ÖNCE EĞİTİM SONRA TEDBİR

Gündem 28.05.2019 - 16:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3366+ kez okundu.
 

ÖNCE EĞİTİM SONRA TEDBİR

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından Ordu ili genelinde tüm özel ve resmi kurum ve kuruluşlara yönelik “Yangın Güvenliği ve Güvenli Yaşam” seminerleri devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından Ordu ili genelinde tüm özel ve resmi kurum ve kuruluşlara yönelik “Yangın Güvenliği ve Güvenli Yaşam” seminerleri devam ediyor. EĞİTİMLERDE YANGINA KARŞI BİLİNÇ OLUŞTURULUYOR Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğüne bağlı itfaiye eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen seminerlerde, kurumların yangın güvenliği yönünden alması gereken önlemlerin yanı sıra yangın anında yapılması gerekenler ve yangında doğru davranış şekilleri katılımcılara aktarılıyor. Yangının gelişimi ve yangın yerindeki tehlikelerin neler olduğuyla ilgili de eğitimlerin verildiği seminerde; kurumlarda yapılması gereken acil durum planları, yangın güvenlik önlemleri kapsamında oluşturulan ekiplerin görevleri de katılımcılara aktarılıyor. Eğitimin sonunda ise gerçekleştirilen tatbikat ile tüm personele yangın söndürme maddelerinin doğru kullanımı ve LPG yangınlarına nasıl müdahale edileceği gösteriliyor. OKULLARDA VE KURUMLARDA GÜVENLİ YAŞAM SEMİNERLERİ ARTTIRILACAK İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü eğitmenleri yaptıkları açıklamada, eğitim programlarının il genelinde devam ettiğini belirterek bu kapsamda tüm resmi kurumlara ve okullara ulaşıldığını bildirdiler. Halkın günlük yaşamda yoğun olarak bulunduğu yerlerde kurum çalışanlarını yangın güvenliği yönünden bilgilendirilerek güvenli yaşam düzeyini en üst noktalara ulaştırmayı hedeflediklerini belirttiler. Ayrıca eğitmenler beklenenin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını dile getirerek, kurum ziyaretleriyle yapılacak seminerlerin kurumlara faydalarını anlattıklarını kurum yetkililerinin ise bu konuya hassas yaklaşarak her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade ettiler. Seminerlerin her yıl düzenli olarak belli dönemlerde yapılacağını ve hedefin her yıl artırılarak devam edeceğini belirten eğitmenler, “Daha Güvenli Ordu” sloganıyla eğitim programlarının arttırılarak sürdürüleceğini vurguladılar. 2019 YILINDA 34 BİN 697 KİŞİYE ULAŞILDI Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğünce 2014-2018 yılları arasında Ordu’da 19, ilçe genelinde 1.542 kurumda 219 bin 870 kişiye Yangın Güvenliği ve Güvenli Yaşam seminerleri verildi. 2019 yılında ise Mayıs ayı itibariyle düzenlenen eğitimlerde 131 kurumda 34 bin 697 kişiye ulaşıldı. Eğitimlerin devam edileceği belirtildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından Ordu ili genelinde tüm özel ve resmi kurum ve kuruluşlara yönelik “Yangın Güvenliği ve Güvenli Yaşam” seminerleri devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından Ordu ili genelinde tüm özel ve resmi kurum ve kuruluşlara yönelik “Yangın Güvenliği ve Güvenli Yaşam” seminerleri devam ediyor.

EĞİTİMLERDE YANGINA KARŞI BİLİNÇ OLUŞTURULUYOR

Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğüne bağlı itfaiye eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen seminerlerde, kurumların yangın güvenliği yönünden alması gereken önlemlerin yanı sıra yangın anında yapılması gerekenler ve yangında doğru davranış şekilleri katılımcılara aktarılıyor. Yangının gelişimi ve yangın yerindeki tehlikelerin neler olduğuyla ilgili de eğitimlerin verildiği seminerde; kurumlarda yapılması gereken acil durum planları, yangın güvenlik önlemleri kapsamında oluşturulan ekiplerin görevleri de katılımcılara aktarılıyor. Eğitimin sonunda ise gerçekleştirilen tatbikat ile tüm personele yangın söndürme maddelerinin doğru kullanımı ve LPG yangınlarına nasıl müdahale edileceği gösteriliyor.

OKULLARDA VE KURUMLARDA GÜVENLİ YAŞAM SEMİNERLERİ ARTTIRILACAK

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü eğitmenleri yaptıkları açıklamada, eğitim programlarının il genelinde devam ettiğini belirterek bu kapsamda tüm resmi kurumlara ve okullara ulaşıldığını bildirdiler. Halkın günlük yaşamda yoğun olarak bulunduğu yerlerde kurum çalışanlarını yangın güvenliği yönünden bilgilendirilerek güvenli yaşam düzeyini en üst noktalara ulaştırmayı hedeflediklerini belirttiler. Ayrıca eğitmenler beklenenin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını dile getirerek, kurum ziyaretleriyle yapılacak seminerlerin kurumlara faydalarını anlattıklarını kurum yetkililerinin ise bu konuya hassas yaklaşarak her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade ettiler. Seminerlerin her yıl düzenli olarak belli dönemlerde yapılacağını ve hedefin her yıl artırılarak devam edeceğini belirten eğitmenler, “Daha Güvenli Ordu” sloganıyla eğitim programlarının arttırılarak sürdürüleceğini vurguladılar.

2019 YILINDA 34 BİN 697 KİŞİYE ULAŞILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğünce 2014-2018 yılları arasında Ordu’da 19, ilçe genelinde 1.542 kurumda 219 bin 870 kişiye Yangın Güvenliği ve Güvenli Yaşam seminerleri verildi. 2019 yılında ise Mayıs ayı itibariyle düzenlenen eğitimlerde 131 kurumda 34 bin 697 kişiye ulaşıldı. Eğitimlerin devam edileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.