ÖĞRENCİLERİN ODÜ'YE İLGİSİ

Eğitim 16.08.2018 - 16:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3765+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLERİN ODÜ'YE İLGİSİ

Uluslararası alanda adından söz ettiren Ordu Üniversitesine 2018-2019 Uluslararası Yerleştirme Döneminde toplam 2 bin 74 yabancı uyruklu öğrenci başvuru yaptı.

Uluslararası alanda adından söz ettiren Ordu Üniversitesine 2018-2019 Uluslararası Yerleştirme Döneminde toplam 2 bin 74 yabancı uyruklu öğrenci başvuru yaptı. İlk yerleştirme sürecinin tamamlandığı ve yerleştirmelerin önümüzdeki ayda devam edeceği Üniversitemiz 2018-2019 eğitim öğretim dönemi uluslararası öğrenci kontenjanı 198 kişi ile sınırlıyken 2 bin 74 başvuru ile yoğun ilgi gördü. İlk yerleştirme sonuçlarıyla toplam 167 aday Ordu Üniversitesinde eğitim öğretim görmeye hak kazandı. 23 Farklı Ülkeden Başvuru Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Yönergesinde kabul gören sınavlarda başarı sağlamış Almanya, Çin, Fransa, İran, Avusturya, Mısır, Türkmenistan, Ürdün, Bulgaristan, Özbekistan, Kırgızistan, Yemen, Azerbaycan, Afganistan, Irak ve Fas gibi toplamda 23 farklı ülkeden öğrenci ODÜ’nün 8 Fakültesinden 21 Bölümü ve 2 Meslek Yüksekokulunun 8 Programını tercih etti. ODÜ İlk yerleştirme sonuçlarıyla Diş Hekimliği Fakültesine 2, Tıp Fakültesine 2, Ziraat Fakültesine 34, Fen Edebiyat Fakültesine 29, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesine 15, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 29, İlahiyat Fakültesine 5, Sağlık Bilimleri Fakültesine 5, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna 40 ve Mesudiye Meslek Yüksekokuluna 6 uluslararası öğrenci kabul edecek. Ordu Üniversitesi  gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda tanınırlığını arttırarak adından söz ettiren bir bilim merkezi olma hedefiyle yoluna devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi niteliksel gelişimiyle birlikte niceliksel çerçevede de önemli adımlar atarak ilerleyişini sürdürmektedir. Uluslararası öğrenci değişim programları, iş birlikleri ve proje ortaklıklarıyla dünya vatandaşı bir üniversite olmayı misyon edinen Ordu Üniversitesi, her yıl çeşitli ülkelerden çok sayıda öğrenciyi bilimsel pratiklerle donatarak değişik kültürlerin bir araya geldiği bilim ve kültür üssü rolü üstlenmektedir. Bu çerçevede birçok üniversite arasından tercih eden yabancı uyruklu öğrencilerimize teşekkür ediyor ve kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum” şeklinde konuştu.  
Uluslararası alanda adından söz ettiren Ordu Üniversitesine 2018-2019 Uluslararası Yerleştirme Döneminde toplam 2 bin 74 yabancı uyruklu öğrenci başvuru yaptı.
Uluslararası alanda adından söz ettiren Ordu Üniversitesine 2018-2019 Uluslararası Yerleştirme Döneminde toplam 2 bin 74 yabancı uyruklu öğrenci başvuru yaptı.
İlk yerleştirme sürecinin tamamlandığı ve yerleştirmelerin önümüzdeki ayda devam edeceği Üniversitemiz 2018-2019 eğitim öğretim dönemi uluslararası öğrenci kontenjanı 198 kişi ile sınırlıyken 2 bin 74 başvuru ile yoğun ilgi gördü. İlk yerleştirme sonuçlarıyla toplam 167 aday Ordu Üniversitesinde eğitim öğretim görmeye hak kazandı.
23 Farklı Ülkeden Başvuru
Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Yönergesinde kabul gören sınavlarda başarı sağlamış Almanya, Çin, Fransa, İran, Avusturya, Mısır, Türkmenistan, Ürdün, Bulgaristan, Özbekistan, Kırgızistan, Yemen, Azerbaycan, Afganistan, Irak ve Fas gibi toplamda 23 farklı ülkeden öğrenci ODÜ’nün 8 Fakültesinden 21 Bölümü ve 2 Meslek Yüksekokulunun 8 Programını tercih etti.
ODÜ İlk yerleştirme sonuçlarıyla Diş Hekimliği Fakültesine 2, Tıp Fakültesine 2, Ziraat Fakültesine 34, Fen Edebiyat Fakültesine 29, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesine 15, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 29, İlahiyat Fakültesine 5, Sağlık Bilimleri Fakültesine 5, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna 40 ve Mesudiye Meslek Yüksekokuluna 6 uluslararası öğrenci kabul edecek.
Ordu Üniversitesi  gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda tanınırlığını arttırarak adından söz ettiren bir bilim merkezi olma hedefiyle yoluna devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi niteliksel gelişimiyle birlikte niceliksel çerçevede de önemli adımlar atarak ilerleyişini sürdürmektedir. Uluslararası öğrenci değişim programları, iş birlikleri ve proje ortaklıklarıyla dünya vatandaşı bir üniversite olmayı misyon edinen Ordu Üniversitesi, her yıl çeşitli ülkelerden çok sayıda öğrenciyi bilimsel pratiklerle donatarak değişik kültürlerin bir araya geldiği bilim ve kültür üssü rolü üstlenmektedir. Bu çerçevede birçok üniversite arasından tercih eden yabancı uyruklu öğrencilerimize teşekkür ediyor ve kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.