilim ve sağlık üssü olarak dikkat çekecek.

Bunlara ek olarak Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan halı sahanın yanında öğrencilerin açık alanda spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla 500 metrekarelik açık alanda fitness aletlerinin bulunduğu bir alan oluşturulmaya başlanmış olup çevre düzenleme çalışmalarına hızla devam edilmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.