ODÜ'den canlı yayın

Sanat 08.03.2014 - 20:43, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3812+ kez okundu.
 

ODÜ'den canlı yayın

TRT Müzik Kanalı'ndan canlı olarak yayınlanan Radyo Günleri Erzurum Programı, "Türk Halk Müziği Konseri"ni Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

ODÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenen programa Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer KARADAĞ, TRT Erzurum Bölge Müdürü Salih Lütfü ŞENGÜL, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, TRT Erzurum Haber Müdür Yardımcısı Fikret ÖZTÜRK, birçok akademik ve idari personel ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yıllarca TRT Radyoları'nda keyifle dinlenen şarkıların seslendirildiği, sunuculuğunu ve müzik yönetmenliğini TRT Ankara Radyosu Saz ve Ses Sanatçısı Nurullah AKÇAYIR'ın üstlendiği, yapım ve yönetmenliğini A. Kadri UĞUR'un yaptığı Radyo Günleri Erzurum Programı’nın bu haftaki konuğu; Halk Müziği'ne sesiyle renk katan Nazlı ÖKSÜZ olurken çok sayıda solist ve assolist programa şarkılarıyla eşlik ettiler. Ayrıca Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat YENER de Radyo Günleri Programı'na muhteşem sesi ve canlı sahne performansıyla katılarak izleyicilerden büyük alkış topladı. Yöremize ait türkülerin de seslendirildiği programda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden oluşan koro da şarkılara eşlik ettiler. "Ordu'nun Dereleri" şarkısıyla açılışının yapıldığı Radyo Günleri programında 'Dön Gel Bitanem, Salına Salına da Suya Gidersin, Ah Yalan Dünya, Şu Samsun'un Evleri, Han Sarhoş Hancı Sarhoş, Ya Dost' ve daha birçok türkü söylenirken Üniversitemiz Müzik Ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat YENER de 'Artık Yetişecek Bir Dalım Yok' parçasını seslendirdi. Program sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, sunucu Nurullah AKÇAYIR'a ve konuk sanatçı Nazlı ÖKSÜZ'e plaket ve çiçek takdim ederek TRT Müzik Kanalı'nı Ordu Üniversitesi'nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu, üniversite personelimiz ve öğrencilerimiz için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirtti. Ordu Üniversitesi'nden canlı olarak yayınlanan TRT Radyo Günleri Programı aynı saat aralığında yayınlanan diğer müzik programları içinde, en çok izlenilen program olarak yer almıştır.
TRT Müzik Kanalı'ndan canlı olarak yayınlanan Radyo Günleri Erzurum Programı, "Türk Halk Müziği Konseri"ni Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

ODÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenen programa Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer KARADAĞ, TRT Erzurum Bölge Müdürü Salih Lütfü ŞENGÜL, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, TRT Erzurum Haber Müdür Yardımcısı Fikret ÖZTÜRK, birçok akademik ve idari personel ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yıllarca TRT Radyoları'nda keyifle dinlenen şarkıların seslendirildiği, sunuculuğunu ve müzik yönetmenliğini TRT Ankara Radyosu Saz ve Ses Sanatçısı Nurullah AKÇAYIR'ın üstlendiği, yapım ve yönetmenliğini A. Kadri UĞUR'un yaptığı Radyo Günleri Erzurum Programı’nın bu haftaki konuğu; Halk Müziği'ne sesiyle renk katan Nazlı ÖKSÜZ olurken çok sayıda solist ve assolist programa şarkılarıyla eşlik ettiler.

Ayrıca Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat YENER de Radyo Günleri Programı'na muhteşem sesi ve canlı sahne performansıyla katılarak izleyicilerden büyük alkış topladı.

Yöremize ait türkülerin de seslendirildiği programda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden oluşan koro da şarkılara eşlik ettiler.

"Ordu'nun Dereleri" şarkısıyla açılışının yapıldığı Radyo Günleri programında 'Dön Gel Bitanem, Salına Salına da Suya Gidersin, Ah Yalan Dünya, Şu Samsun'un Evleri, Han Sarhoş Hancı Sarhoş, Ya Dost' ve daha birçok türkü söylenirken Üniversitemiz Müzik Ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat YENER de 'Artık Yetişecek Bir Dalım Yok' parçasını seslendirdi.

Program sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, sunucu Nurullah AKÇAYIR'a ve konuk sanatçı Nazlı ÖKSÜZ'e plaket ve çiçek takdim ederek TRT Müzik Kanalı'nı Ordu Üniversitesi'nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu, üniversite personelimiz ve öğrencilerimiz için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirtti.

Ordu Üniversitesi'nden canlı olarak yayınlanan TRT Radyo Günleri Programı aynı saat aralığında yayınlanan diğer müzik programları içinde, en çok izlenilen program olarak yer almıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.